Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

2011 HAZİRAN

BİZİM BÜYÜK ÇARESİZLİĞİMİZ
BENİM PUANIM:4.90

Yapım:2009, 2011 ~ Almanya, Hollanda, Türkiye
Tür:Dram, Gençlik, Romantik
Yönetmen:Seyfi Teoman
Senaryo:Seyfi Teoman, Baris Bicakci
Senaryo (Kitap):Barış Bıçakçı
Yapımcı:Nadir Öperli, Yamaç Okur
Görüntü Yönetmeni:Birgit Gudjonsdottir
Süre:1 saat 42 dk

Oyuncular:
İlker Aksum, Mehmet Ali Nuroğlu, Taner Birsel, Baki Davrak, Güneş Sayın, Fatih Al, Cem özeren, Fatih Altınöz, Selim Gürata, Damla Kabakçı, Durak Bülbül, Ilgaz Kocatürk, Ilker Burma, Meliha çörek

Bizim Büyük Çaresizliğimiz, lise yıllarından beri yakın arkadaş olan, 30’lu yaşların sonundaki iki adamın, Ender ve Çetin’in dostluğunu konu alıyor. Uzun yıllar hayatları farklı yönlere giden iki yakın arkadaş, Çetin’in yıllar sonra Ankara’ya dönmesiyle çocukluk hayallerini gerçekleştirir ve aynı evde yaşamaya başlarlar. Tam birlikte yeni bir hayat kurmuşlarken, yurtdışında yaşayan arkadaşları Fikret Türkiye’de tatildeyken bir trafik kazası geçirir ve annesiyle babasını kaybeder. Almanya’ya geri dönmesi gereken Fikret, Ender ve Çetin’den, Ankara’da üniversite öğrencisi olan kız kardeşi Nihal’in okulunu bitirene kadar, yani iki yıl boyunca, onlarla kalmasını ister.

Birlikte yaşama hayalleri tam gerçekleşmişken üçüncü birinin eve gelmiş olması ilk başlarda Ender ve Çetin’i rahatsız eder. Ölümlerin travmasını atlatamayan Nihal de onlarla iletişim kurmak istemez, ama zamanla birbirlerine alışırlar. Aralarında ev merkezli üçlü bir yakınlık oluşur; beraber vakit geçirmeye ve bundan hoşlanmaya başlarlar. Bir süre sonra kaçınılmaz olan gerçekleşir; Ender ve Çetin, birbirlerinden habersiz bir şekilde Nihal’e aşık olurlar. Bu ortak aşklarını fark etmeleri, Ender ve Çetin’i birbirinden uzaklaştırmayacak, tersine onların dostluğunda yeni bir sayfa açacaktır..




AYİN (THE RİTE)
BENİM PUANIM:3.10

Yapım:2011 ~ ABD
Tür:Dram, Gerilim, Gizem, Korku
Yönetmen:Mikael Håfström
Senaryo:Matt Baglio, Michael Petroni
Senaryo (Kitap):Matt Baglio
Yapımcı:Christy Fletcher, Tripp Vinson, Beau Flynn
Görüntü Yönetmeni:Ben Davis
Müzik:Alex Heffes
Süre:1 saat 52 dk

Oyuncular:
Anthony Hopkins, Alice Braga, Chris Marquette, Maria Grazia Cucinotta, Toby Jones, Ciaran Hinds, Rutger Hauer, Torrey DeVitto, Andrea Calligari, Arianna Veronesi, Colin O\'donoghue, Marija Karan, Marta Gastini, Nico Toffoli

Gerçek olaylardan esinlenen film, çok tartışılan şeytan çıkarma uygulaması ve kendi inancı hakkında şüphe duymasına rağmen şeytan çıkarma ayinlerini incelemesi için Vatikan'a gönderilen ilahiyat fakültesi öğrencisi Michael Kovak'ın (Colin O'Donoghue) öyküsünü anlatıyor. Şüpheciliğini bir zırh gibi kuşanan Michael, ele geçirilme vakalarının ardında iblisleri değil, psikiyatrik öğeleri aramaları konusunda üstlerine meydan okur.

Ancak alışılmışın dışında yöntemler uygulaması ve yaptığı binlerce şeytan çıkarma ayini ile tanınan Peder Lucas'ın (Anthony Hopkins) yanına gönderildiğinde, Michael'ın zırhı çatlamaya başlar. Peder Lucas'ın bile becerilerinin yetersiz kaldığı bir vakayla karıştığında, açıklayamadığı veya denetleyemediği bir olaya ve inandığı her şeyi sorgulamasına neden olacak kadar şiddetli ve korkutucu bir kötülüğe tanık olur.

Yönetmeniğini Mikaël Hafstrom'ün yaptığı, “The Rite/Ayin”in başrollerinde Oscar ödüllü Anthony Hopkins, ilk başrolünü oynayan Colin O’Donoghue, Alice Braga, Toby Jones, Ciarán Hinds ve Rutger Hauer yer alıyor.


ÇINAR AĞACI
BENİM PUANIM:7.40

Tür : Dram / Aile
Gösterim Tarihi : 18 Mart 2011
Yönetmen : Handan İpekçi
Senaryo : Handan İpekçi
Yapım : 2010, Türkiye

Oyuncular

Nurgül Yeşilçay , Nejat İşler , Celile Toyon , Ebru Özkan , Settar Tanrıöğen , Hüseyin Danyal , Ragıp Savaş

Dört çocuk, torunlar, iki ayda bir evden eve taşınan çiçekler, plâklar, bir sandık ve gramofon. Ve iki ayda bir buluşulan "Çınar Ağacı"!

Emekli öğretmen Adviye Hanım’ın biraz muzip, biraz huysuz kişiliği çocuklarına hayatı zorlaştırıyor görünse de torunu Barış’ın hayatındaki en anlamlı şey “anneannesi”dir. Bir tek Barış, anneanneye kavuşulacak “Çınar Ağacı” buluşmalarını ve sıranın onların evine gelmesini iple çekmektedir!





MAHPEYKER KÖSEM SULTAN
BENİM PUANIM:5.50

Tür : Dram / Tarihi
Gösterim Tarihi : 15 Ekim 2010
Yönetmen : Tarkan Özel
Senaryo : Avni Özgürel
Görüntü Yönetmeni : Gökhan Atılmış
Müzik : Emre Dündar
Yapım : 2010, Türkiye

Oyuncular

Selda Alkor (Kösem Sultan) , Damla Sönmez (Emine Kösem Sultan) , Gökhan Mumcu (I. Ahmet) , Selda Özer (Safiye Sultan) , Ayten Soykök (Handan Sultan) , Öykü Çelik (Mahfiruz)

Mahpeyker, çocuk yaşında esir kafilesiyle İstanbul’a getirilip bir ailenin yanına evlâtlık olarak verilen genç kızın Osmanlı İmparatorluğu’nu yönetme gücünü elde edecek seviyeye tırmanışının hikâyesi.

Talihin kendisini Topkapı Sarayı’na sürükleyip Sultan 1. Ahmet’le karşılaştırdığı Emine, saray geleneklerine aykırı olmasına, padişahın annesi Handan Sultan ve Topkapı Sarayı Haremi’nin tek hakimi olan Büyük Valide Safiye Sultan’ın muhalefetine rağmen 1. Ahmet’in kararından vazgeçmemesi neticesi nikâhlanır ve Ahmet’in taktığı Mahpeyker adını alır. Safiye ve Handan sultanlar evlilikten duydukları hoşnutsuzluk nedeniye Mahpeyker’i ‘Saray adetlerine alışsın, yol yordam öğrensin’ gerekçesiyle padişahın yanından uzaklaştırır ilgisini kendi buldukları Mahfiruz’a yönlendirip Mahpeyker’i unutturmaya çalışırlar.

Ahmet’in ne zaman sorsa ‘Eğitimi devam ediyor’ cevabını aldığı süreçte Mahpeyker haremin iki güçlü kadının emriyle hırpalanır, ezilir ve Mahfiruz, Sultan Ahmet’in doğan ilk çocuklarının annesi olarak haremde itibar kazanır. Ümitsizliğe kapılan Mahpeyker’in talihi bir kez daha saraydan kaçmaya kalkışıp yakalandığı an tersine döner. Sultan Ahmet, Mahpeyker’le bir araya gelmesini büyükanne ve annesinin engellediğini öğrendikten sonra kendisine söylenenlere inanmakla hata yaptığını anlayıp ayrılmamak üzere Mahpeyker’le bir araya gelir...

Hanım Sultan mevkiine yükseldikten sonra Osmanlı Sarayı’nın gördüğü son büyük aşkı yaşayan Kösem Mahpeyker, 1. Ahmed’in 28 yaşında hastalanıp ölmesiyle Sultan Mustafa ve Genç Osman’ın kısa süreli saltanatları döneminde konumunu yitirse de, on yaşındaki oğlu 4. Murat’ın tahta çıkmasıyla onun ülke yönetim sorumluluğunu üstlenecek yaşa gelmesine kadar on yıl Saltanat Naibi olarak imparatorluğu yönetir. Sultan Ahmet’in son verdiği kardeş katli uygulamasını tekrardan başlatan 4. Murat’ın hayatta kalan tek şehzade İbrahim’i öldürtmesinin önüne geçmesiyle Osmanlı hanedanının son bulmasını engelleyen Mahpeyker Kösem bundan sonra geçmişte sahip olduğu büyük güç ve iktidarı yeniden elde etmek için, darbe, suikast dahil her yolu kullanarak mücadeleye girişecektir





ÇINGIRAKLI TOP
BENİM PUANIM:6.20

Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 18 Eylül 2009
Yönetmen : Egemen Ertürk
Yapım : 2008, Türkiye

Oyuncular

İlyas Salman , Burak Önal , İpek Özkök , Zihni Göktay , Erkan Taşdöğen


Eski bir futbol yıldızı olan Kerem'in parlak kariyeri geçirdiği sakatlıkla son bulur ve Kerem artık kendini içki ve kumara vermiştir.

Bir gün Boğaz Körler Derneği'nin futbol takımının antrenörü olur ve kendini toparlamaya başlar. Bu insanların verdiği hayat mücadelesini gördüğündeyse Kerem'in hayata bakış açısı değişecektir.

Kadrosu ünlü oyuncularla dolu olan Çıngıraklı Top sevgi dolu, neşeli, hayatla barışık körlerin hikayesini anlatırken seyirciyi güldürdüğü kadar duygusallaştırıyor da.




YAĞMURUN ÇOCUKLARI (MÇİMAŞİ BEREPE)
BENİM PUANIM: 10.10.10.10.10.10 SÜPER SÜPER SÜPER

Çernobil faciasının 25. yıldönümünde Rize Pazarlı gençler, konuya dikkat çekmek amacıyla, yöre insanının rol aldığı, 20 dakikalık bir sinema filmi hazırladılar.

Rize, Pazar, İzmir ve İstanbul'da çekimleri 20 gün süren film, 1986 yılında yaşanan Çernobil faciası ve yöreye etkilerini ele alıyor.

20 dakikalık kısa filmde Pazarlı esnaf, vatandaş ve gençler rol alıyor.

Çernobil faciasının 25. yıldönümünde yayına hazır hale getirilen 'Yağmurun Çocukları' isimli filmin senaryo ve yönetmenliğini Miraç Atabey üstlendi.

Başrollerinde; Emre Halisdemir, Betül Azmanoğlu, Nurettin Kadıoğlu, Muhittin Demir ve Mert Yaşar'ın rol aldığı filmin müzikleri ise Ali-Okan Kal'a ait.






CEHENNEM 3D
BENİM PUANIM:1.10

Tür : Korku
Gösterim Tarihi : 1 Ekim 2010
Yönetmen : Biray Dalkıran
Yapım : 2010, Türkiye , 115 dk.

Oyuncular

Ogün Kaptanoğlu , Tuğba Melis Türk , Serhan Süsler
Yönetmenliğini Biray Dalkıran’ın yaptığı ve başrollerini Ogün Kaptanoğlu, Serhan Süsler, Melis Türk ve Pelin Eriş’in paylastığı Türkiye’nin ilk 3 boyutlu korku filmi Cehennem’in çekimleri tamamlandı.

Filmde İspanyol ve Türk ekipler beraber çalıştı. Hayalet Filmevi - d.f.g.s.’nin yapımcılığını üstlendiği filmin post prodüksiyon işlemleri 35mm tarafından yürütülecek.

Filmin 1 milyon barajını geçme ihtimali olan tek Türk korku filmi olacağı öne sürülüyor.





YA SONRA
BENİM PUANIM:8.40

Tür : Komedi / Romantik
Gösterim Tarihi : 25 Şubat 2011
Yönetmen : Özcan Deniz
Senaryo : Özcan Deniz
Yapım : 2011, Türkiye

Oyuncular

Özcan Deniz , Deniz Çakır , Barış Falay , Naz Elmas , Ragıp Savaş , Erdem Akakçe , Janset , Mehmet Aslan , Atakan Ilgazdağ , Didem Erol , Ayşen Gruda , Cezmi Baskın
Adem, Didemle evliliğinin yedinci yılını bitiren bir çifttir. Adem birkaç ticaret girişimi sonra batmış ve boyunun ölçüsünü alarak veterinerliğe devam etmiştir.

Arkadaşlarıyla vakit geçirmek, maça gitmek, müzikle uğraşmak ve ara da sırada hep beraber dışarı çıkmak haricinde hayatın rutin akışına kendini kaptırmıştır. Ama bencilliği ve hep arkasından sürüklediği karısının uyarılarını dikkate almaması hiç de hayra alamet olmayacaktır...






GİŞE MEMURU
BENİM PUANIM:6.40

Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 6 Mayıs 2011
Yönetmen : Tolga Karaçelik
Senaryo : Tolga Karaçelik
Görüntü Yönetmeni : Ercan Özkan
Yapım : 2010, Türkiye , 96 dk.

Oyuncular

Serkan Ercan (Kenan) , Zafer Diper , Nur Aysan , Nergis Öztürk , Büşra Pekin , Sermet Yeşil , Ruhi Sarı , Nadir Sarıbacak
Kendi halinde bir gişe memuru olan Kenan, babasıyla yaşayan, işiyle evi arasındaki küçük dünyada gidip gelen ve insanlarla iletişim kurmaktansa, kendi hayallerinde yaşamayı tercih eden bir karakterdedir. Çatalca gişeler bölgesinde çalışan ve görevinin başındayken zaman zaman kendi kendine konuşmasıyla bilinen Kenan’ın, diğer insanlarla olduğu gibi babasıyla da mesafeli bir ilişkisi vardır.

Kenan’ın kalp hastası olan babasına, gündüzleri Nurgül bakıcılık yapar. 30 yaşlarındaki konuşkan ve anaç Nurgül, Kenan’ı, babasını ve yıllar önce vefat etmiş annesini küçüklüğünden beri tanımaktadır. Kenan’ın işiyle evi arasında sıkışıp kalmış monoton hayatı, yeni işletme şefinin Çatalca’yı denetlemeye geldiği gün değişecektir.

Yönetmenliğini ve senaristliğini Tolga Karaçelik'in yaptığı Gişe Memuru, 47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Görünütü Yönetmeni (Ercan Özkan), En İyi Erkek Oyuncu (Serkan Ercan) ve En İyi İlk Film Ödülleri'ne layık görüldü.







HÜR ADAM
BENİM PUANIM:1.10

Tür : Dram / Biyografi
Gösterim Tarihi : 7 Ocak 2011
Yönetmen : Mehmet Tanrısever
Senaryo : Mehmet Tanrısever , Mehmet Uyar , Ahmet Çetin
Yapım : 2010, Türkiye

Oyuncular

Mürşit Ağa Bağ (Said Nursi) , Tarık Tanrısever (Mehmet) , Engin Yüksel (İsmet) , Mesut Çakarlı (Zübeyr) , Halil İbrahim Kalaycıoğlu (Kaymakam) , Ahmet Yenilmez (Bekçi) , Bülent Polat (Komutan)

“Hür Adam”, yazdığı kitaplar ve yetiştirdiği talebelerle 80 seneyi aşkın süredir Türkiye’den başlayarak bütün dünyayı etkileyen Bediüzzaman Said Nursi’nin hayatından kesitler taşıyor. Pek çok ilmî ve edebî çalışmaya konu olan Bediüzzaman’ın hayatı “Hür Adam”da ilk kez dramatik bir yapıyla sinemaya uyarlandı.

Küçük yaşta medrese eğitimiyle kendini geliştirdikten sonra Osmanlı İmparatorluğu’nun çöküşü ve cumhuriyetin kurulması sancıları arasında, savaşlar ve işgaller yaşayan bir millete İslam’ı ve imanı, asrın gerekleriyle hatırlatmak gayesiyle yola çıkan Bediüzzaman’ın hayatı, esaretler, mahkemeler, sürgünler ve hapislerle geçti. Sadece kitap yazdığı ve talebe yetiştirdiği için pek çok iftira ve komployla ortadan kaldırılmaya çalışılan Said Nursî, her şart altında yazımına devam ettiği Risale-i Nur Külliyatı adlı eserlerini her yere ve herkese ulaştırmaya çalıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder