Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

2011 EYLÜL

ARTHUR
BENİM PUANIM:6.80

Yapım:2011 ~ ABD
Tür:Komedi
Yönetmen:Jason Winer
Oyuncular:Jennifer Garner, Helen Mirren, Nick Nolte, Russell Brand, Luis Guzmán, Greta Gerwig


Senaryo:Russell Brand, Peter Baynham, Jared Stern, Steve Gordon
Yapımcı:Russell Brand, Chris Bender, Larry Brezner, Kevin McCormick, Michael Tadross, J.C. Spink
Görüntü Yönetmeni:Uta Briesewitz
Müzik:Theodore Shapiro
Filmin Websitesi:arthurthemovie.warnerbros.com/index.html
Süre:1 saat 50 dk

Günlerini alkol ve tembellikle geiren Arthur, hayatnda her zaman iki eye gvenmektedir: lki ona hayatnn sonuna kadar yetecek ykl miras, ikincisi de ocukluundan bu yana hep yannda olan dads Hobson...

Oysa sonunda hayatn gerekleri onu da yakalar. Ailesi srdrd bu playboy hayatndan vazgeip ayarladklar kiiyle evlenmesi karlnda ona miras brakacaklardr. ayet bunu kabul etmezse, bilinmeyen bir gelecee doru yol alacaktr...





KAMP (TRANZIT)
BENİM PUANIM:6.20

Yapım: 2008 ~ İngiltere, Rusya
Tür: Dram, Romantik, Savaş
Yönetmen: Tom Roberts
Oyuncular: Vera Farmiga, John Malkovich, Thomas Kretschmann, Daniel Brühl, Ingeborga Dapkunaite, Beverly Hotsprings, Natalie Press, Tatyana Yakovenko, Thekla Reuten, Yevgeni Mironov
Senaryo: Simon van der Borgh, Natalia Portnova
Yapımcı: Michael Dounaev, Kami Naghdi, Jimmy De Brabant
Görüntü Yönetmeni: Sergei Astakhov
Müzik: Dan Jones
Süre: 1 saat 53 dk

Tamamen gerçek hayattan uyarlama olan filmde ikinci dünya savaşı sonrası sovyet halkı alman esirleri arasındaki ilginç insani yakınlaşmalar üzerine başarılı ve dikkat çekici bir yapım.




SUÇLU KİM (Henry's Crime)
BENİM PUANIM:6.10

Yapım:2010 ~ ABD
Tür:Dram, Komedi, Suç
Yönetmen:Malcolm Venville
Senaryo:Sacha Gervasi, David N. White, Stephen Hamel
Yapımcı:Keanu Reeves, Lemore Syvan, Alison Palmer Bourke, Stephen Hamel, David Mimran, Jordan Schur
Görüntü Yönetmeni:Paul Cameron
Müzik:Brendan Ryan
Filmin Websitesi:www.henryscrimemovie.com
Süre:1 saat 48 dk

Oyuncular:Keanu Reeves, Vera Farmiga, Peter Stormare, Judy Greer, James Caan


Uzun zamandır sesi soluğu çıkmayan Keanu Reeves yapımcılığını da kendisinin yaptığı Henry’s Crime (Suçlu Kim?) ile geri döndü. Başrollerinde Keanu Reeves ile birlikte Vera Farmiga, James Caan ve Judy Greer‘in paylaştığı filmin yönetmeni Malcolm Venville.
Komedi türündeki filmin konusu; Henry (Keanu Reeves) hayalleri olmayan, hayatını amaçsızca sürdüren bir adamdır. Bir sabah kendisini bir banka soygunun içinde bulur ve suçu olmadığı halde hapse girer. Hapiste hayatını değiştirecek olan adam Max (James Caan) ile tanışacaktır.




BAĞLANMAK YOK (No Strings Attached)
BENİM PUANIM:6.30

Yapım:2011 ~ ABD
Tür:Erotik, Komedi, Romantik
Yönetmen:Ivan Reitman
Senaryo:Elizabeth Meriwether, Michael Samonek
Yapımcı:Natalie Portman, Ivan Reitman, Roger Birnbaum, Joe Medjuck, Jonathan Glickman, Gary Barber, Gerald D. Moon, Jeffrey Clifford, Tom Pollock, Ali Bell, Lisa Bruce
Müzik:John Debney
Filmin Websitesi:www.nostringsattachedmovie.com
Süre:1 saat 48 dk

Oyuncular:Natalie Portman, Ashton Kutcher, Lake Bell, Kevin Kline, Cary Elwes, Adhir Kalyan, Olivia Thirlby, Ophelia Lovibond, Tyne Stecklein, Greta Gerwig, Mindy Kaling, Ben Lawson, Brian H. Dierker, Jake M. Johnson, Jennifer Irwin, Jennifer Hamilton, Megan Honore, Phil Lamarr, Rachael Markarian, Seth Morris, Stefanie Scott, Talia Balsam


"14 yaşındaki Emma Kurtzman, Big Lodge’un dışındaki Weehawken Kampı’nda, garip bir ergen olan Adam Franklin’i reddettiğinde, ikisinin de gerçek, yetişkinlerin cinselliğiyle ilgili hiçbir bilgileri yoktur. Yıllar sonra, hayatlarına normal bir şekilde devam ederken, yolları kesişen Emma (NATALIE PORTMAN) ve Adam (ASHTON KUTCHER) için bunun tam tersi olur. Kendilerini yatakta sevişirken bulurlar… Üstelik bu gerçekten iyi bir sevişmedir.

Emma’nın ilişkilere karşı “alerjisi” vardır. Adam ise, tüm ilişkilere tövbe etmiştir çünkü bir zamanların ünlü televizyon yıldızı olan babası, Adam’ın eski kız arkadaşıyla çıkmaktadır. Emma ve Adam süregelen duygusal ilişkiler karmaşasını bırakıp, çıkar arkadaşlığı kurmaya karar verirler. Saplanıp kalmadan takılmak, dert etmeden seks yapmak, ücret ödemeden cinsellik. Bağlılık yok, yalan söylemek yok, kıskançlık yok, giyinik şekilde sarılarak uzanmak yok, duygusallaşmak yok, beraber kahvaltı etmek yok, “seni özledim” demek yok, uzuvlara isim takmak yok, karışık kasetler yok…kısaca her şey “Koşulsuz”olacaktır.

Fiziksel bir ihtiyaca, muhteşem bir çözüm gibi başlayan bu durum, Adam’ın duygularını yanlışlıkla yatağa taşımasıyla karışık bir hal alır.(Ayrıca hastane dolabına, arabanın arka koltuğuna, yatay pozisyona geçilmesini sağlayan her yere taşımasıyla da...) Sonunda ikisi de baştan beri engellemeye çalıştıkları ipleri çözmeye çalışırken, yumak olurlar ve bir sorunun cevabını bulmaya çalışırlar: İki arkadaş, işe aşkı karıştırmadan sadece cinsellik yaşayabilir mi?"


SÖĞÜT AĞACI (The Willow Tree) (Beed-e Majnoon)
BENİM PUANIM:8.70

Yapım:2005 ~ İran
Tür:Dram
Yönetmen:Majid Majidi
Oyuncular:Mohammad Amir Naji, Afarin Obeisi, Ahmad Gavaheri, Dawlat Asadi, Fouad Nahas, Leila Outadi, Mahmoud Behraznia, Melika Eslafi, Parviz Parastui, Roya Taymourian
Senaryo:Majid Majidi, Nasser Hashemzadeh, Fouad Nahas
Yapımcı:Majid Majidi
Görüntü Yönetmeni:Mahmoud Kalari, Bahram Badakshani, Mohammad Davudi
Müzik:Ahmad Pezhman
Süre:1 saat 35 dk

Oyuncular: Mohammad Amir Naji Parviz Parastui Afarin Obeisi Ahmad Gavaheri Dawlat Asadi

8 yaşında iken gözlerini havai fişek kazasında kaybeden Yusef ( Parvis Parastui), 45 yaşında üniversitede edebiyat professorüdür.
Braille alfabesi ile yazar ve okur. Çok düşkün ve yardımcı karısı, seven kızı, güzel evi, balkonu ve bahçesi ile karanlık ama küçük bir çennette yaşar gibi görünür. Ama içinde büyük bir acı taşımaktadır.

Allah'a devamlı dua etmektedir gözlerinin açılması için. Ve sonunda, Paris’de yapılan kornea nakli ameliyatı ile görmeğe başlar. Bu arada ameliyattan önce hastanede, gözlerini yavaş yavaş kaybeden Murtaza (Mohammad Amir Naji) ile tanışır, orada arkadaş olurlar. Morteza o’na ceviz verir devamlı, ceviz ağacının kendisi için ne kadar önemli olduğundan bahseder. Yusef de söğüt ağacının kendisine uğur getirdiğinden bahseder. Morteza, Yusef’in resmini çeker.


Yusef, hemen hemen iki ay sonra gözleri görür olarak Íran’a döner. Herkes – ailesi, annesi, akrabaları, tanıdıkları, öğrencileri - hava alanına büyük bir çoşkuyla o’nu karşılarlar. Kendisi camın bir tarafında karşılayanlarda öbür tarafındadır. Yusef herkesi incelercesine bakar. Genç bir kıza takılır gözleri önce. Sonra yaşlı bir kadına. Yusef Paris’e giderken annesi (Afarin Obeisi) bir muska vermişti o’na. Muskayı çıkarır cebinden ve yaşlı kadına gösterir. Kadın gözleriyle “ evet” der. Yusef sesi titreyerek “Anne” demeğe çalışır. Annesi işaretle Yusef’i karısının (Roya Taymourian) ve kızının (Melika Eslafi) olduğu yere yöneltir. Bu arada gene genç kıza
takılır gözleri.

Yusef’in dünyası tamamen değişmiştir.

Yusef dualarının sonucu gözleri açıldıktan sonra dünyayı yeniden tanımaya çalışır. Metroda bir yankesiciyi iş başında hiç bir reaksiyon göstermeden seyreder. Bunu farkeden yankesici küstahça işine devam eder.

Karısının düşkünlüğünü kendisine acıması gibi görmeğe başlar ve nefret eder. Yaşamadığı hayatın üzüntüsü içinde kendi yazılarını, herşeyi yakar, yıkar.

Bu arada görüşünü tamamen kaybeden Morteza’dan bir mektup alır. “ Ne görülmeğe değer söyle bana, ben sana ne görülmeğe değmez söylerim.” der mektupta ve bir de resim çıkar , söğüt ağacının altında, ameliyattan önce Yusef’in resmi. Mektup devam eder “ Söğüt ağacının sana hala uğur getirip getirmediğini öğrenmek isterim.”

Dualarına daha önce cevaplayan Allah şimdi Yusef’e yeni bir problem verir. Ve Yusef ikinci bir şans için tekrar duaya başlar.

Majid Majidi ya uzun bir tek çekim, ya da uzun sahnelerle seyircilere de karakterlerin çektiklerini başarıyla yaşatmaya çalışmış, Film de dinsel simgelerin - muska, kurban kesmek ve yemek ikram etmek adakları gibi- yanısıra bir de. Ceviz, karınca, rüzgar gibi simgeler de kullanılmış.








KOLPAÇİNO BOMBA
BENİM PUANIM:3.50

Yapım:2011 ~ Türkiye
Tür:Komedi, Macera, Polisiye
Yönetmen:Şafak Sezer
Oyuncular:Şafak Sezer, Aydemir Akbaş, Arzu Yanardağ, Ali Çatalbaş, Tuğba Melis Türk, Kubilay Penbeklioğlu, Orhan Aydın, Kemal İnci, Özcan Varaylı, Ferdi Merter, Kadir Kandemir, Seyhan Arman, Ebubekir öztürk, Fatoş Sılan, Günay İbicioğlu, M. Ali Kaptanlar, M.ali Kaptanlar, Osman Beyaz, Serkan şengül, Vedat Göksoy, Volkan Başaran
Senaryo:Şafak Sezer, Kaan Ertem, Serkan şengül, Suat özkan
Yapımcı:Şenol Zencir, Şahin Alparslan, Selin Altınel
Görüntü Yönetmeni:Kamil Çetin
Müzik:İskender Paydaş
Filmin Websitesi:www.kolpacinobomba.com
Süre:1 saat 30 dk


Özgür(Şafak Sezer) zengin bir ailenin evladıdır. Ancak hayatından memnun değildir. Ne cimri babasından destek görmekte, ne de zengin kayınpederinden… Özgür’ün geçmişten gelen sevgilisi olan Şale (Özlem Hasgül) çıkaracağı albüm için maddi destek beklemektedir. Bu desteği bulamayınca Özgür’ü, gizlice çektiği bir şantaj kaseti ile tehdit eder. Kalbi kırık bir kadının ’kadınca’ intikamı gibi görünen bu durumun arkasında aslında çok büyük hesaplar vardır.

Özgür bu durumdan çıkabilmek için kolpaçı arkadaşları Sabri(Aydemir Akbaş) ve Tayfun’dan( Ali Çatalbaş) yardım ister. Kendisine çok güvenen bu ekip, Özgür’ü kurtarmaya çalışırken, kendilerini daha büyük belaların içinde bulurlar…





KADER AJANLARI (The Adjustment Bureau)
BENİM PUANIM:8.70

Yapım:2010 ~ ABD
Tür:Bilim Kurgu, Dram, Gerilim, Gizem, Macera, Romantik
Yönetmen:George Nolfi
Senaryo:George Nolfi
Senaryo (Kitap):Philip K. Dick
Yapımcı:Eric Kripke, Joel Viertel, Chris Moore, George Nolfi, Michael Bederman, Isa Dick Hackett, Jonathan Gordon, Bill Carraro, Michael Hackett
Görüntü Yönetmeni:John Toll
Müzik:Thomas Newman
Filmin Websitesi:www.theadjustmentbureau.com
Süre:1 saat 45 dk


Oyuncular:Matt Damon, Emily Blunt, Terence Stamp, Daniel Dae Kim, Shohreh Aghdashloo

Amerika Birleşik Devletleri senatosuna girmek üzere olan, hırslı politikacı David Norris (Matt Damon) daha once tanıdığı hiçbir kadına benzemeyen, güzel modern balerin Elise Sellas’la (Emily Blunt) tanışır. Tam ona âşık olmaya başladığını fark ettiği an, gizemli adamlar çifti ayırmak için karşılarına çıkar. Bu adamlar sahip oldukları güçle, David ve Elisa’nın bir araya gelmesine engel olmak için, ellerinden geleni yapacaklardır. Bu yoğun engellemeler karşısında, David ya Elisa’nın peşini bırakıp daha önce kendisi için çizilmiş yoldan gidecek… ya da Kader’e karşı gelmek için her şeyi tehlikeye atıp onunla olacaktır. George Nolfi’nin (Ocean’s Twelve’in senaristi, Son Ültimatom’un yazarlarından) beyaz perdeye uyarlayıp yönettiği The Adjustment Bureau, Philip K. Dick’in (Gerçeğe Çağrı-Total Recall, Azınlık Raporu and Bıçak Sırtı) kısa öyküsünden uyarlanmıştır





SENİ SEVİYORUM PHILLIP MORRIS (I Love You Phillip Morris)
BENİM PUANIM:1.10

Yapım:2009 ~ ABD, Fransa
Tür:Biyografi, Dram, Komedi, Romantik
Yönetmen:Glenn Ficarra, John Requa
Senaryo:Glenn Ficarra, John Requa
Senaryo (Kitap):Steve Mcvicker
Yapımcı:Luc Besson, Far Shariat, Andrew Lazar
Görüntü Yönetmeni:Xavier Pérez Grobet
Müzik:Nick Urata
Dağıtım:Medyavizyon
Filmin Websitesi:www.phillipmorristhemovie.com
Süre:1 saat 42 dk

Oyuncular:Jim Carrey, Ewan McGregor, Leslie Mann, Rodrigo Santoro, Jessica Heap, Morgana Shaw, Brennan Brown, David Jensen, Louis Herthum, Tommy Davis, Annie Golden, Antoni Corone, Clay Chamberlin, Dameon Clarke, James B. Mcdaniel, Johnny Rock, Marc Macaulay, Marylouise Burke, Michael Mandel, Nicholas Alexander


Steven Russell, karısı Debbie ile birlikte mutlu bir evlilik hayatı sürdürmektedir; ta ki yaptığı bir kaza kendi açısından dramatik sonuçlar doğurana kadar. Steven şimdiye kadar fark etmediği bir gerçekliğin ayırdına varır: O bir eşcinseldir. Steven bundan sonraki hayatını artık yeni keşfettiği gerçekliğe göre yaşayacaktır.Bölge Hapishanesi'nde tanıştığı Philip Morris'e tutulan ve onunla gelecek hayalleri kurmaya başlayan Steven, sevdiği erkeği hapisten kurtarmanın yollarını aramaya başlar.



TURİST (TOURIST)
BENİM PUANIM:7.10

Yapım:2009, 2010 ~ ABD, Fransa
Tür:Aksiyon, Dram, Gençlik, Gizem, Macera, Polisiye, Romantik
Yönetmen:Florian Henckel von Donnersmarck
Senaryo:Florian Henckel von Donnersmarck, Christopher McQuarrie, Julian Fellowes, Jeffrey Nachmanoff, William Wheeler
Senaryo (Kitap):Jérôme Salle
Yapımcı:Jeffrey Nachmanoff, Roger Birnbaum, Jonathan Glickman, Gary Barber, David Nichols, Tim Headington, Denis O'sullivan, Graham King, Lloyd Phillips, Ron Halpern
Görüntü Yönetmeni:John Seale
Müzik:James Newton Howard, Gabriel Yared
Dağıtım:Pinema Film
Filmin Websitesi:www.thetourist-movie.com
Süre:1 saat 44 dk

Oyuncular:Johnny Depp, Angelina Jolie, Paul Bettany, Rufus Sewell, Raoul Bova, Timothy Dalton, Steven Robertson, Ralf Moeller, Clément Sibony, Daniele Pecci, Steven Berkoff, Alessio Boni, Christian De Sica, François Vincentelli, Jean-marie Lamour, Julien Baumgartner, Neri Marcorè, Alec Utgoff, Bruno Wolkowitch, Bruno Bilotta, Gabriele Gallinari, Giancarlo Previati, Giovanni Esposito, Giovanni Guidelli, Gwilym Lee, Iddo Goldberg, Igor Jijikine, Jean-claude Adelin, Marc Ruchmann, Marino Narduzzi, Mark Zak, Maurizio Casagrande, Mhamed Arezki, Michael Bennett, Nicolas Guillot, Nino Frassica, Renato Scarpa, Riccardo De Torrebruna, Tino Giada, Vladimir Tevlovski, Vladimir Orlov

Hikaye, kırık kalbinin acısından kurtulmak için İtalya’ya giden Amerikalı bir turist, Frank (Depp)’in etrafında şekilleniyor. Olağanüstü bir kadın olan Elise (Jolie)’nin yoluna çıkmasıyla işler değişir. Ancak Elise’nin onunla karşılaşması aslında tesadüf değildir. Arka planda Venedik’in nefes kesen manzaraları eşliğinde Frank, bir ilişkinin ardından koşarken aslında etrafında tehlikeli entrikaların döndüğünü fark eder.




KİMLİKSİZ (UNKNOWN)
BENİM PUANIM:6.80

Yapım:2011 ~ ABD, Almanya, Fransa, İngiltere, Japonya, Kanada
Tür:Aksiyon, Casusluk, Dram, Gerilim, Gizem
Yönetmen:Jaume Collet-Serra
Senaryo:Stephen Cornwell, Oliver Butcher
Senaryo (Kitap):Didier Van Cauwelaert
Yapımcı:Joel Silver, Susan Downey, Richard Mirisch, Leonard Goldberg, Aaron Auch, Charlie Woebcken, Olivier Courson, Ron Halpern, Ethan Erwin, Adam Kuhn, Léonard Glowinski, Peter McAleese, Henning Molfenter, Andrew Rona, Sarah Meyer, Steve Richards, Christoph Fisser
Görüntü Yönetmeni:Flavio Martínez Labiano
Müzik:John Ottman, Alexander Rudd
Filmin Websitesi:www.unknown-white-male.com
Süre:1 saat 53 dk

Oyuncular:Liam Neeson, Diane Kruger, January Jones, Bruno Ganz, Sebastian Koch, Aidan Quinn, Frank Langella, Karl Markovics, Adnan Maral, Annabelle Mandeng, Charlie Gardner, Clint Dyer, Eva Löbau, Fritz Roth, Heike Hanold-lynch, Helen Wiebensohn, Hendrik Maaß, Herbert Olschok, Hilary Kennedy, Janina Flieger, Karla Trippel, Katharina Blaschke, Kida Khodr Ramadan, Marlon Putzke, Matthias Weidenhöfer, Merle Wiebensohn, Michael Baral, Mido Hamada, Oliver Stolz, Oliver Lange, Olivier Schneider, Peter Becker, Petra Hartung, Petra Schmidt-schaller, Rainer Sellien, Rainer Bock, Ricardo Dürner, Sanny Van Heteren, Sebastian Stielke, Stipe Erceg, Torsten Michaelis, Vladimir Pavic, Wolfgang Stegemann

Dr. Martin Harris, Berlin gezisi sırasında bir trafik kazası geçirir ve komaya girer. Komadan çıktığında ise, karısının bile onu tanımadığını görür. Dr. Harris, bir başka kişinin kendi kimliğini çaldığını ve yerine geçtiğini görünce daha da büyük bir şoka uğrar. Kaza öncesinde tanıdığı herkes, artık onun Harris olduğuna inanmamaktadır.
Kendi kimliğini ispatlama mücadelesinde yalnızdır, yorgundur ve umutsuzdur. Bilmediği sebeplerden ötürü Gina adlı genç bir kadın ona yardım etmeye başlar.



ÇILGIN AİLE (CITY ISLAND)
BENİM PUANIM:7.80

Yapım:2009 ~ ABD
Tür:Aile, Dram, Komedi
Yönetmen:Raymond De Felitta
Senaryo:Raymond De Felitta
Yapımcı:Andy Garcia, Raymond De Felitta, Zachary Matz, Lauren Versel
Görüntü Yönetmeni:Vanja Cernjul
Müzik:Jan A.P. Kaczmarek
Süre:1 saat 40 dk


Oyuncular:Andy Garcia, Steven Strait, Emily Mortimer, Julianna Margulies, Alan Arkin, Dominik García-lorido, Jennifer Larkin, Ezra Miller, Jee Young Han, Lora Chio, Nicole Wilson, Adam Larrabee, Benjamin Mathes, Brad Naprixas, Carrie Baker Reynolds, Cerrone May, Chris Miskiewicz, Curtiss Cook, George Aloi, Hope Glendon-ross, John Farrer, Joseph Cintron, Kelvin Hale, Marshall Efron, Paul Diomede, Sharon Angela, Steven J. Klaszky, Vernon Campbell, Yevgeniy Dekhtyar

Rizzo Ailesi, Bronx'taki City Island'da yaşamaktadır Ailenin babası Vince (Andy Garcia) hapishanede gardiyanlık yapmaktadır ve hayattaki tek hayali aktör olmaktır Hayalini gerçekleştirmek için Manhattan'da gizlice oyunculuk dersleri almaktadır Vince'in bir sırrı daha vardır Gayrımeşru bir oğlu vardır ve o da eski bir mahkumdur Vince, gayrımeşru oğlu Tony'yi (Steven Strait) ailesiyle tanıştırmak için eve getirir ve herkesin eteğindeki taşlar birer birer dökülmeye



KÖPRÜDEKİLER
BENİM PUANIM:1.20

Yapım:2009 ~ Almanya, Türkiye
Tür:Dram
Yönetmen:Aslı Özge
Senaryo:Aslı Özge
Yapımcı:Aslı Özge, Sevil Demirci, Fabian Massah
Görüntü Yönetmeni:Emre Erkmen
Dağıtım:Özen Film
Filmin Websitesi:www.menonthebridge.com
Süre:1 saat 30 dk
Gösterim Tarihi:19 Mart 2010 (Türkiye)


Oyuncular:Cemile İlker, Fikret Portakal, Murat Tokgöz, Umut İlker

Uzunca saçları, tek küpesi ve yüzüğüyle Don Juan havasındaki Fikret Boğaz Köprüsü’nde gizlice gül satarak hayatını kazanır bir yandan da Eminönü civarindaki çeşitli dükkanları dolaşarak daha iyi bir iş arar.

Umut Taksim-Bostancı hattında işleyen bir dolmuşta şoför olarak çalışmaktadır. Televizyon dizilerindeki hayatlardan etkilenen karısı Cemile’yi memnun etmek için, birlikte emlakçıları dolaşırlar, kiralık daha iyi bir ev ararlar.

Kayseri’den Boğaz Köprüsü’ne trafik polisi olarak atanmış olan Murat ise milyonlarca arabanın arasında kendini yalnız hisseder. Akşamları bir polis arkadaşıyla paylaştığı evde bilgisayarının başına oturur ve internet üzerinden kız arkadaş arar.

Şehrin varoşlarında yaşayan, şehrin merkezinde ise varoluş mücadelesi veren Fikret, Umut ve Murat’in hayalleri, birbirlerinden habersiz, her gün Boğaz Köprüsü üzerindeki sonsuz trafikte milyonlarca Istanbulluyla birlikte kesişir.


72 KOĞUŞ
BENİM PUANIM:6.40

Yapım:2011 ~ Türkiye
Tür:Dram, Politik, Suç
Yönetmen:Murat Saraçoğlu
Senaryo:Ayfer Tunç
Senaryo (Kitap):Orhan Kemal
Yapımcı:Yavuz Bingöl, Kerem Alışık, Sasin Film
Görüntü Yönetmeni:Damian Barba
Müzik:Yavuz Bingöl, Fırat Yükselir

Oyuncular:Hülya Avşar, Yavuz Bingöl, Bülent Şakrak, Songül Öden, Volga Sorgu, Deniz Oral, Ahmet Mekin, Kerem Alışık, Civan Canova, Nursel Köse, Ayça Damgacı, Devrim Saltoğlu, Fuat Onan, Gülsüm Kamu, Hüseyin İlker, Osman Albayrak, Ömer Duran, Yıldırım Gücük

Orhan Kemal'in başyapıtı '72. Koğuş' insan haysiyetinin düşebileceği en dipsiz kuyunun hikayesidir...

1940'lı yıllar, II. Dünya Savaşı'nın etkisindeki Türkiye'nin kıtlık yılları. Cezaevinin 72 nolu koğuşunda çeşitli suçlardan yatan Adembabalar...

İnsan insanın kurdudur dercesine, acıları, insanlığa özlemi, hayata dair düşleri, onuru, aşkları ve kavgaları içerisinde dipsiz bir çukurun içini görüyoruz.

En yakınını üç kuruşa satabilecek kadar alçalmışların ve üç kuruşunu sonuna kadar paylaşabilenlerin dünyasıdır bu çukur.

72. Koğuş bir insanlık öyküsüdür ve kaybettiğimiz değerleri bir tokat gibi yüzümüze anımsatır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder