Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

2010 AĞUSTOS

SIKI ATIŞLAR 2 (HOTSHOTS 2)
BENİM PUANIM:8.90

Yönetmen: Jim Abrahams
Yapımcı Firma: 20th Century Fox
Yıl: 1993
Yapımcı: Bill Badalato;
Tür : Aksiyon/Macera/Komedi
Senaryo: Pat Proft, Jim Abrahams;
Müzik: Basil Poledouris;
Görüntü Yönetmeni: John R. Leonetti;
Kurgu: Malcolm Campbell;
Sanat Yönetmeni: Greg Papalia;
Kostüm Tasarımı: Mary Malin

Oyuncular: Charlie Sheen, Lloyd Bridges, Valeria Golino, Richard Crenna, Brenda Bakke, Miguel Ferrer, Rowan Atkinson, Jerry Haleva, David Wohl, Mitch Ryan, Michael Colyar, Ryan Stiles, Rosemary Johnston,

Konusu

Topper Harley (Charlie Sheen) bir Budist tapınağında yaşamaktadır. Onun beceriksiz eski komutanı (Llyod Bridges) Beyaz Saray'dadır. Ortadoğu'daki bir takım A.B.D. rehinelerinin kurtarılması gerekmektedir! Topper bu iş için biçilmiş kaftandır ama şu sıralar eski kız arkadaşıyla (Valeria Golino) ilgilenmektedir. Ta ki güzel bir CIA ajanı onu tekrar işin içine sokana kadar. Artık Harley ve tüm Sıkı Atışçılar hareket ve film klasiklerinden mayınlarla ve ünlü yüzlerle dolu bir kahkaha macerasına çıkacaktır.




SIKI ATIŞLAR (HOT SHOTS!)
BENİM PUANIM:8.40

Yapım:1991 ~ ABD
Tür:Komedi, Macera
Yönetmen:Jim Abrahams
Senaryo:Jim Abrahams, Pat Proft
Yapımcı:Bill Badalato
Görüntü Yönetmeni:Bill Butler
Müzik:Sylvester Levay
Süre:1 saat 24 dk
oyuncular:Charlie Sheen Jon Cryer Valeria Golino Cary Elwes Kevin Dunn

Zamanının en popüler Hollywood filmleriyle dalga geçen Hot Shots, Charlie Sheen ve Cary Elwes'in başrollerini paylaştığı seyrine doyum olmayan bir komedi. Top Gun, Gone With the Wind, 9 1/2 Weeks gibi filmlere yaptığı komik göndermelerle tam bir eğlencelik.Uçak pilotu Topper Harley (Sheen) babasının kötü şöhreti altında ezilirken, bir taraftan da rakibi Kent (Elwes) ile her konuda mücadele etmektedir. Tüm bunlar olurken çok tehlikeli bir görev de onları beklemektedir.


ÇIPLAK SİLAH 33 1/3 FİNAL (THE NAKED GUN 33 1/3 THE FINAL INSULT)
BENİM PUANIM:9.10

Yapım:1994 ~ ABD
Tür:Aksiyon, Komedi, Suç
Yönetmen:Peter Segal
Senaryo:David Zucker, Pat Proft
Yapımcı:David Zucker, Jim Abrahams, Jerry Zucker, Robert K. Weiss, William C. Gerrity, Jeff Wright, Michael Ewing, Gil Netter
Müzik:Ira Newborn
Süre:1 saat 23 dk
oyuncular:Leslie Nielsen Fred Ward Anna Nicole Smith
George Kennedy O.J. Simpson

Durun! Bu sıradan bir mankafa değil. Bu Lt. Frank Drebin. Terorist bir saldırıyı durdurmaya çalışacak, bu perdelerin inmesini gerektirse de. Yoksa sadece basit bir önlem alsa yeterli olur muydu? Evet, şimdiye kadar sizi en çok güldüren film yapımcıları, en sevdiğiniz film yıldızları ve Çıplak Silah ekibine ilk defa katılan Fred Ward, Anna Nicole Smith'le Çıplak Silah 3, sizi gülmekten yerlere yatıracak...



ÇIPLAK SİLAH 2 1/2 (THE NAKED GUN 2 1/2)
BENİM PUANIM:9.40

Yapım:1991 ~ ABD
Tür:Aksiyon, Komedi, Suç
Yönetmen:David Zucker
Senaryo:David Zucker, Pat Proft
Yapımcı:Jim Abrahams, Jerry Zucker
Müzik:Ira Newborn
Süre:1 saat 25 dk
oyuncular:Leslie Nielsen Richard Griffiths George Kennedy Anthony James
O.J. Simpson

Herkesin bildiği gibi Lt. Frank Drebin (Leslie Nielsen) gizemi sever. Biz neden buradayız? Seksten sonra hayat var mı? Evet, Drebin bu anlamlı işlerin peşinde koşmanın yanı sıra kendine yeni bir görev daha ediniyor: Çevre düşmanı Quentin Hapsburg'un hain planlarını durdurmak...



ÇIPLAK SİLAH (THE NAKED GUN)
BENİM PUANIM:9.40

Yapım:ABD
Yönetmen:David Zucker
Senaryo:David Zucker, Pat Proft
Görüntü Yönetmeni:Robert Stevens
Müzik:Ira Newborn
oyuncular:Leslie Nielsen O.J. Simpson priscila pressley

Frank Drebin (Leslie Nielsen) 'Pembe Panter' filmlerindeki Dedektif Clouse'nun '90'lar versiyonu gibi. Drebin'in polis arkadaşı Nordberg'in (O.J. Simpson) yaralanmasıyla başlayan olaylar Drebin'in Amerika'ya ziyaret için gelen İngiliz Kraliçesi II.Elizabeth'e karşı planlanan bir suikast planını keşfetmesiyle sürüyor. Drebin hem bu plana engel olmaya hem de büyük düşmanının sekreteriyle olan ilişkisini düzenlemeye çalışıyor.

ZAZ ekibinin polisiye filmleri özellikle de Mike Hammer gibi dedektiflerin filmlerinin ve 'Kirli Harry' filmlerinin tüm klişelerini kullanarak oluşturdukları film başlangıcında yeralan Humeyni'li sahneler yüzünden bazı çevrelerce de tepki çekmişti.



ATEŞ VE LİMON (FLAME AND CITRON)
BENİM PUANIM:8.30

Yapım:2008 ~ Almanya, ÇekCumhuriyeti, Danimarka
Tür:Dram, Gerilim, Savaş, Suç, Tarih
Yönetmen:Ole Christian Madsen
Senaryo:Lars Andersen, Ole Christian Madsen
Yapımcı:Arno Neubauer, Lars Bredo Rahbek
Görüntü Yönetmeni:Jørgen Johansson
Müzik:Karsten Fundal
Süre:2 saat 10 dk
oyuncular:Mads Mikkelsen Christian Berkel Thure Lindhardt
Hanns Zischler Jesper Christensen

Kopenhag,1944. Alman işgali altındaki Danimarka’da halk savaşın bir an önce sonlanmasını dilemektedir. Bu arada özgürlük savaşçıları Bent Faurschou-Hviid (Ateş), ve Jørgen Haagen Schmith (Limon) Holger Danske direniş grubu adına çarpışarak hayatlarını tehlikeye atmaktadırlar. Korkusuz ve sözünden dönmez Ateş kararlı bir anti-faşisttir ve direnişin tek vücut olup işgalcilere karşı silahlı bir karşı saldırıya geçeceği günlerin düşüyle yaşamaktadır. Ateş’le karşılaştırıldığında daha hassas bir karaktere sahip olan olan Limon ise geçmişte Ateş’e şoförlük yapmıştır fakat kendisini direniş eylemlerinin ortasında bulmuştur.



Direniş grubundaki üstleri Aksel Winther’in ikiliye iki Alman Abwehr subayına karşı harekete geçmeleri emrini vermesiyle birlikte olaylar kontrolden çıkar. Ateş, yetenekli ve zeki Albay Gilbert ile konuştuktan sonra ilk defa yerine getirmek üzere olduğu görevin mantığını sorgulamaya başlar. İçinde, bir şeylerin fena halde ters gittiğine dair bir his vardır. Bunun yanında, kuşkular kız arkadaşı, güzel ve gizemli kurye Ketty üzerinde yoğunlaşmaya başlayınca Ateş gizli amaçların varlığını sezinler. Ketty gerçekten güvenilir midir? Ya Winther? Ve gerçekte kim kimin için çalışmaktadır? Kuşkunun ağına düşmüş olan Ateş ve Limon hassas bir zeminde hareket ettiklerini hissederler. Ümitsizliğin kıyısında, hayal kırıklığı ve üstleri tarafından ihanete uğramış olma duygusuyla baş başayken Ateş ve Limon sadece birbirlerine güvenmeye ve yeteneklerini Gestapo’nun nefret ve korku uyandıran şefi Hoffmann’a ulaşmak için ortaya koymaya karar verirler.



YALANIN İCADI (THE INVENTION OF LYING)
BENİM PUANIM:7.70

Tür : Komedi
Yönetmen : Ricky Gervais Matthew Robinson
Yapım : 2009, ABD , 100 dk.

Oyuncular

Ricky Gervais (Mark Bellison) , Jennifer Garner (Anna McDoogles) , Jonah Hill (Frank)

Politikacısınıdan reklamcısına herkesin aklındakini doğru oralarak söylediği bir gerçeklik düşünün.

Ve o gerçeklikte ezik bir adam olan Mark, yalan söyleyebilmeyi keşfeder...

The Invention of Lying, vizyona girdiği ilk hafta Box Office US'te 4. sırada yerini aldı.




AY IŞIĞI (SERIOUS MOONLIGHT)
BENİM PUANIM:4.30

Yapım:2009 ~ ABD
Tür:Komedi, Romantik
Yönetmen:Cheryl Hines
Senaryo:Adrienne Shelly
Yapımcı:Isabel Rose, Andy Ostroy, Todd King, Michael Roiff
Görüntü Yönetmeni:Nancy Schreiber
Müzik:Erik Magnus, Andrew Hollander
Süre:1 saat 24 dk
oyuncular:Meg Ryan Kristen Bell Justin Long
Timothy Hutton Bill Parks
Tuttuğunu koparmaya alışık bir avukat olan Louise (Meg Ryan – In The Cut), haftasonunu geçirmek için ailelerinin yazlığına gelir ve hoş bir sürprizle karşılaşır : 13 yıllık eşi Ian ,(Oscar Ödüllü Oyuncu ®Timothy Hutton) bütün yazlığı gül yapraklarıyla süslemiş, evi unutulmaz geceye hazırlamıştır… Ancak ortaya çıkan bir yanlış anlama Louise’in keyfini bir hayli kaçıracaktır, zira Ian evi Louise için değil genç ve güzel metresi Sara (Kristen Bell – Gossip Girl, Heroes) için hazırlamıştır! Hatta Louise eve girdiği sırada Ian ona boşanma isteğini anlatan bir mektup yazmaktadır!

Bu durumu soğukkanlılıkla karşılayan Louise, olayları ele almaya karar verir. Ian’ı evde tutsak edip ellerini bağlayan Louise, Ian boşanmaktan vazgeçip evliliklerindeki sorunları çözmeyi kabul etmedikçe onu bırakmayacağını açıklar. Bütün bunların üzerine işin içine Ian’ın sabırsız metresi ve yoldan geçen bir bahçıvan da (Justin Long – Drag Me To Hell) karışınca her şey iyice içinden çıkılmaz bir hal alacaktır…


BAD LIEUTEANT : PORT OF CALL ORLEANS
BENİM PUANIM:4.80

Yapım:2009 ~ ABD
Tür:Dram, Gerilim, Suç
Yönetmen:Werner Herzog
Senaryo:William M. Finkelstein, Victor Argo
Yapımcı:Nicolas Cage, Edward R. Pressman, Gabe Polsky, Alan Polsky, William M. Finkelstein, Stephen Belafonte
Görüntü Yönetmeni:Peter Zeitlinger
Müzik:Mark Isham
oyuncular:Nicolas Cage Eva Mendes Val Kilmer
Jennifer Coolidge Xzibit
Werner Herzog'un yönettiği filmin başrollerinde Nicolas Cage, Val Kilmer ve Eva Mendes var. Uyuşturucu kullanan, kumar oynayan, kadınları hor gören Terence McDonagh tam bir yozlaşmış polis örneğidir. Senegalli beş göçmen öldürüldüğünde, cinayetleri aydınlatma görevi Terence'e verilir.


ADALET PEŞİNDE (LAW ABIDING CITIZEN)
BENİM PUANIM:6.40

Tür : Gerilim / Dram
dklik>Gösterim Tarihi : 1 Ocak 2010
Yönetmen : F. Gary Gray
Senaryo : Kurt Wimmer
Yapım : 2009, ABD , 108 dk.

Oyuncular

Jamie Foxx (Nick Rice) , Gerard Butler (Clyde Shelton) , Bruce McGill (Jonas Cantrell) , Leslie Bibb (Sarah Lowell) , Michael Irby (Dedektif Garza) , Colm Meaney (Detectif Dunnigan)

“The Italian Job/İtalyan İşi”nin yönetmeni Gray, “Law Abiding Citizen/Adalet Peşinde”de ölümle sonuçlanan bir ev soygunu sonrasında sağ kalan kişinin sevdiklerinin intikamını almak için sınır tanımayışını işlerken, kör adaleti de sarsıcı bir şekilde mercek altına yatırıyor. Clyde Shelton (Gerard Butler) evine yapılan bir soygun girişimi sırasında eşini ve kızını kaybeden dürüst bir aile babasıdır. Katiller yakalandığında, davaya Philadelphia’da başarılı bir savcı olan Nick Rice (Jamie Foxx) atanır. Nick, zanlılardan birine, suç ortağının aleyhinde ifade vermesine karşılık hafif bir ceza önerir.

Aradan on yıl geçer. Hafif cezayla kurtulmuş olan katil ölü bulunur ve Clyde Shelton soğukkanlılıkla suçu işlediğini itiraf eder. Sonra Nick’e bir ültimatom verir: Nick kusurlu adalet sistemini düzeltmediği takdirde, Shelton’ın eşinin ve karısının cinayet davasında yer alan kilit isimler ölecektir.

Çok geçmeden, Shelton tehditlerini yerine getirmeye başlar ve hapisteki hücresinden ne öngörülmesi ne de önlenmesi mümkün olan görkemli ve acımasız bir dizi suikast organize eder. Philadelphia’nın önde gelen isimleri Shelton tarafından birer birer öldürülürken, yetkililer bu terör dalgasına son veremedikleri için şehirde korku hüküm sürmeye başlar. Cinayetleri durdurabilecek tek kişi Nick’tir...



THE ROAD
BENİM PUANIM:3.30

Tür : Dram / Gerilim
Yönetmen : John Hillcoat
Senaryo : Joe Penhall , Cormac McCarthy (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Javier Aguirresarobe
Müzik : Warren Ellis , Nick Cave
Yapım : 2008, ABD

Oyuncular

Guy Pearce (Eski asker) , Viggo Mortensen (Baba) , Kodi Smit-McPhee (Oğul) , Charlize Theron (Karısı) , Robert Duvall (Yaşlı Adam) , Garret Dillahunt (Gangster) , Molly Parker (Sıcakkanlı Kadın) , Michael K. Williams (Hırsız) , Garret Dillahunt (Çete Üyesi)

Gelecekteki kıyamet günlerini anlatan bir kitabın uyarlaması olan film, güçlü oyuncu kadrosuyla, en iyi satanlar listesindeki kitabın (The Road) gölgesinde kalmayacak gibi gözüküyor.

Kıyamet sonrası atmosferinde Amerika yangın yeridir. Bir baba ve oğlunun istikameti Amerika kıyılarıdır. Amerika'yı bir uçtan bir uca geçerken ellerindeki basit tüfekle yaşadıkları macerada esas problem zor hava koşullarında nereye gittiklerini bilmemeleri ve yollarına çıkan haydutlardır. Film bilim kurgu türünde olmasına rağmen Western türünde de öğeler taşımaktadır.




The Blessing (Velsignelsen)
BENİM PUANIM:3.20

Yönetmen: Heidi Maria Faisst
Yapım Yılı: 2009
Ülke: Danimarka
Tür: Dram
Süre: 1 saat 15 Dakika
oyuncular:Lærke Winther Andersen, Mads Riisom, Solbjørg Højfeldt



EŞREFPAŞALILAR
BENİM PUANIM:3.20

Yönetmen Hüdaverdi Yavuz
Senaryo Burak Tarık
Yapımcı M. Yusuf Kulaksız
Görüntü yönetmeni Rico
Müzik Yücel Arzen
Set tasarım Ömer Faruk
Tür: Komedi
Yapım: Türkiye 2010 100 dakika (Renkli)

oyuncular:Sinan Taymin Albayrak Turgay Tanülkü Burak Tarık Sermin Hürmeriç Hüseyin Soyaslan
Deniz Özpınar Savaş Bayındır Ali Yayli Serkan Öztürk Ömer Pekin

ANSE'nin aslında tiyatro oyunlarından biri olan Eşrefpaşalılar sahnelerden sinema perdesine geçiyor. Film, İzmir’in Eşrefpaşa semtinde yaşayan samimi, azimli, kendi tabirleriyle ’bitirim’ delikanlıların öyküsünü anlatıyor. Bıçkın, lafını esirgemeyen bu insanların yaşadıkları muhitin raconu gereği içki, kumar, kavga gibi kötü alışkanlıkları da vardır. Mahallenin yıllardır kapısı kilitli olan tek camisine tayini çıkan bir hocayla birlikte olumlu bir değişim geçirirler. Değişim sırasında yaşanan komik olaylar güldürürken; dramatik sahneler gözyaşı döktürüyor izleyiciye.

Film günümüzde adeta moda olan, özendirilmeye çalışılan mafya yaşantısına da bir başkaldırış taşıyor. Kısaca insanların silahı nasıl aldıklarını değil, nasıl bıraktıklarını anlatıyor. Koca binaların arasına sıkışmış küçük evlerde, gecekondularda ne kahramanlıklar yaşandığını anlatıyor mizahi bir üslupla.

EYVAH EYVAH
BENİM PUANIM:5.30

Tür : Komedi
Gösterim Tarihi : 26 Şubat 2010
Yönetmen : Hakan Algül
Senaryo : Ata Demirer
Yapım : 2009, Türkiye , 103 dk.

Oyuncular

Ata Demirer (Hüseyin) , Tanju Tuncel (Nine) , Salih Kalyon (Dede) , Demet Akbağ (Firuzan)

Hüseyin, Çanakkale’nin Geyikli Beldesi’nde ninesi ve dedesiyle yaşayan bir delikanlıdır. Hayatını müzisyenlik yaparak kazanan Hüseyin’in iki büyük aşkı vardır: Biri klarneti, diğeri de sağlık ocağında görevli hemşire Müjgan!

Tam Müjgan’la da, müzikle de hayatı mutlu mesut devam ederken, hiç beklemediği bir nedenle bir yolculuğa çıkması gerekir. Bu yolculuk başta Hüseyin olmak üzere etrafındaki bütün insanların hayatını değiştirecektir. Hatta İstanbul’da şarkıcılık yapan Firuzan’ın bile!!!



TAKİYE ALLAHIN YOLUNDA
BENİM PUANIM:5.10

Tür : Dram / Politik
Gösterim Tarihi : 7 Mayıs 2010
Yönetmen : Ben Verbong
Senaryo : Kadir Sözen
Görüntü Yönetmeni : Axel Block
Yapım : 2010, Türkiye , 95 dk.

Oyuncular

Rutkay Aziz (Hüseyin) , Erhan Emre (Metin) , Ali Sürmeli (Hoca) , Fahriye Evcen (Sevde) , Stripe Ercek (Numan) , Mahir Günşıray (Ali Asker) , Serkan Keskin (Kenan) , Susan Anbeh (Sabine)

Filmde gerçekte Avrupa’da çok yaygın bulunan İslami yatırım şirketlerinden birine tüm parasını kaptıraran bir ailenin dağılması konu ediliyor.

Metin, bu şirketlerden biri olan JİMPA’ya tüm parasını yatırmış ve hatta yakın çevresini de ikna etmiştir. Büyük vaatlerde bulunmuş olan JİMPA isimli bu şirket, paraları topladıktan sonra iflâs eder, yöneticileri ortadan yok olur. Para yatıran birçok kişi Metin’den hesap sorar. Bu tip islami yatırım şirketlerine inanıp paralarını yatıran yüzbinlerce aile gibi kendi ailesinin de tüm birikimi bir anda yok olmuştur. Metin’in olayları çözmek için başladığı yolculuğu onu hiç tahmin etmediği gerçeklerle yüzleştirecektir.

Metin’in kayınpederi olan Hoca, Metin’i uyarır. Aslında Hoca söylediğinden daha fazlasını biliyor gibi görünmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder