Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

2010 EYLÜL

KURT ADAM (WOLFMAN)
BENİM PUANIM:4.80

EN İYİ MAKYAJ 2011 OSCAR ADAYI Rick Baker, Dave Elsey

Yapım:2010 ~ ABD, İngiltere
Tür:Fantastik, Gerilim, Korku
Yönetmen:Joe Johnston
Senaryo:Andrew Kevin Walker, David Self
Yapımcı:Benicio Del Toro, Scott Stuber, Rick Yorn, Mary Parent, Sean Daniel
Görüntü Yönetmeni:Shelly Johnson
Müzik:Danny Elfman
Süre:2 saat 5 dk

oyuncular:
Anthony Hopkins, Hugo Weaving, Emily Blunt, Benicio Del Toro, Geraldine Chaplin, Jessica Manley, Aimee McGoldrick, Andy Gathergood, Anthony Debaeck, Art Malik, Branko Tomovic, Bridgette Millar, Catherine Balavage, Cristina Contes, David Sterne, Dianne Pilkington, Elizabeth Croft, Emily Parr, Kiran Shah, Michael Cronin, Nicholas Day, Olga Fedori, Oliver Adams, Richard James, Sam Hazeldine, Shaun Smith, Simon Merrells, Solana Talbot

Annesini kaybeden Lawrence, herşeyi unutmak için kasabasını terk eder, uzun yıllar ortalıkta görünmez. Ancak kardeşinin nişanlısı Gwen’in, kaybolan kardeşini bulmak için yardım isteyince geri döner. Kasabaya ulaştığında bir kana susamışın kasaba halkını tek tek öldürdüğünü, olayı araştırmak için bir müfettişinin kasabaya geldiğini öğrenir.

Çok geçmeden köyde çok güçlü, hayvani bir yaratığın vahşice köylüleri öldürdüğünün haberini alır ve bundan şüphelenen İskoçya bölge müfettişi Aberline bu olayı araştırmak için köye gelir.

Jumanji ve Jurassic Parc III'ün usta yönetmeni bu sefer Kurt Adam'ı tekrardan diriltip, değişik bir konuyla beyazperdeye taşıyor. Güçlü oyuncu kadrosu ve sağlam makyaj yapımıyla Kurt Adam severlerini sabırsızlığa itiyor.




ÖLÜMÜN SOLUĞU (GOD ON TRIAL)
BENİM PUANIM:9.10

Yapım:2008 ~ İngiltere
Tür:Dram
Yönetmen:Andy Deemmony
Senaryo:Frank Cottrell Boyce
Yapımcı:Jemma Rodgers
Görüntü Yönetmeni:Wojciech Szepel
Müzik:Tristin Norwell, Nick Green
Süre:1 saat 30 dk
Gösterim Tarihi: 03 Eylül 2008 (İngiltere)

Oyuncular:
Dominic Cooper, Stephen Dillane, Eddie Marsan, Jack Shepherd, Rupert Graves, Agnieszka Liggett, André Oumansky, Antony Sher, Ashley Artus, Blake Ritson, François Guétary, Josef Altin, Lorcan Cranitch, Louise Mardenborough, René Zagger

Auschwitz toplama kampındaki dram söz konusu edilmiş film ikinci dünya savaşı sırasında geçiyor. 1943 yıllarında Auschwitz’de az ışık alan bir barakada bir fizikci , eldiven imalatçısı ve iki din adamı ile bir de hukuk profesörü bunlarında yanında çeşitli suçlardan bir grup erkek kaderlerinin ne olacağını merak içinde beklerken bir yandanda hayatta kalma çabası içerisine girmişlerdir. Kendilerine bu dünyaya neden geldiklerini sormaktadırlar. Gaz odalarına götürüleceklermi bunun için içlerinden hangisi seçilecek bunun merakıda üzerlerindedir. Tanrı neden onlara bu acıyı yaşatıyordur bunu sorgulamaya başlarlar.





TARAS BULBA
BENİM PUANIM:2.10

Yönetmen : Vladimir Bortko
Senaryo : Vladimir Bortko, Nikolai Gogol (Kitap)
Müzik: Igor Kornelyuk
Ülke: Rusya
Türü: Aksiyon, Tarihi
Yılı: 2009

Oyuncular :Bogdan Stupka, Igor Petrenko, Vladimir Vdovichenkov, Magdalena Mielcarz

Nikolai Gogol’un aynı adlı romanından uyarlanan filmde olaylar 16. yüzyılda geçiyor. Ukraynalı Kazaklar, topraklarını istila eden ve her geçen gün ilerleyen Polonya ordusuna karşı büyük bir mücadele vermektedir.

Kazaklar’ın lideri, iki oğlunun da bu mücadelede büyük rol oynayacağına inanan Taras Bulba’dır (Bogdan Stupka). Kazaklar’ın verdiği savaş, büyük bir destana dönüşecektir.




3:10 TO YUMA
BENİM PUANIM:7.60

Tür : Western
Gösterim Tarihi : 2 Kasım 2007
Yönetmen : James Mangold
Senaryo : Halsted Welles , Michael Brandt , Derek Haas , Elmore Leonard
Görüntü Yönetmeni : Phedon Papamichael
Müzik : Marco Beltrami
Yapım : 2007, ABD , 117 dk.

Oyuncular

Russell Crowe (Ben Wade) , Christian Bale (Dan Evans) , Logan Lerman (William Evans) , Dallas Roberts (Grayson Butterfield) , Ben Foster (Charlie Prince) , Peter Fonda (Byron McElroy) , Vinessa Shaw (Emmy Nelson) , Alan Tudyk (Doc Potter) , Luce Rains (Marshal Weathers)

Kanun kaçağı Wade yakaladığında Evans, bu azılı katili mahkemeye götüremeye gönüllü olur. 3:10 Yuma trenine canlı olarak teslim etmek üzere hareket ettiklerinde, Evans ve Wade birbirlerine saygı duymaya başlarlar.

Ancak, Wade’in çetesi ve her köşede bekleyen tehlikeler yüzünden, yolculuk kaderlerine doğru bir göreve dönüşür.

Gerçek bir western klasiğinin yeniden yapımı olmasına rağmen olumlu tepkiler alan yapım özellikle oyuncuları ile ilgi çekiyor. Filmin başarısı üzerine western türü Hollywood'un yeniden ilgisini çekmeye başladı.




ZOMBIE LAND
BENİM PUANIM:6.90

Tür : Aksiyon / Komedi / Korku
Yönetmen : Ruben Fleischer
Yapım : 2009, ABD , 80 dk.

Oyuncular

Woody Harrelson (Tallahassee)

Ruben Fleischer'ın yönetmenliğini üstlendiği korku komedi türünde bir zombi filmi.

Bir grup bozulmamış insan, zombilerin ele geçirdiği dünyada hayatta kalmaya çalışıyor.

Zombieland, vizyona girdiği ilk hafta Box Office US'te 1. sırada yerini aldı.





PARİS YARGISI (BOTTLE SHOCK)
BENİM PUANIM:8.20

Yapım:2008 ~ ABD
Tür:Dram, Komedi
Yönetmen:Randall Miller
Senaryo:Randall Miller, Jody Savin
Yapımcı:Randall Miller, Marc Toberoff, Marc Lhormer, Brenda Lhormer, Jody Savin, J. Todd Harris
Görüntü Yönetmeni:Mike Ozier
Müzik:Mark Adler
Süre:1 saat 50 dk

Oyuncular Alan Rickman Chris Pine Eliza Dushku Rachael Taylor Bill Pullman Dennis Farina

Bottle Shock”, California’daki Napa Vadisi şaraplarının, beklenmedik bir şekilde dünyaca ünlü olmasının gerçek hikâyesi… 1976 yılında, ünlü şarap uzmanı Steven Spurrier’e (Alan Rickman – Harry Potter And The Order Of The Phoenix) sorarsanız dünya üzerinde şarap konusunda Fransız şaraplarının üzerine yoktur. O kadar ki, California şaraplarının Fransız şaraplarını tahtından indirmeye yaklaştığına dair dedikodular duyunca Amerikalıları bir tadım yarışmasına davet eder. Ama Napa vadisini ve orada yaşayan Jim Barrett ( Bill Pulman – You Kill Me ) ve oğlu Bo (Chris Pine – Star Treck) gibi hırslı şarapçıları tanıyınca, Spurrier bir şeyin farkına varır: aslında sadece reklam çekmek için düzenlediği bu organizasyonla şarap tarihinde bir çığır açmak üzeredir.





AYRILIK (DIE FREMDE)
BENİM PUANIM:4.50

Yönetmen: Feo Aladag
Senaryo: Feo Aladag
Müzik Stéphane: Moucha, Max Richter
Görüntü yönetmeni: Judith Kaufmann
Tür: Dram, Aile
Yapım: Almanya 2010

Oyuncular:
Derya Alabora, Settar Tanrıöğen, Sibel Kekilli, Tamer Yiğit, Nursel Köse, Florian Lukas, Almila Bağrıaçık, Alwara Höfels, Blanca Apilanez Fernandez, Nizam Schiller, Serhad Can

Şubat ayında Berlin Film Festivali'nin Panorama bölümünün favori filmleri arasında yer alan Ayrılık, Viyanalı kadın yönetmen Feo Aladağ'ın ilk filmi. Ayrılık, Almanya doğumlu bir Türk kadının beş yaşındaki oğlu ile birlikte, kocasını Kayseri'de bırakarak Berlin'e gelmesiyle başlayan hikâyesini anlatıyor. Ailesi onu beklediği sıcaklıkla karşılamayınca Umay, oğlunu Türkiye'ye yollamaya zorlanır. Değerler, aile sevgisi, özgürlük? Bunların bedellerini acı da olsa öğrenecektir.




BÜYÜK OYUN (A STEP INTO THE DARKNES
BENİM PUANIM:5.10

Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 17 Eylül 2010
Yönetmen : Atıl İnaç
Senaryo : Büyük Oyun , Avni Özgürel
Müzik : Tuluğ Tırpan
Yapım : 2009, Türkiye

Oyuncular

Suzan Genç , Selen Uçer , Serdal Genç , Serkan Genç , Rana Cabbar , Haktan Pak , Selim Bayraktar , Nalan Koruçim

ABD’ nin Irak’ı işgal sürecinde direnişçileri yakalamak için operasyon yapan askerlerin bastığı köyde bütün ailesini kaybeden Cennet hayatta bir başına kalmıştır.

Yaşamı boyunca köyünün dışına adım atmamış bu genç kız çaresizliğin dayattığıi cesaretle Kerkük'te berber olarak çalışan ağabeyi Azim'i bulmak için yola çıkar. Ama Kerkük'e vardığında ağabeyinin de bir patlamada yaralandığını ve Türkiye'deki bir hastaneye götürüldüğü öğrenir. Ağabeyine ulaşmak için Türkiye’ye gitmeye karar veren Cennet yaşadığı ağır travmanın ve kaybedecek birşeyi kalmamasının yarattığı kayıtsızlıkla çıktığı zorlu yolculukta güç bulduğu tek dayanağı öfkesidir.

Terör ve şiddetin hakimiyetinde olan dağlık Irak-Türkiye sınırını kaçakçı grubu ile geçmeyi deneyen Cennet tecavüze uğrar ve intiharı dener. İslamcı bir örgütün elemanları tarafından kurtarılan genç kız bu kişilerle birlikte geçtiği Türkiye’de ağabeyini bulma ümitlerinin tükendiği noktada farklı ve geri dönüşü olmayan bir yola girecektir...




ROBIN HOOD
BENİM PUANIM:7.50

Tür : Dram / Aksiyon
Gösterim Tarihi : 14 Mayıs 2010
Yönetmen : Ridley Scott
Senaryo : Brian Helgeland , Brian Helgeland (Kitap)
Yapım : 2010, ABD / İngiltere

Oyuncular

Russell Crowe (Robin Hood) , Cate Blanchett (Genç Marian) , Mark Strong (Sir Godfrey) , Matthew Macfadyen (Nottingham Şerifi)


13. yüzyıl İngiltere’sinde Robin Hood ve arkadaşları, yaşadıkları köydeki yozlaşmanın karşısına dikilmiş, krala karşı isyana kalkışarak güçler dengesini sonsuza kadar değiştirmişlerdi. Kimilerince hırsız, kimilerince kahraman olarak nitelenen bu mütevazi adam, kendi halkının özgürlük sembolü oldu.

Kral Richard’ın ordusunda Fransızlara karşı hizmet verirken sadece kendi çıkarlarını düşünen Robin, Nottingham’a gittiğinde despot ruhlu şerifin baskısı ve ağır vergilerle inim inim inleyen bir kasabayla karşılaşır. Orada Lady Marion adlı dul bir kadına aşık olur. Ancak Lady Marion’ın, ormanlardan gelen bu adamın hareketleri ve kimliğiyle ilgili bazı kuşkuları vardır. Sevdiği kadının kalbini kazanmak ve kasabayı kurtarmak isteyen Robin, kendi yaşam tarzına uygun insanlardan bir çete kurar. Şerifin adaletsizliğini yok etmek için üst sınıftan işbirlikçileri teker teker avlamaya başlarlar.

Robin ve adamları, hayatlarının en büyük macerasına yelken açarlar. Bu sıradışı kahramanlar ve müttefikleri, ülkeyi kanlı bir iç savaşın içine düşmekten kurtarıp İngiltere’ye bir kez daha zaferle döneceklerdir.





GREENBERG
BENİM PUANIM:2.50

Tür : Dram / Komedi
Yönetmen : Noah Baumbach
Senaryo : Noah Baumbach
Yapım : 2010, ABD , 107 dk.

Oyuncular

Greta Gerwig (Florence Marr) , Koby Rouviere (Greenberg Boy) , Sydney Rouviere (Greenberg Girl) , Chris Messina (Phillip Greenberg) , Susan Traylor (Carol Greenberg) , Ben Stiller (Roger Greenberg)

Noah Baumbach'ı artık yürümeyen Amerikan aile yapısına kapkara bir mizah anlayışıyla yaklaşan Mürekkep Balığı ve Balina ya da Kızkardeşim Evleniyor'dan tanıyoruz. Zengin abisine göz kulak olup hayatını gözden geçirmek üzere Los Angeles'a giden New Yorklu Greenberg'ün komik hikâyesi Baumbach ve eşi Jennifer Jason Leigh tarafından kaleme alınmış.

Hikâye, Greenberg'ün kendisinden daha dengesiz olan abisinin asistanı Florence'la bir ilişki yaşamasıyla sürüyor. Dağılmış, toy ve pislik bir rockçı olan Greenberg'ü Ben Stiller canlandırıyor. Konusu itibariyle Greenberg Zach Braff'ın Garden State'i ile kıyaslanabilir, ancak bu bir Ben Stiller filminden çok bir Baumbach filmi.




AŞK MEKTUPLARI (LATTERS TO JULIET)
BENİM PUANIM:6.20

Tür : Komedi / Romantik / Dram
Yönetmen : Gary Winick
Senaryo : Tim Sullivan , Jose Rivera
Yapım : 2010, ABD

Oyuncular

Amanda Seyfried (Sophie) , Marcia DeBonis (Lorraine) , Gael García Bernal (Victor) , Giordano Formenti (Viticoltore) , Dario Conti (Peynirci)

Tim Sullivan'ın senaryosunu Lise ve Ceil Friedman'ın kitabından uyarladığı film İtalya'ya seyahate giden genç bir çiftin yolculuk sırasında, yıllar önce ayrıldığı sevgilisine mektuplar yazan bir kadınla tanışmalarını anlatıyor.

Gary Winick’in yönettiği ve Amanda Seyfried, Gael García Bernal, Vanessa Redgrave, Christopher Egan ile Franco Nero’un oynadığı Letters to Juliet, 30 Temmuz 2010’da Tiglon dağıtımıyla Fida Film tarafından vizyona çıkarılıyor.




MÜKEMMEL BİR KAÇIŞ (A PERFECT GETAWAY)
BENİM PUANIM:5.80

Tür : Korku / Gerilim
Yönetmen : David Twohy
Senaryo : David Twohy
Görüntü Yönetmeni : Mark Plummer
Müzik : Boris Elkis
Yapım : 2009, ABD , 97 dk.

Oyuncular

Steve Zahn (Cliff) , Timothy Olyphant (Nick) , Milla Jovovich (Cydney) , Kiele Sanchez (Gina) , Marley Shelton (Cleo) , Chris Hemsworth (Kale)

İki çift (Zahn & Jovovich ve Olyphant & Sanchez) Hawai'de tatildeyken, bir grup piskopatın adadaki turistleri öldürdüklerini anlarlar.




HALLOWEN 2
BENİM PUANIM:2.50

Tür : Gerilim / Korku
Gösterim Tarihi : 23 Nisan 2010
Yönetmen : Rob Zombie
Senaryo : Rob Zombie
Görüntü Yönetmeni : Brandon Trost
Müzik : Tyler Bates
Yapım : 2009, ABD , 101 dk.

Oyuncular

Sheri Moon Zombie (Deborah Myers) , Chase Wright Vanek (Genç Michael) , Danielle Harris (Annie Brackett) , Tyler Mane (Michael Myers) , Malcolm McDowell (Dr. Samuel Loomis) , Scout Taylor-Compton (Laurie Strode) , Brad Dourif (Sheriff Lee Brackett)

Michael Myers, yıllar sonra akıl hastanesinden kaçıp küçük kız kardeşi Laurie'yi bulmak için eve dönüp başarısızlığa uğramasının ardından amacına ulaşmak için bir kez daha katliamlarına devam ediyor.

Abisinin saldırısının ardından Şerif Brackett tarafından bulunan Laurie, vakit kaybetmeden hastaneye götürülür. Aynı şekilde Michael'ın elinden kurtulmayı başaran Annie Brackett ve Dr. Loomis de aynı hastaneye götürülmektedir.

Bu sırada başka bir ambulansta olan Michael kendine gelir ve kaçar. Hastanedeki Laurie ve diğerlerini bir sürpriz beklemektedir. Michael, hastanededir ve kardeşine ulaşana kadar önüne gelen herkesi öldürmekten çekinmeyecektir.

Rob Zombie, 2007 yılında yeniden çevirdiği Halloween'ın devam filmiyle karşımızda. Filmin senaryosunu da yazan yönetmenin bu kez Laurie ile Michael arasındaki ilişkinin derinine indiği ve aynı psikolojik sorunların Laurie'de de olması ihtimali üzerine odaklandığı söyleniyor.





YARATIK (INK)
BENİM PUANIM:8.40

Yapım:2009 ~ ABD
Tür:Aksiyon, Bilim Kurgu, Fantastik, Gerilim, Gizem, Macera
Yönetmen:Jamin Winans
Senaryo:Jamin Winans
Yapımcı:Kiowa K. Winans, Jamin Winans
Görüntü Yönetmeni:Jeff Pointer
Müzik:Jamin Winans
Süre:1 saat 47 dk

oyuncular: Chris Kelly Jessica Duffy Quinn Hunchar Jeremy Make Jennifer Batter Eme Ikwuakor
Shelby Malone Steve Sealy Shannan Steele Steven Brown Shauna Earp Marty Lindsey
Raymond Andrew Street Painter Kayla Bergholz Dream Sequence Kathy Cagney

“Işıklar söndüğünde ve şehir uyuduğunda, iki güç ortaya çıkar. Onlar, bizleri bu gücün dışında tutabilmek için görünmezdirler. İki farklı gücü temsil eden bu gruplar rüyalarımız aracılığıyla, ruhlarımız için savaşırlar. Gruplardan birisi, umutlarımızı destekler ve iyi rüyalarımız aracılığıyla bizlere güç verirler. Diğer grup ise kâbuslarımızdan yararlanarak bizleri çaresizliğe doğru sürükler.”
Baba ve kız olan John ve Emma, fantastik hayal-dünyasındaki bu iyilerin ve şeytani güçlerin arasındaki alaycı aşk hikâyesine, kayıplar ve vaat arayışları içerisinde saplanırlar.





ÇATI KATI (LOFT)
BENİM PUANIM:7.80

Yapım:2008 ~ Belçika
Tür:Dram, Gerilim
Yönetmen:Erik Van Looy
Senaryo:Bart de Pauw
Yapımcı:Woestijnvis, Hilde De Laere
Görüntü Yönetmeni:Danny Elsen
Müzik:Wolfram De Marco
Süre:1 saat 58 dk

Oyuncular:
Laura Verlinden, An Miller, Barbara Dzikanowic, Ben Mouling, Bruno Vanden Broucke, Charlotte Vandermeersch, Dirk Roofthooft, Filip Peeters, Gene Bervoets, Ina Geerts, Jan Decleir, Koen De Bouw, Lindsay Bervoets, Maaike Cafmeyer, Marie Vinck, Matthias Schoenaerts, Olivier De Smet, Ruth Beeckmans, Sara De Roo, Sophie Van Peel, Tine Reymer, Veerle Baetens, Veronique Boubane, Wine Dierickx

Evli beş erkek. Lüks bir çatı katı. Metresler. Bir kadın cesedi. Çatı Katı'nın beş karakteri aynı zamanda beş cinayet zanlısı: Fazlasıyla güvenilir bir psikiyatr olan Chris, dost canlısı karizmatik mimar Vincent, sağı solu belli olmayan tehlikeli Filip, sesi soluğu çıkmayan Luc ve parti kuşu Marnix. Metreslerini çatı katına getiren bu beş adam arasında gizli bir anlaşma vardır, ama burada genç bir kadının cesedini bulmalarıyla beraber şüphe içinde birbirlerini suçlamaya başlarlar, çünkü evin yalnızca beş anahtarı vardır. Çatı Katı, Belçika sinema tarihinin en çok seyredilen ikinci filmi.





PROTECTOR
BENİM PUANIM:8.20

Yapım: 2009 ~ Çek Cumhuriyeti, Almanya
Tür: Dram
Yönetmen: Marek Najbrt
Görüntü Yönetmeni: Miloslav Holman
Süre: 1 saat 38 dk

Oyuncular: Matthias Brandt, Jan Budar, Marek Daniel, Cyril Drozda, Klára Melísková, Jana Plodková, Daniel Sidon

Yönetmenliğini, Marek Najbrt'ın yaptığı bu dönem dramasında, bir adam, eşini korumak için tehlikeli bir anlaşma yapar. Hana (Jana Plodková), 1938 Çekoslavakya'sında, Nazi'lerin ülkeyi işgal etmesi ve yönetimi ele almasına kadar, hem ekranda hem de sahnelerde popülaritesi yükselen başarılı ve de yarı yahudi bir oyuncudur. Bu yüzden yeni Nazi rejiminde Hana'nın geleceği tehlike altına girer. Hana'nın kocası Emil (Marek Daniel) ise, bir radyo habercisidir. Eşini sevmesine rağmen, aynı zamanda Hana'yı, başarısı, popülaritesi ve bağımsızlığından ötürü de kıskanmaktadır. Diğer yandan, Nazi propaganda ajansı Axis de, Emil'in haberciliğini ve sunuculuğunu etkileyici bulur ve ona bir anlaşma önerirler. Buna göre, yeni görevi, yeni rejimin daha iyi olduğu konusunda halkı ikna etmek olacaktır. Anlaşmayı kabul eden Emil'in aklında, Hana'yı korumak için bu bir fırsat olabilirdir. Ancak... Emil ilerleyen süreçte öyle başarılı olur ki, Nazi'ler arasında popülaritesi bir anda tavan yapar ve sevilen bir yıldız olur. Şimdi, Hana artık kocasına bağımlı bir kadın haline gelir ki, bu da Hana'nın pek katlanamadığı bir durumdur. Bu yüzden ilişkileri çatırdamaya başlar ve Emil tarafından yapılan küçük bir hata yaşamlarını ölümcül bir tehlikeye atar! 2010, Çek Aslanı Ödülleri'nde, En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo, En İyi Kurgu, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Müzik toplam 6 dalda ödül kazandı





İZ BIRAKMADAN (SANS LAISSER DE TRACES)
BENİM PUANIM:7.40

Yapım: 2010 Fransa
Tür: Gerilim
Yönetmen: Grégoire Vigneron
Senaryo: Laurent Tirard, Grégoire Vigneron
Görüntü Yönetmeni: Laurent Dailland
Müzik: Christophe La Pinta
Süre: 1 saat 35 dk

Oyuncular: Benoît Magimel, Julie Gayet, Léa Seydoux, Stéphane De Groodt, François-xavier Demaison





SALGIN (THE CRAZIES)
BENIM PUANIM:5.20

Tür : Bilim Kurgu / Gerilim / Aksiyon
Gösterim Tarihi : 16 Nisan 2010
Yönetmen : Breck Eisner
Senaryo : Scott Kosar , Ray Wright
Yapım : 2010, ABD / Birleşik Arap Emirlikleri , 101 dk.

Oyuncular

Timothy Olyphant (David Dutton) , Radha Mitchell (Judy Dutton) , Joe Anderson (Russell Clank) , Danielle Panabaker (Becca Darling) , Christie Lynn Smith (Deardra Farnum) , Brett Rickaby (Bill Farnum)

“The Crazies” Orta Batı’da sessiz, sakin bir kasabada yaşayan bir karı-kocanın, teker teker deliren arkadaşlarına ve yakınlarına karşı yaşam mücadelelerini konu alıyor.

Şehir sularına karışan ne olduğu belirsiz zehirli bir madde, kasaba sakinlerini psikopat katillere dönüştürmüştür. Bunu fark eden yetkililer, kasabayı karantinaya almaya karar verirler. Dışardan bakıldığında her şeyin kusursuz gözüktüğü kasabamız sakinlerinin, kontrollerini kaybederek birer caniye dönüşmeleriyle “Amerikan Rüyası” sona erer. Salgını önlemeye çalışan askeriye, kasabaya girişi ve çıkışı engelleyince, içeride “sağlıklı” kalanlarla gözü dönmüş katiller arasında bir kaos başlar.

İçeride mahsur kalan Şerif David Dutton (Timothy Olyphant) ve hamile eşi Judy (Radha Mitchell); sağlık merkezindeki asistan Becca (Danielle Panabaker) ve Şerif’in sağ kolu Russell (Joe Anderson) bir zamanlar cennet gibi olan kasabalarını artık tanıyamamaktadır. Komşularına ve arkadaşlarına güvenemeyen, yetkililer tarafından terkedilmiş ve kendilerini salgından korumak için çabalayan bu dörtlü, yaşadıkları kabustan kurtulmak için güç birliği yapar.





THE HUMAN CATIPEDE
BENİM PUANIM:4.10

Tür : Dram / Komedi / Gerilim
Yönetmen : Tom Six
Senaryo : Tom Six
Yapım : 2009, Hollanda , 92 d

Oyuncular

Dieter Laser (Dr. Heiter) , Ashley C. Williams (Lindsay) , Ashlynn Yennie (Jenny) , Akihiro Kitamura (Katsuro) , Andreas Leupold (Det. Kranz) , Peter Blankenstein (Det. Voller)

Son dönem korku filmlerinin en ilginci ile karşı karşıyayız. Filmde, hastalıklı bir beyne sahip Dr. Hieter'in Nazi doktorlarını dahi kıskandıracak bir fikrinin, insanları boşaltım sistemleriyle birbirine bağlayarak insan yapımı bir kırkayak yapma fikrinin gerçekleşmesine tanık oluyoruz.

Roger Ebert'in hakkında yorum yapılamayacak kadar kötü bulduğu bu film, midesi sağlam izleyiciler için iğrenç bir seyirlik sunuyor.

Amerikalı iki genç kız Avrupa tatiline çıkarlar. Almanya’da yaptıkları bir gezi esnasında arabaları bozulur, hava kararmıştır ve yardıma ihtiyaçları vardır. Bir ormanın ortasında mahsur kalan genç kızların karşılarına bir villa çıkar.

Sabah olduğunda kendilerini eski bir mahsende bulan genç kızlar, hiç tanımadıkları bir Japon turistle karşılaşırlar. Kıstırılmış oldukları mahsende onlara ev sahipliği yapacak olan kişi, eski bir cerrah olan Dr. Hieter’dir. Zamanında siyam ikizlerini ayırma konusundaki başarısı ile tanınan doktor, kendi hastalıklı düşlerini üç tutsağın üstünde denemeye kalkacaktır.



CEHENNEM MELEKLERİ (The Expendables)
BENİM PUANIM:4.10

Tür : Gerilim / Macera / Aksiyon
Gösterim Tarihi : 13 Ağustos 2010
Yönetmen : Sylvester Stallone
Senaryo : Dave Callaham , Sylvester Stallone
Yapım : 2010, ABD

Oyuncular

Sylvester Stallone (Barney Ross) , Jason Statham (Lee Christmas) , Jet Li (Bao Thao) , Dolph Lundgren (Gunnar Jensen) , Eric Roberts (Monroe)

Cehennem Melekleri'nde, bir Güney Amerika ülkesinin kural tanımaz diktatörünü yıkmak ve diktatörlük rejimini sona erdirmek için ülkeye gizlice sızan bir grup paralı askerin hikayesi anlatılıyor...

Yeni görevleri nedeniyle ülkeye gizlice giriş yapan özel birlik kısa sürede hiçbir şeyin kendilerine anlatıldığı gibi olmadığını fark eder. Akabinde ekip kendini büyük bir yanılsama ve ihanet içinde bulur. Olaylar kontrolden çıkmaya başladığında ve masum hayatlar tehlike altına girdiğinde bu ekip çok daha büyük bir düşmana karşı mücadele etmeye başlar. Bu kardeşler takımını yok etmek adına onları bu görevin içine sokmuş olan ve geleceklerini tehdit eden kişiye karşı…

The Expendables'da Jason Statham, Jet Li, Mickey Rourke ve Eric Roberts gibi birbirinden ünlü isimler yer alıyor





PERS PRENSİ ZAMANIN KUMLARI (Prince of Persia: The Sands of Time)
BENİM PUANIM:6.50

Tür : Romantik / Fantastik / Aksiyon
Gösterim Tarihi : 21 Mayıs 2010
Yönetmen : Mike Newell
Senaryo : Carlo Bernard , Jordan Mechner , Doug Miro , Boaz Yakin
Yapım : 2010, ABD

Oyuncular

Jake Gyllenhaal (Prince Dastan) , Gemma Arterton (Tamina) , Ben Kingsley (Nizam) , Alfred Molina (Sheik Amar) , Toby Kebbell , Reece Ritchie

Haylaz bir prens olan Prens Dastan, istemeden de olsa gizemli bir prensesle güç birliği yapar. Birlikte, zamanı tersine çevirebilen Zamanın Kumları 'nı açığa çıkarabilecek ve sahibinin dünyaya hükmetmesini sağlayabilecek olan eski bir hançeri korumak üzere karanlık güçlere karşı bir yarış içine girerler.

Köstebek, Dört Nikah Bir Cenaze ve Harry Potter ve Ateş Kadehi'nden tanıdığımız Mike Newell'ın yönettiği Pers Prensi: Zamanın Kumları, Mayıs 2010'da sinemaseverlerle buluşacak.

Marakeş, Ouarzazate ve Erfoud, Fas'ta ve İngiltere'deki Pinewood Studios'daki büyük ölçekli bir platoda çekilen filmin yapımcısı olan Jerry Bruckheimer Films yapımları pek çok ödülün ve ödül adaylığının yanısıra, 41 kez Oscar ödülüne aday gösterilmiş ve 6 Oscar kazanmıştır. Ayrıca 23 kez Altın Küre'ye aday gösterilmiş ve dört kez ödül almışlardır.





NOKTA
BENİM PUANIM:4.10

Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 8 Mayıs 2009
Yönetmen : Derviş Zaim
Senaryo : Derviş Zaim
Görüntü Yönetmeni : Ercan Yılmaz
Yapım : 2008, Türkiye

Oyuncular

Mehmet Ali Nuroğlu , Settar Tanrıöğen , Mustafa Uzunyılmaz , Şener Kökkaya

Nokta , bir zamanlar işlediği bir suç yüzünden azap çeken ve çektiği azaptan kurtulmaya çalışan bir adamın hikayesi. Ahmet yakın bir arkadaşının ön ayak olması ile tarihi değeri yüksek bir Kuran hırsızlığına bulaşır. Ancak kalkıştığı iş onu hiç istemediği bir noktaya sürükler.

Filmin bir suç ve ceza ekseni üzerinde ilerleyen hikaye çizgisi Türkiye’nin geleneksel sanat formlarından birini, Osmanlı hat sanatını, cinayet öyküsünün içine inandırıcı ve etkileyici biçimde dahil ediyor. Osmanlı hat sanatının filmin biçim ve içeriğine olan etkisini gözlemleyebileceğimiz en önemli hususlardan biri ise filmin tek ve kesintisiz bir plandan oluşması.

Nokta içeriğinde suç ve ceza, görev ve sorumluluk, kötülük sorunu, gelenekten yararlanma konularının üzerinde tartışma açarken seyir zevki vermeyi de ihmal etmemeye çalışıyor.





BAŞIMIN BELASI
BENİM PUANIM:2.10

Yönetmen : Tuğba German
Senaryo Yazarı : Gül Abus Semerci
Tür : Komedi
Yapımcı Mehmet Altıoklar Emine Altıoklar
MüzikBülent Sert Seçil Yıldırım
Görüntü Yönetmeni Ercan Özkan
Oyuncular Sipel Doğu Lesar Erdoğan Engin Hepileri Toprak Sergen İlker Ayrık Deniz Altaş
Ahmet Mümtaz Taylan Gündüz Sezgin Uğur Aslanoğlu Oktay Aytekin Ayşen İnci Yalçın Şen
Murat Ormıyak Bilgehan Sezer


akşam nişanına yetişmek için Ankaradan İstanbula arabasıyla dönen Onur(Öztürk),tek başına gelin arabası kullanan bir gelin tarafından önce sollanır,sonra da onunla mola yerinde karşılaşır.Birlikte yemek yerken gelin, nikah masasından kaçan nişanlısını kovalamak üzere İstanbula gittiğini göyler... Evlenmekten korkan genç reklamcı Onur(Öztürk)un yolda karşısında çıkar gelinle bakın neler yaşanıyor...





DOKUZ
BENİM PUANIM:8.40

Yapım: 2002 ~ Türkiye
Tür: Dram
Yönetmen: Ümit Ünal
Senaryo: Ümit Ünal
Yapımcı: Haluk Bener
Görüntü Yönetmeni: Aydın Sarıoğlu
Görüntü Yönetmeni: Zen
Süre: 1 saat 30 dk
Gösterim Tarihi: 04 Mayıs 2002 (Türkiye)

oyuncular:Fikret Kuşkan Ozan Güven Cezmi Baskın Ali Poyrazoğlu Serra Yılmaz

İstanbul'un sakin mahallelerinden birinde vahşi bir cinayet işlenir. Cesedi bulunan kadının kimliği tam olarak anlaşılamaz, fakat polisin eline kadının çıplak görüntülerinin yer aldığı video görüntüler geçmiştir. Polis, mahalle sakinlerini olayla bağlantılı olarak sorgulamaya başlar.

Son dönemin en ilginç yapımlarından biri olan Dokuz, dijital kamerayla çekildi ve 21. İstanbul Film Festivali'nde, En İyi Film ödülünü alıp, Serra Yılmaz'a da En İyi Kadın Oyuncu ödülü kazandırdı.





SON İSTASYON
BENİM PUANIM:6.10

Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 9 Nisan 2010
Yönetmen : Oğulcan Kırca
Senaryo : Tekin Duman , Oğulcan Kırca
Yapım : 2010, Türkiye , 110

Oyuncular

Levent Kırca (Ruhi) , Başak Daşman (Esra) , Korel Cezayirli (Önder) , Suna Selen (Hacer) , Hikmet Karagöz (Şevki)

Ünlü komedyen Levent Kırca'nın bir demiryolu memurunu canlandırdığı film trenler arasında geçiyor. Sıcacık ve etkileyici hikayesiyle dikkat çeken prodüksiyon Son İstasyon çarpıcı sahneleri ve seyircilerin belleklerinden uzun süre silinmeyecek sürprizleriyle yılın filmi olabilecek kalitede görülüyor. Levent Kırca'nın canlandırdığı üç çocuk sahibi demiryolu memuru Ruhi ve ailesinin hüzün ve mizahla yüklü hikayesini anlatırken gerçekçi bir Türkiye panoraması çiziyor.

Ruhi taşrada küçük bir istasyonda emekliliğine gün sayan bir memurdur. Emekli ikramiyesiyle çatısı akmayan bir ev alıp hayatının son demlerini huzurlu bir şekilde geçirmek ise en büyük hayalidir. Fakat kızı Esra ve küçük oğlu Önder'in daha iyi yaşamak gibi anlaşılır ve masum bir dilekleri vardır. Onların bu masum hayalleri bütün aileyi bir anda İstanbul'a sürükler. Ruhi'nin eşi ve annesiyle birlikte İstanbul'a gelmesiyle artık gelişen olaylar artık kimsenin kontrolünde değildir.





BUZDAN HAYALLER (NUNTA MUTA) (SILENT WEDDING)
BENİM PUANIM:6.50

Yapım:2008 ~ Fransa, Romanya
Tür:Dram, Komedi
Yönetmen:Horatiu Malaele
Senaryo:Adrian Lustig, Horatiu Malaele
Görüntü Yönetmeni:Vivi Dragan Vasile
Müzik:Alexandru Andries

Oyuncular:
Luminita Gheorghiu, Alexandru Bindea, Alexandru Potocean, Dan Condurache, Doru Ana, George ıvascu, George Mihaita, Ioana Anastasia Anton, Meda Andreea Victor, Mihai Constantin, Serban Pavlu, Tamara Buciuceanu, Tudorel Filimon, Valentin Teodosiu, Victor Rebengiuc





BİR ÇARŞAMBA (A WEDNESDAY)
BENİM PUANIM:3.40

Yapım:2008 ~ Hindistan
Tür:Dram, Gerilim
Yönetmen:Neeraj Pandey
Senaryo:Neeraj Pandey
Yapımcı:Anjum Rizvi, Shital Bhatia, Ronnie Screwvala
Müzik:Sanjoy Chowdhury
Süre:1 saat 40 dk

Oyuncular:
Anupam Kher, Aamir Bashir, Deepal Shaw, Jimmy Shergill, Vijay Bhatia





ISLIK ÇALMAK İSTERSEM ÇALARIM (Eu cand vreau sa fluier,fluier)
BENİM PUANIM:6.50

Yapım: 2010 ~ İsveç , Romanya
Tür: Dram , Gerilim
Yönetmen: Florin Serban
Senaryo: Florin Serban , Catalin Mitulescu
Yapımcı: Catalin Mitulescu , Daniel Mitulescu , Victor Mavrodineanu , Fredrik Zander , Tomas Eskilsson
Görüntü Yönetmeni: Marius Panduru
Görüntü Yönetmeni: Florin Tabacaru , Sebastien Zsemlye
Filmin Websitesi: http://www.vreausafluier.ro/
Süre: 1 saat 34 dk

OYUNCULAR
Ada Condeescu , George Pistereanu , Clara Voda , Marian Bratu , Mihai Constantin

2010 Berlin Gümüş Ayı (Jüri Büyük Ödülü), Alfred Bauer Ödülü
Florin Şerban, ilk filmiyle Romanya sinemasının son yıllardaki yükselişinin başarılı örneklerinden birine imza atıyor. Islahevinden çıkmasına beş gün kalan Silviu için bu son günler, kendi çocuğu gibi yetiştirdiği kardeşini almak için annesinin geri dönmesiyle iyice uzamıştır. Âşık olduğu görevliyi rehin alarak kaçmaya çalışan Silviu için zaman tükenmektedir. Özgürlük, rüzgâr, yollar, ilk öpücük… her şey olabilir artık… Bu sürükleyici film, daha lise öğrencisi olan başrol oyuncusunun performansıyla dikkat çekiyor.





İNCİR ÇEKİRDEĞİ
BENİM PUANIM:7.50

Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 6 Kasım 2009
Yönetmen : Selda Çiçek
Senaryo : Selda Çiçek
Görüntü Yönetmeni : İlker Berke
Müzik : Özgür Yalçın (Karagüneş) , Serkan Alkan
Yapım : 2009, Türkiye

Oyuncular

Özgü Namal , Derya Durmaz , Sevinç Erol , Nalân Başaran

Günümüzden yedi yıl önce, ailenin tek oğlu Celil, askerden gelecektir. Evde telaşlı bir bekleyiş vardır. Celil'in ablası Delal'in Nazif'le evlenmiş ve ondan bir kız bebek doğurmuştur. Aile Celil'i heyecanlar karşılar.

Hemen ertesinde gittikleri piknikte, Delal ağabeyinin komşu kızından etkilendiği fark eder. Henüz çok genç olan Heda'yı da peşlerine takarak alan dışına gönderir. Amacı konuşup anlaşmalarını sağlamaktır. Ancak, Celil ve genç kız dolaşırken bastıkları mayınla hayatlarını kaybederler. Aradan geçen zaman zarfında Delal vicdan azabına dayanamayacak ve intihar edecektir.

Yedi yıl sonra, Heda, ablasının kocası ile evlendirilmiş ve onların kızına analık etmektedir. Ayrıca hamiledir de. Aile arasında bebeğin oğlan olacağı inancı hakimdir. Ancak, Nazif karısı ile ilgilenmemekte ve gecelerini sevgilisi Defne ile geçirmektedir. Tüm bunlar olurken Heda'nın annesi Cemile'nin kimselerin göremediği bunalımı büyümektedir.





TÜRK USULÜ
BENİM PUANIM:2.10

Tür : Macera , Komedi
Yönetmen Mehmet Güneş
Senaryo Yazarı Mustafa Şimşek
Ülke : Türkiye
Senaryo Yazarı : Mustafa Şimşek
Süre : 104 dk.

Oyuncular
Nilüfer Aydan, Erdoğan Sıcak, Zerrin Arbaş, Sevtap Çapan, Aydoğan Oflu, Fatih Ayhan

Yunan bir çiftin yolu Karadenizin bir beldesine düşer. Türkler hakkında önyargılarla yetişmiş ve Türk deyince ürpertiyle karışık duygular içinde olan Yunanlı çift kendilerine gösterilen büyük ilgi ve konukseverlik karşısında bütün düşünce yapıları altüst oluyor. Kafalarında yıllarca kurdukları dünya yıkılmış ne yapacaklarını bilemez bir hale girmişlerdir. Başlarına gelen durumdan dolayı haftalarca Türklerle yaşamak zorunda kalırlar. Ne yapmaları gerekmektedir? Şimdi bütün öğrendiklerini unutmak zorunda mı kalacaklardır? İşte bütün mesele de budur? Zorunlu olarak birlikte yaşamak zorunda kaldıkları insanları gün geçtikçe daha iyi tanıyıp kültür olarak çok büyük uçurumlar olmadığını görürler.





ACI
BENİM PUANIM:6.20

Türü :Dram
Yapım Yılı:2009
Yönetmen:Cemal Şan
Görüntü Yönetmeni:Cengiz Uzun
Müzik :Nail Yurtsever, Engin Aslan, Cem Tuncer
Yapımcı :Cemal Şan
Senaryo :Cemal Şan
Ülkesi :Türkiye
Dil :Türkçe

Oyuncular : Erol Demiröz, Nesrin Cavadzade

Bir dede ile torunun yürekleri burkan hikayesini anlatan film Erzincan’ın, iki bin metre yüksekliğindeki bir dağ köyünde kış şartlarından dolayı güçlükle çekildi. Şan’ın “bu öyküyü mutlaka paylaşmam gerekiyordu, bu filmi izleyen herkes hayatından kesitler bulacak ” dediği ‘Acı’nın başrollerini Bursa ve Erzurum Film Festivali’nde en iyi kadın oyuncu ödülünü alan Nesrin Cavadzade ile ’Sürü’ filminin unutulmaz ağabeyi Erol Demiröz paylaşıyor.





ŞEYTAN (DEVIL)
BENİM PUANIM:6.10

Tür : Gerilim / Korku
Gösterim Tarihi : 17 Eylül 2010
Yönetmen : Drew Dowdle John Erick Dowdle
Senaryo : Brian Nelson , M. Night Shyamalan
Yapım : 2010, ABD

Oyuncular

Chris Messina (Bowden) , Geoffrey Arend , Bojana Novakovic , Logan Marshall-Green , Caroline Dhavernas

Bir grup insan bir gökdelenin asansöründe mahsur kalır, buraya kadar tek sorun bu gibi görünse de aralarında bir kişinin şeytan olduğunu henüz bilmiyorlardır...

M. Night Shyamalan'ın öyküsünden uyarlanan filmin yapımcılığını da yine Shyamalan üstlenmiş...





MAYIS SIKINTISI
BENİM PUANIM:6.10

Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 10 Aralık 1999
Yönetmen : Nuri Bilge Ceylan
Senaryo : Nuri Bilge Ceylan
Görüntü Yönetmeni : Nuri Bilge Ceylan
Müzik : J.S. Bach , Haendel , Schubert
Yapım : 1999, Türkiye , 130 dk.

Oyuncular

M. Emin Ceylan , Fatma Ceylan , Muzaffer Özdemir , Muhammed Zımbaoğlu , M. Emin Toprak

Bu yıl mayıs ayı, kasabada sanki eskiye göre daha sıcak, daha sıkıntılı. Kasabadaki herkes küçük dertleriyle içiçe ve sürpizlere kapalı hayatlarıyla yine de huzurlu görünüyor. Ancak bu huzur, çocukluğunu geçirdiği bu kasabada bir film çekmeyi kafasına koymuş Muzaffer’in gelişiyle biraz zedelenir.





KOZA
BENİM PUANIM:4.10

Yönetmen Nuri Bilge Ceylan
Yapımcı Nuri Bilge Ceylan
Lütfü Özalay
Senarist Nuri Bilge Ceylan
Oyuncular Mehmet Emin Ceylan
Fatma Ceylan
Turgut Toprak
Görüntü yönetmeni Nuri Bilge Ceylan
Kurgu Yusuf Aldırmaz
Nuri Bilge Ceylan
Yapım yılı, ülkesi 1995, Türkiye
Süre 20 dakika
Dil Türkçe
Cins Kısa film
Renk Siyah-beyaz

İki insanın birbirinden ayrı gelişen, bir ara evlilikle birleşen ve sonra ayrılmış olan yollarının görsel anlatımı. Durağan görüntüler eşliğinde ilerleyen diyalogsuz bir kısa filmdir.






KASABA
BENİM PUANIM:5.40

Yapım: 1997 ~ Türkiye
Tür:Dram
Yönetmen:Nuri Bilge Ceylan
Senaryo:Nuri Bilge Ceylan
Yapımcı:Nuri Bilge Ceylan
Görüntü Yönetmeni:Nuri Bilge Ceylan
Müzik:Ali Kayacı
Süre:1 saat 22 dk

Oyuncular:
Mehmet Emin Toprak, Muzaffer Özdemir, Cihat Bütün, Fatma Ceylan, Havva Sağlam, Latif Altıntaş, Mehmet Emin Ceylan, Semra Yılmaz, Sercihan Alevoğlu

Üç nesli bünyesinde barındıran bir ailenin hikayesini anlatan yapım, 11 yaşındaki kız çocuğunun okula gitmesi ile açılıyor. Okuldan sonra kız, dört yaş küçük erkek kardeşiyle birlikte mısır tarlasına gider ve orada çalışırlar.
1970`li yılların tipik bir Anadolu kasabasında geçen film, üç kuşağı bünyesinde barındıran ve doğayla içiçe yaşayan bir ailenin hayatını çocukların gözünden anlatmaktadır.

Film, uzun planları ve ağır ilerleyen temposuyla kasaba hayatını insanlara Tarkovski çarpıcılığına benzer bir şekilde sunar.
Nuri Bilge Ceylan tarafından yönetilen, başrolde Mehmet Emin Toprak'ın oynadığı 1997 tarihli film. Filmin dünya prömiyeri Şubat 1998'de Cannes Film Festivali'nde yapılmıştır.

Kasaba, yarı otobiyografik hikâyesi, dramatik fotoğrafları ve yalın anlatımı ile özgün bir sinema dilini barındırmaktadır





UZAK
BENİM PUANIM:6.50

Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 20 Aralık 2002
Yönetmen : Nuri Bilge Ceylan
Senaryo : Nuri Bilge Ceylan
Görüntü Yönetmeni : Nuri Bilge Ceylan
Yapım : 2002, Türkiye , 110 dk.

Oyuncular

Muzaffer Özdemir , Mehmet Emin Toprak , Nazan Kırılmış , Ebru Ceylan , Zuhal Gencer , Feridun Koç , Fatma Ceylan

Nuri Bilge Ceylan’ın Mayıs Sıkıntısından sonra çektiği ikinci uzun metrajlı filmi.

Orta metrajlı Kasaba ve ardından Mayıs Sıkıntısı filmlerinde Çanakkale’nin Yenice kasabasını kendisine mekan olarak seçen yönetmen, Uzak filmi için karlar altında bir İstanbul’u tercih etmiş.

Film, ideallerinden uzaklaşmaya başladıkça yaşamının anlamını yitiren ve uzaklara gitmeyi düşleyen bir adamla, hayallerini gerçekleştirmek için İstanbula gelen bir gencin hikayesini anlatıyor.

Minimalist bir sinema anlayışına sahip olan Nuri Bilge Ceylan, filmin senaryosunu ve yönetimini üstlendiği gibi, görüntü yönetmenliğini de kendisi yapmış.

Sinemasında doğuya özgü yavaşlığı ve sadeliği temel almasıyla tanınan yönetmenin son filmi, en olgun çalışması olarak kabul edildi.

Uzak, 39. Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Film ödülü alırken, Mehmet Emin Toprak'a En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ve Ceylan'a da En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo ödüllerini getirdi.





ÇOK FİLM HAREKETLER BUNLAR
BENİM PUANIM:7.40

Tür : Komedi
Gösterim Tarihi : 26 Mart 2010
Yönetmen : Ozan Açıktan
Senaryo : Eser Yenenler , Oğuzhan Koç , Zeynep Koçak , İbrahim Büyükak , Murat Eken , Metin Yıldız , Şahin Irmak , Büşra Pekin
Müzik : Yıldıray Gürgen , Deniz Erdoğan , Ömer Ahunbay , Hakan Özer , Bülent Uludağ , Rahman Altın , Oğuzhan Koç
Yapım : 2010, Türkiye

Oyuncular

BKM Mutfak Oyuncuları

Yaz tatilinde sadece aşkın peşinde olanlar, tatile gidemeyip evde sivrisineklerle savaşanlar, sadece günübirlikçi olarak denizle buluşanlar, yazı mezuniyet balosu ile karşılamak için önce mahalleliyle uğraşanlar, yaz tatilinin en güzel hediyesi bisikletin değerini bilemeyenler, tatile uçakla gidenlerle tatili bitip okula dönerken hala ayakları yerden kesilenler, hepimizin, hepinizin yaz hikayeleri bu filmde!

Çok Filim Hareketler Bunlar, Türk sinemasında daha
önce denenmemiş bir anlatım dilini kullanarak 9 ayrı öyküyü tek filme sığdırıyor. Mutfak ekibinin kendine özgü konseptinin sinemanın imkanlarıyla buluştuğu ilk film.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder