Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

2011 OCAK

KOD ADI JCVD (JCVD)
BENİM PUANIM:7.20

Yapım:2008 ~ Belçika, Fransa, Lüksemburg
Tür:Aksiyon, Dram, Komedi, Suç
Yönetmen:Mabrouk El Mechri
Senaryo:Christophe Turpin, Frédéric Bénudis, Mabrouk El Mechri
Yapımcı:Fiszman Marc, Sidonie Dumas, Patrick Quinet, Arlette Zylberberg, Jani Thiltges
Görüntü Yönetmeni:Pierre-Yves Bastard
Müzik:Gast Waltzing
Süre:1 saat 36 dk

Oyuncular:
Jean-Claude Van Damme, Zinedine Soualem, François Damiens, Anne Paulicevich, Jean-François Wolff, Saskia Flanders, Alan Rossett, Dean Gregory, Janine Horsburgh, Jesse Joe Walsh, Karim Belkhadra, Kim Hermans, Leslie Woodhall, Mourade Zeguendi, Norbert Rutili, Paul Rockenbrod, Raphaëlle Lubansu, Steve Preston, Vincent Lecuyer

Jean-Claude Van Damme olmak zor olmalı! Tabi, uluslararası tanınan bir ünlü (muhtemelen dünyanın en ünlü Belçikalısı) ve artık, geçmişindeki sadece video için çekilen filmlerle şöhretine biraz da gölge düşmüş bir süperstar. Sürpriz dolu bir kariyer hamlesiyle Van Damme, JCVD’de, tüm zaaflarını gözler önüne serme cesaretini gösterip kendisini canlandırıyor. Şöhretin doğasının yarattığı bu aksiyon komedi göz kamaştırıyor.

Van Damme’ın mali endişelerinin yanısıra başı bir de, kızının velayet davasında, çekmiş olduğu filmlerde yarattığı saldırgan karakterlerin kendisini iyi bir baba figürü olmaktan uzak tuttuğunu iddia eden avukatlarla da belada. Biraz olsun rahatlamak isteyen Van Damme, yarattığı yenilmez efsanenin hala tamamen yokolmadığı aile yuvasına, Belçika’ya döner.

Para transferi yapmak için postaneye giden Van Damme, başrolünü oynadığı filmlerin senaryolarını aratmayan bir hikayenin içinde bulur kendini. Bir soygunun ortasına düşmekle kalmaz, üstüne üstlük bir de rehin alınır. Ancak polisin değerlendirmesi bambaşka olur. Polis, yaşadığı kaostan bunalan süperstarın artık kafayı yediğini ve postaneyi soymaya kalktığını zanneder. Bir anda suçlular ve rehine yer değiştirir. Diğer tarafta ise ünlü aktör, başına dayanmış silahın gölgesinde; göz yaşlarına boğulmuş, çelişkiler yaşayan, umutları olan sıradan bir insana dönüşmüştür. Ya yarattığı efsane? Yeniden ayağa kalkabilecek midir?

Mabrouk El Mechri’nin son derece keyifli bu aksiyon komedisinde Van Damme, Spike Jonze’nin John Malkovich Olmak filminde yarattığına benzer bir atmosferde, son derece dramatik bir karakter çiziyor.

Şaşırtıcı derecede eğlenceli ve sürprizlere dolu olan JCVD, emekliliği yaklaşmış bir ekran kahramanın yaşadığı zorlukları, gerçek hayatın içinden çıkarıp perdeye taşıyor.

Jean Claude Van Damme Hakkında

1960 Ekim’inde Brüksel, Belçika’da doğan Jeean-Claude Van Varenberg’in çocukluk ve gençlik yılları aynı şehirde geçti.

Okul yıllarında spora olan düşkünlüğü dikkat çeken Jean-Claude’u babası, karate hocası Claude Goetz ile tanıştırdı. Yıllar süren çalışmalarında Jean-Claude zaman zaman bunalımlar yaşadıysa da karate her zaman hayatının en önemli parçası oldu.

1979’da takımıyla beraber Avrupa Şampiyonası’nı kazandıktan sonara, Wako, Florida’daki Dünya Şampiyonası’na katıldı. Amerika’dan oldukça etkilenen Jean-Claude gerçek başarının çok sıkı çalışmakla kazanıldığına ikna oldu. Dünya Şampiyona’sında ikincilik alan Tuegels’e yenilen sporcu, zorlu bir antreman sürecinin ardından bir kaç ay içinde yeniden Tuegels’in karşısına çıktı ve 2 dakikadan kısa bir sürede hem maçı, hem de intikamını aldı.

Takip eden yıllarda sık sık Amreika’ya gidip gelmeye başlayan Jean-Claude, vücut geliştirme sporuna devam etmesine ve Brüksel’de ünlü bir salon açmasına rağmen gerçek rüyasından vazgeçmedi, Sinema!

Sinemaya giden yolun Hollywood’tan geçtiğini bilen Jean-Claude, 1982’de Los Angeles’ta yaşamaya başladı. Tek keliğme İngilizce bilmiyordu ve adının telaffuzu çok zordu. Artık Van Damme kimliğiyle yaşamaya başlayan sporcu, hayatını idame ettirebilmek için taksi şoförlüğünden dans öğretmenliğine bir çok farklı işte çalıştı.

Dört yıl boyunca bu şekilde yaşamaya devam etti ve asla fırsatın ayağına gelmesini beklemedi. Kapı kapı dolaşıp ünlü yapımcılar ve Stallone, Scwarzenegger, Chuck Norris gibi aktörlerle tanışmaya çalıştı. Missing in Action, No Retreat No Surrender gibi filmlerde rol kapmak, Van Damme’ın düşlerinin yanında çok hafif kalıyordu. Ve günü birinde hayatının en riskli hamlesini yaptı!

1986 yılında, Hollywood’un ünlü yapımcılarından Menahem Golan’ın akşam yemeğini bitirmesini bekledi ve çıktığı restoranın kapısında kendine küçük bir karate hamlesi yaptı. Sahneden etkilenen yapımcı Van Damme’ı ertesi gün ofisinde beklediğini söyledi. 6 saat bekleme odasında ter döken Van Damme, Golan’ın odasından elinde Bloodsport’un (Kan Sporu) senaryosuyla çıkar.

Bütçesi düşük olan film yapımcıyı tatmin etmez ve sadece videoya çıkmasına karar verilir. Bunun hayatının fırsatı olduğunu düşünen aktör ise pes etmez ve kendi başına yeniden kurguladığı filmi, hiç reklamsız sinemaya çıkması için yapımcıyı ikna eder.

Kan Sporu dünya çapında inanılmaz bir başarı yakalar ve Van Damme yarattığı stille gerçek bir aktöre dönüşür. Aktör aynı dönemde bir başka mutluluk da yaşamaktadır, oğlu Kristopher dünyaya gelir.

Kan Sporu’nun ardından Van Damme’ın gerçek anlamda aktörülük kariyeri başlar; 1988’de Black Eagle, ertesi yıl Cyborg, 1990’da With Full Contact ve Death Warrant, 1991’de ikiz kardeşleri canlandırdığı Double Impact, 1992’de Universal Soldier, 1993’de Nowhere to Run ve Hard Target, bir yıl sonar Timecop, Street Fighter ve Sudden Death.

1996’da Monako’ya yerleşen aktör kendi şirketini kurar. Yapımcılığını üstlendiği Maximum Risk, Double Team, Légionnaire ve Knock Off kendisine istediği başarıyı kazandırır. 1999’daInferno ve Universal Soldiers 2 ile Van Damme artık tam anlamıyla bir sinemacı olduğunu kanıtlamıştır.




HAİN (Traitor)
BENİM PUANIM:5.20

Yapım:2008 ~ ABD
Tür:Dram, Gerilim, Suç
Yönetmen:Jeffrey Nachmanoff
Senaryo:Steve Martin, Jeffrey Nachmanoff
Yapımcı:Don Cheadle, Chris Mcgurk, Kay Liberman, Todd Lieberman, David Hoberman, Danny Rosett
Görüntü Yönetmeni:J. Michael Muro
Müzik:Mark Kilian
Süre:1 saat 54 dk

Oyuncular:
Guy Pearce, Don Cheadle, Neal McDonough, Jeff Daniels, Said Taghmaoui, Archie Panjabi, Mozhan Marnò, Lorena Gale, Simon Reynolds, Aizoun Abdelkader, Alyy Khan, Ayad Akhtar, Danold Ablakk, Hassam Ghancy, Mehdi Ortelsberg, Raad Rawi, Scali Delpeyrat

FBI ajanı Roy Clayton yeni bir araştırma davasına bakarken tehlikeli bir komplo teorisi ile karşılaşır. Bunun ardından araştırmalarını kuvvetlendiren Clayton, olayın arkasında eski Amerikan Özel Operasyon biriminin başı olan Samir Horn'un olduğundan şüphelenir.






HEP SENİ DÜŞÜNÜYORUM (I Love You Beth Cooper)
BENİM PUANIM:4.30

Yapım:2009 ~ ABD, Kanada
Tür:Gençlik, Komedi
Yönetmen:Chris Columbus
Senaryo:Larry Doyle
Senaryo (Kitap):Larry Doyle
Yapımcı:Michael Barnathan
Görüntü Yönetmeni:Phil Abraham
Müzik:Christophe Beck
Süre:1 saat 42 dk

Oyuncular:
Hayden Panettiere, Shawn Roberts, Marie Avgeropoulos, Lauren Storm, Emily Tennant, Anna Mae Routledge, Cynthia Stevenson, Paul Rust, Andrea Savage, Jared Keeso, Lauren London, William C. Vaughan, Jack Carpenter, Samm Levine, Alan Ruck, Brendan Penny, Josh Emerson, Karyn Michelle Baltzer, Pat Finn

İnek' bir öğrenci olan Denis Cooverman (Paul Rust) mezuniyet konuşmasında, okulun en seksi ve popüler kızı olan Beth Cooper (Hayden Panettiere)'a ilan-ı aşk edince, olaylar gelişir.




LET ME İN
BENİM PUANIM:6.40

Tür : Romantik / Fantastik / Dram
Gösterim Tarihi : 18 Mart 2011
Yönetmen : Matt Reeves
Senaryo : Matt Reeves
Yapım : 2010, İngiltere / ABD

Oyuncular

Chloe Moretz (Abby) , Kodi Smit-McPhee (Owen) , Richard Jenkins (Baba) , Jimmy Pinchak (Mark) , Sasha Barrese (Virginia)

Let the Right One In'in (Gir Kanıma) Hollywood'ta yeniden uyarlanan versiyonu olan filmde, içine kapanık ve arkadaş edinmekte zorlanan Owen, mahalleye yeni taşınan Abby ile dostluk kurar. Sadece geceleri görüşen ikili zamanla birbirlerini daha yakından tanıyacaklardır...






ÖZGÜRLÜĞÜN YOLU (Into The Wild)
BENİM PUANIM:8.30

Yapım:2007 ~ ABD
Tür:Belgesel, Biyografi, Dram, Macera
Yönetmen:Sean Penn
Senaryo:Sean Penn
Senaryo (Kitap):Jon Krakauer
Yapımcı:Sean Penn, Art Linson, William Pohlad
Görüntü Yönetmeni:Eric Gautier
Müzik:Eddie Vedder, Michael Brook, Arcade Fire, Kaki King
Süre:2 saat 20 dk

Oyuncular:
Kristen Stewart, Emile Hirsch, Vince Vaughn, Catherine Keener, Marcia Gay Harden, William Hurt, Jena Malone, Thure Lindhardt, Hal Holbrook, Brian H. Dierker, Craig Mutsch, James O'neill, Jim Gallien, John Decker, Malinda Mccollum, Paul Knauls, Signe Egholm Olsen

Genç Christopher McCandless’ın (Emile Hirsch) ilham veren gerçek hikayesinden uyarlanan Into the Wild, rahat ve konforlu yaşamını terk ederek Alaska’nın kırsalında hayatının en büyük meydan okumasını gerçekleştirmek ve özgürlüğü yaşamak için yollara düşen Christopher’ın hikayesini anlatıyor. Filmin senaryo yazarı ve yönetmeni Sean Penn’e yıldız oyuncular William Hurt, Marcia Gay Harden, Vince Vaughn, Catherine Keener ve Hal Holbrook eşlik ediyor. Özgürlüğe Giden Yolda, “güzel olduğu kadar heyecan verici, eğlenceli ve çoşkulu.”





SOSYAL AĞ (The Social Network)
BENİM PUANIM:9.70

EN İYİ FİLM 2011 OSCAR ADAYI
Scott Rudin, Dana Brunetti, Michael De Luca, Ceán Chaffin
EN İYİ ERKEK OYUNCU 2011 OSCAR ADAYI
Jesse Eisenberg
EN İYİ YÖNETMEN 2011 OSCAR ADAYI
David Fincher
EN İYİ UYARLAMA SENERYO
Aaron Sorkin
EN İYİ GÖRÜNTÜ YÖNETİMİ 2011 OSCAR ADAYI
Jeff Cronenweth
EN İYİ KURGU 2011 OSCAR ADAYI
Kirk Baxter, Angus Wall
EN İYİ MÜZİK 2011 OSCAR ADAYI
Trent Reznor, Atticus Ross
EN İYİ SES MİXİNG 2011 OSCAR ADAYI
Ren Klyce, David Parker, Michael Semanick, Mark Weingarten

Tür : Dram / Tarihi
Gösterim Tarihi : 22 Ekim 2010
Yönetmen : David Fincher
Senaryo : Aaron Sorkin , Ben Mezrich (Kitap)
Yapım : 2010, ABD

Oyuncular

Jesse Eisenberg (Mark Zuckerberg) , Joseph Mazzello (Dustin Moskovitz) , Justin Timberlake (Sean Parker) , Andrew Garfield (Eduardo Saverin) , Rooney Mara (Erica Albright) , Rashida Jones (Marylin Delpy) , Armie Hammer (Cameron / Tyler Winklevoss)

Tüm dünyada olduğu kadar Türkiye'de de bir fenomene dönüşmüş, milyonların sosyal paylaşım sitesi Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg ve arkadaşlarının öyküsü.





PAK PANTER
BENİM PUANIM:4.10

Tür : Komedi / Aksiyon
Gösterim Tarihi : 5 Kasım 2010
Yönetmen : Murat Aslan
Senaryo : Murat Aslan
Görüntü Yönetmeni : Eyüp Boz
Yapım : 2010, Türkiye

Oyuncular

Ufuk Özkan (PP7) , Metin Zakoğlu (SPP) , Sümer Tilmaç (Fahrettin Bey) , Erdal Tosun (Ahmedov) , Doğa Rutkay (Gülinaz) , Şenay Akay (Nadya)

Rusyada kaçırılan Enerji Bakanını kurtarma işi büyük risk taşımaktadır ve hataya yer yoktur. Bunun için ülkemizin özel laboratuvar koşullarında yetiştirdiği en deneyimli ve yetenekli casuslara gerek vardır. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakanlar Kurulu, istihbaratın başı Fahrettin Beye başvurur. Fahrettin Bey, bu görevi SPP ve PP7 adlı ajanlara verir. Ajanlar Rusya yerine yanlışlıkla Azerbaycana inerler, burada Gülinaz ve yeğeni Selma ile tanışırlar. Ajanların karşısında Rus mafyası, Mossad, CIA ve Gagarin vardır. Sorun devletin sandığından büyüktür.




SINIRSIZ KENTTE (En la ciudad sin límites)
BENİM PUANIM:6.50

Yapım:2002 ~ Arjantin, İspanya
Tür:Dram
Yönetmen:Antonio Hernández
Senaryo:Enrique Brasó, Antonio Hernández
Yapımcı:Arnaud Kerneguez, Alain Depardieu, José Nolla, Antonio Saura
Görüntü Yönetmeni:Unax Mendía
Müzik:Víctor Reyes
Süre:2 saat 5 dk

Oyuncular:
Geraldine Chaplin, Leonardo Sbaraglia, Adriana Ozores, Ramata Koite, Àlex Casanovas, Ana Fernández, Fernando Fernán Gómez, Leticia Brédice, Roberto Álvarez

Büyük bir şirketin patronu olan Max, hastalığı ağırlaşmaya başlayınca Madrid'deki evinden Paris'de bulunan bir hastaneye geçiş yapar. Eşi dahil olmak üzere tüm ailesi çevresinde toplanmıştır. Arjantin'de yaşayan küçük oğlu Victor da, aile yaşamından uzak olmasına rağmen babasını ziyarete gelir.

Ziyareti sırasında babasının çevreden gizlemeye çalıştığı bir sıkıntısı olduğunu keşfeder. Ona yardımcı olabilmek için, yaşamının son dönemini iyi bilmediği adamın öyküsünü baştan keşfetmek zorundadır...

Oyuncularının performansı ile dikkat çeken bir gerilim filmi. Aile trajedisi etrafında dönen yapım, görüntü ve müziğin etkileyici kullanımı ile de son derece başarılı bir atmosfer yaratıyor. Yapım İstanbul Film Festivali'nde de 'Kapanış Filmi' olarak gösterilmişti.







BİR NEFES HAYAT (The Life Before Her Eyes)
BENİM PUANIM:6.30

Yapım:2007 ~ ABD
Tür:Dram, Gerilim
Yönetmen:Vadim Perelman
Senaryo:Emil Stern
Senaryo (Kitap):Laura Kasischke
Yapımcı:Aimée Peyronnet, Anthony Katagas, Vadim Perelman, Marc Butan
Görüntü Yönetmeni:Pawel Edelman
Müzik:James Horner
Süre:1 saat 30 dk

Oyuncular:
Uma Thurman, Evan Rachel Wood, Eva Amurri, Oscar Isaac, Gabrielle Brennan, Jessica Carlson, Brett Cullen, Nathalie Paulding, Dianne Zaremba, Molly Price, Anna Moore, Cristina Santiago, Gail Yudain, Isabel Keating, Jack Gilpin, Jewel Donohue, John Magaro, Julia Rusatsky, Ken Sladyk, Kenny Shapiro, Lynn Cohen, Maggie Lacey, Natalie Paulding, Oliver Solomon, Sherman Alpert, Sonny Vellozzi

Diana, dışarıdan bakıldığı zaman, üniversitede profesör olan eşi Paul ve kızı Emma ile mükemmel bir hayata sahip görünmektedir. Ancak lisede tanık olduğu katliamın 15. yıldönümüne doğru yaklaşırken, hem geçmişini hem de bugününü sorgulamaya başlar. Lisede bir gencin rasgele açtığı ateş sonucu on beş arkadaşını yitiren Diana, bugününden geçmişine baktığında hatırlamak istediği en güzel anıları Maureen ile yaşadığını fark eder. Enerjik ve popüler bir genç kız olan Diana'nın aksine Maureen tutucu ve içe kapanıktır. Zıt karakterlerine rağmen çok iyi anlaştıkları bu dostluk, Diana'nın giderek özlemini duyduğu bir durum haline gelir. Geçmişine yaptığı yolculuklar sonrasında şu andaki yaşamının o kadar mükemmel olmadığını fark eden Diana için artık, hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.





KALBİNİ DİNLE (August Rush)
BENİM PUANIM:9.80

Tür : Dram / Müzik
Gösterim Tarihi : 29 Şubat 2008
Yönetmen : Kirsten Sheridan
Senaryo : Nick Castle , James V. Hart
Yapım : 2007, ABD , 114 dk.

Oyuncular

Freddie Highmore (August Rush) , Keri Russell (Lyla Novacek) , Jonathan Rhys Meyers (Louis Connelly) , Robin Williams (Maxwell 'Sihirbaz' Wallace)

Lyla Novacek çok yetenekli bir viyolonselisttir. New York'taki bir konser çıkışında Washington Square'deki bir partiye katılır. Orada İrlandalı gitarist Louis Connelly ile tanışır. Müzik aşkını paylaşırlarken birbirlerine de aşık olurlar ve o gece birlikte olurlar.

Bir daha birbirlerini hiç görememiş olan bu ikilinin, o gecenin meyvesi olan çocukları August Rush ise yıllar sonra müziğin yardımıyla ailesini bulabileceğine inanır.

Hem müziğe hem de güzel bir öyküye doyabileceğimiz, keyifli bir film.






PİRANA (Okhota na Piranyu & Охота на пиранью)
BENİM PUANIM:3.10

Yapım:2006 ~ Rusya
Tür:Aksiyon, Gerilim, Suç
Yönetmen:Andrei Kavun
Senaryo:Dmitri Zverkov
Senaryo (Kitap):Aleksandr Bushkov
Yapımcı:Valeriy Todorovskiy
Görüntü Yönetmeni:Roman Vasyanov

Oyuncular:
Andrei Merzlikin, Mikhail Yefremov, Vladimir Mashkov, Aleksandr Golubev, Aleksey Gorbunov, Anna Ukolova, Anna Banshchikova, Ramil Sabitov, Sergey Garmash, Svetlana Antonova, Viktoriya Isakova, Yevgeni Mironov





TENDERNESS
BENİM PUANIM:7.10

Tür : Dram / Gerilim / Suç
Yönetmen : John Polson
Senaryo : Emil Stern , Robert Cormier
Yapım : 2009, ABD , 101 dk.

Oyuncular

Russell Crowe (Dedektif Cristofuoro) , Jon Foster (Eric Poole) , Sophie Traub (Lori) , Arija Bareikis (Marsha) , Alexis Dziena (Maria)

Başarılı polis memuru Dedektif Cristofuoro (Russel Crowe), şizofren karısını hastaneye kaldırdığı sırada kendisi bir takıntı geliştirir... Aldığı haberlere göre, kendisinin bizzat hapse atılmasına yardımcı olduğu Eric isimli genç bir katil, 18 yaşını doldurduğu için serbest bırakılmak üzeredir. Cristofuoro genç adamın potansiyel seri katil olduğuna ve tekrar cinayet işleyeceğine adı gibi emindir, bu yüzden de onu izlemeye başlar... Bu sırada Lori isimli genç bir kızla tanışır. Lori, sorunları olan biridir ve Eric'i tam anlamıyla takıntı haline getirmiştir. Cristofuoro bir yandan Lori'nin gerçek amacını anlamaya bir yandan da Eric'i izlemeye çalışırken oldukça çarpıcı bir gerçeği ortaya çıkartacaktır...






AŞK ÇEŞMESİ (Aşk Çeşmesi & When In Rome)
BENİM PUANIM:7.90

Yapım:2009, 2010 ~ ABD, İtalya
Tür:Dram, Komedi, Romantik
Yönetmen:Mark Steven Johnson
Senaryo:David Diamond, David Weissman
Yapımcı:Mark Steven Johnson, Rikki Lea Bestall, Andrew Panay, Ezra Swerdlow, Gary Foster
Görüntü Yönetmeni:John Bailey
Müzik:James Newton Howard
Süre:1 saat 31 dk

Oyuncular:
Josh Duhamel, Kristen Bell, Danny DeVito, Dax Shepard, Jon Heder, Alexis Dziena, Will Arnett, Anjelica Huston, Don Johnson, Kate Micucci, Keir O'donnell, Bobby Moynihan, Luca Calvani, Peter Donald Badalamenti II

Beth başarılı bir emlakçıdır ama şanssız bir aşıktır. Kardeşinin düğününe gitmek için Romaya gider ve orada Nick ile tanışır. Ancak depresif bir anında dilek kuyusundaki dilek paralarını çıkarmış ve bir nevi lanetlenmiştir. Laneti çıkardığı paraları atan yani aşk dileyen erkeklerin aşkıdır. Ve Nick de onlardan biridir. Bu arada Beth ile Nick yakınlaşır. Ama bir sorun vardır, Beth Nick'in aşkının gerçek olup olmadığını nasıl anlayacaktır...





SAVAŞIN ADAMLARI (Savaşın Adamları & Two Men Went to War)
BENİM PUANIM:2.10

Yapım:2002 ~ İngiltere
Tür:Dram, Komedi, Savaş
Yönetmen:John Henderson
Senaryo:Raymond Foxall, Richard Everett
Senaryo (Kitap):Raymond Foxall
Yapımcı:ıra Trattner, Pat Harding
Görüntü Yönetmeni:John Ignatius
Müzik:Richard Harvey
Süre:1 saat 50 dk

Oyuncular:
Leo Bill, Derek Jacobi, James Fleet, Kenneth Cranham, Phyllida Law, Rosanna Lavelle






METRODAN KAÇIŞ (The Taking of Pelham 1 2 3)
BENİM PUANIM:8.20

Tür : Gerilim / Dram / Gizem
Gösterim Tarihi : 31 Temmuz 2009
Yönetmen : Tony Scott
Senaryo : Brian Helgeland , John Godey (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Tobias A. Schliessler
Müzik : Harry Gregson-Williams
Yapım : 2009, ABD / İngiltere , 106 dk.

Oyuncular

Denzel Washington (Walter Garber) , John Travolta (Ryder) , Luis Guzman (Phil Ramos) , Victor Gojcaj (Bashkim) , John Turturro (Camonetti) , James Gandolfini (Mayor)

Bir adam New York Şehir metrosunu silahla zabdeder. Yolcuları rehin alır ve onları ancak fidye karşılığında serbest bırakacaktır.

Bu olaylar güvenlik şefi Walter Garbe'ın gününü alt üst eder ve onu suçun arkasındaki ustaca planla yüzleşmek zorunda kalır.

Denzel Washington ve John Travolta'nın başrollerinde olduğu film, vizyona girdiği ilk hafta Box Office US 'te üçüncü sırada yerini aldı.






KARA BÜYÜ (Drag Me to Hell)
BENİM PUANIM:5.80

Tür : Gerilim / Korku
Gösterim Tarihi : 16 Ekim 2009
Yönetmen : Sam Raimi
Senaryo : Sam Raimi , Ivan Raimi
Görüntü Yönetmeni : Peter Deming
Müzik : Christopher Young
Yapım : 2009, ABD , 99 dk.

Oyuncular

Alison Lohman (Christine Brown) , Justin Long (Clay Dalton) , Lorna Raver (Mrs. Ganush) , Dileep Rao (Rham Jas) , David Paymer (Mr. Jacks) , Adriana Barraza (Shaun San Dena)

Sıradan bir banka memuru olan Christine Brown, bir müşterisi tarafından doğaüstü güçler kullanılarak lanetlenir. Bu Christine'in hayatını bir cehenneme çevirecektir.

Christine, ruhunu kurtarmak için çabalarken şeytani güçler onu kırılma noktasına doğru itecektir.

2009 Cannes Film Festivali 'nde yarışan film Amerika Box Office'te ilk haftada 3. sırada yerini aldı.






BELALI TATİL (My Sisters Kids In Egypt)
BENİM PUANIM:1.20

TUR Komedi /Aile
YONETMEN Kasper Barfoed
SENARYO Anne-marie Olesen, Lars Mering, Soren Frellesen
MUZİK Jeppe Kaas
GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ Jacob Kusk
YAPIM 2004, Danimarka
YAPIMCI Lars Kolvig, Mostafa Hussein, Michael Obel
SURE 95 Dk ..

Oyuncular Lotte Merete Andersen, Neel Ronholt, Mikkel Sundo, Stephan Pagels Andersen, Wencke Barfoed, Niels Olsen

Baba, bir aksilik sonucu, Mısır’a giden uçağı kaçırır ve beş çocuğu kendilerini Mısır yetkilileri tarafından geri gönderilmek üzere Kahire Havaalanı’nda bulurlar. Bu zor bir durumdur; fakat şansızlık o ki, aynı uçakta Mrs. Flinth de yolculuk yapmaktadır.Mrs. Flinth çocuklara bakma sorumluluğunu onların baskısı sonucu isteksizce üstlenir. Ancak çocuklar yüzme havuzlu ve dinlenebilecekleri bir tatilin hayali kurarken, Mrs. Flinth’in onlar için çok daha farklı planları vardır






DENİZDEN GELEN
BENİM PUANIM:4.30

Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 16 Nisan 2010
Yönetmen : Nesli Çölgeçen
Senaryo : Ersin Kana
Görüntü Yönetmeni : Aydın Sarıoğlu
Yapım : 2010, Türkiye

Oyuncular

Onur Saylak (Halil) , Jordan Deniz Boyner (Jordan) , Sümer Tilmaç (Tekin) , Deniz Özerman (Ümran) , Emin Gürsoy (Recep) , Memet Burak Demir (Polis Memuru) , Ahu Türkpençe (Yaren)


Eski bir polis, doğduğu topraklardan uzakta kaçak bir çocuk ve bir hemşirenin kesişen hayatlarından yola çıkarak; dünyanın kanayan yaralarında, batı’ya göç dramına işaret ediyor.

Babasının zoruyla polis olan Halil görev sırasında şüphe üzerine bir Afrikalı göçmenin ölümüne sebep olur. Olayın vicdani sorumluluğu,intihara teşebbüs ve babasıyla sorunlu bir ilişki Halil’i kendi dünyasına hapseder. Jordan annesiyle birlikte başladığı yolculuğu Yunanistan’da buluşacağı babasıyla İngiltere’de sonlandıracaktır. Bu haftalar sürecek olan kaçak yolculuktur. Jordan babasına ulaşmadan önce son durağı Dalyan’dır. İşte Jordan ve Halil’in yolları tam da bu noktada kesişir.

Denizden Gelen dünyanın temel problemlerinden biri haline gelen Batı’ya kaçak göç sorununu işlerken önyargıların sevgi ve fedakarlıkla aşılabileceğinin hikayesini anlatıyor.





ÜÇ HARFLİLER MARİD
BENİM PUANIM:5.10

Tür : Gerilim / Korku
Gösterim Tarihi : 24 Eylül 2010
Yönetmen : Arkın Aktaç
Senaryo : Murat Toktamışoğlu
Yapım : 2010, Türkiye , 80 dk.

Oyuncular

Gülseven Yılmaz (Ayla) , Özgür Özberk (Serkan) , Serap Üstün (Meltem) , Taner Ertürkler (Cem) , Ufuk Aşar (İzzet Hoca) , Kayra Simur (Küçük Ayla)

Ayla (Gülseven Yılmaz) kocası Serkan (Özgür Özberk) ile mutlu bir çifttir. Ayla 11 yaşında (Kayra Simur) öteki alemden gelen bir varlığın musallat olması ile kabus dolu bir 3 gün yaşamıştır. O günlerden bu günlere en önemli koruyucusu olan muskasını önceki gün kaybettiği için kendini korumasız ve çaresiz hissetmektedir. Serkan yeni bir muska yazması ve Ayla’yı rahatlatması için bu konularda ismi bilinen İzzet Hoca’yı (Ufuk Aşar) o akşam eve davet eder. Akşam yakın arkadaşları Meltem (Serap Üstün) ve Cem de (Taner Ertürkler) geleceklerdir. Ayla’nın yeniden başlayan kabusları ile herkesin aynı gece Ayla ve Serkan’ın evinde yaşayacağı kabus dolu dakikalar öteki alemden gelen varlığın gücünü ve zalimliğini herkese gösterecektir.

Çocukluğunuzda yaşadığınız bir kabus 20 yıl sonra tekrar başlasa, öteki alemden gelen belalı bir varlık size, sevdiklerinize musallat olsa ve bir gece boyunca korkutucu, güçlü ve vahşi varlığın oyunlarına teker teker kurban olsanız kendinizi nasıl hissedersiniz?




ELVEDA (L AFFAIRE) (FARAWELL)
BENİM PUANIM:6.30

Yapım:2009 ~ Fransa
Tür:Gerilim, Psikolojik
Yönetmen:Christian Carion
Senaryo:Eric Raynaud, Christian Carion
Senaryo (Kitap):Serguei Kostine
Yapımcı:Christophe Rossignon, Bertrand Faivre, Philippe Boeffard
Görüntü Yönetmeni:Walther Van Den Ende
Müzik:Clint Mansell
Süre:1 saat 53 dk

Oyuncular:
Diane Kruger, Willem Dafoe, Guillaume Canet, Emir Kusturica, Fred Ward, Alexandra Maria Lara, Benno Fürmann, Ingeborga Dapkunaite, Dina Korzun, David Soul, Lauriane Riquet, Christian Sandström

1980'lerin başında, Soğuk Savaş'ın en kızıştığı dönemde KGB subayı Grigoriev, Sovyetler'in siyasi tutumundan tiksinmeye başlar ve kaçıp bu sistemden kurtulmaya karar verir. Aslında elinde Batı'ya kaçmasını sağlayacak bilgiler bulunmaktadır. O da bunları kullanmaktan çekinmez.Paranoya hissi ve Moskova'nın Büyük Birader atmosferiyle gerilim iyiden iyiye tırmanırken, bir Fransız mühendisin yardımıyla, farkında olmaksızın tarihi bir olayda, Doğu Bloku'nun çöküşünde rol oynar..



FAR NORTH
BENİM PUANIM:3.80

Yapım:2007 ~ İngiltere
Tür:Dram
Yönetmen:Asif Kapadia
Senaryo:Asif Kapadia, Sara Maitland, Tim Miller
Yapımcı:Bertrand Faivre
Görüntü Yönetmeni:Roman Osin
Müzik:Dario Marianelli
Süre:1 saat 29 dk

Oyuncular:
Sean Bean, Michelle Yeoh, Michelle Krusiec, Bjarne Østerud, Neeru Agarwal, Per Egil Aske, Sven Henriksen

kuzey kutbuna yakın bir bölgede sürgün hayatı yaşayan ana kızın arasında kalan adamın hikayesidir





YALINAYAK (BARFUSS)
BENİM PUANIM:8.60

Yapım:2005 ~ Almanya
Tür:Dram, Komedi, Romantik
Yönetmen:Til Schweiger
Senaryo:Til Schweiger, Joana Preiss, Stephen Zotnowski, Nika Von Altenstadt, Jann Preuss
Yapımcı:Til Schweiger, Thomas Zickler
Müzik:Dirk Reichardt, Stefan Hansen, Max Berghaus

Oyuncular:
Thomas Kretschmann, Til Schweiger, Johanna Wokalek, Alexandra Neldel, Nadja Tiller, Andrea Paula Paul, Connor Donne, Michael Mendl, Stepffen Wink

Başına buyruk bir hayat yaşayan Nick (Til Schweiger), iş başvurusu için gittiği akıl hastanesinde temizlik işçisi olarak işe alınır. Tuvalette kendini asmak üzere olan hastalardan Leila’yı (Johanna Wokalek) tesadüfen görüp kurtarınca Leila, Nick’e bağlılık duyar. Hastaneden kaçıp onu evine kadar takip eder ve artık onu hiç bırakmayacağını söyler. Fazlaca saf olan ama deli sayılamayacak Leila’yı ikna edemeyeceğini anlayan Nick, çok zengin olan üvey babasının iş teklifini değerlendirmek ve terk ettiği eski kız arkadaşı ile evlenecek olan erkek kardeşinin düğününe gitmek üzere Leila ile birlikte yola çıkar





MUHTEŞEM HOWARD (THE GREAT BUCK HOWARD)
BENİM PUANIM:7.80

Yapım:2008 ~ ABD
Tür:Dram, Komedi
Yönetmen:Sean Mcginly
Senaryo:Sean Mcginly
Yapımcı:Tom Hanks, Gary Goetzman, Ginger Sledge
Görüntü Yönetmeni:Tak Fujimoto
Müzik:Blake Neely
Süre:1 saat 27 dk

Oyuncular:
Tom Hanks, Emily Blunt, John Malkovich, Colin Hanks, Tom Arnold, Nate Hartley, Dale Waddington Horowitz, Griffin Dunne, Patrick Fischler, David Mehl, Don Most, Jacquie Barnbrook, Kimberly Scott, Osa Danam, Shane Johnson

Bir zamanlar bütün spotlar sıradışı akıl hocası Buck Howard (John Malkovich) için yanıyordu.Bir yanına Hukuk Fakültesinden ayrılan ve yazar olmak isteyen Troy Gablen (Colin Hanks) bir yanına da öfkesi burnunda yayımcı Valerieni (Emily Blunt) alan Buck,Amerikan bilincine çıkartma yapmak üzere hazırlanmaya başlar ..




USLU DUR (BIG STAN)
BENİM PUANIM:6.30

Yapım:2007 ~ ABD
Tür:Komedi
Yönetmen:Rob Schneider
Senaryo:Josh Lieb
Yapımcı:David Hillary, Mark A.Z. Dippé, Timothy Wayne Peternel
Görüntü Yönetmeni:Victor Hammer
Müzik:John Hunter
Süre:1 saat 45 dk

Oyuncular:
Jackson Rathbone, Rob Schneider, Jennifer Morrison, David Carradine, Brandon T. Jackson, Marcia Wallace, Randy Couture, Sally Kirkland, Erik Betts, Richard Kind, M. Emmet Walsh, Federico Dordei, Joseph Fossum-perez, Kevin Gage, Richard Riehle, Scott Wilson, Tony Gonzalez, Tsuyoshi Abe

Stan bir dolandırıcıdır.Bir gün iş üstündeyken polisler tarafından yakalanır ve 1 veya 3 yıl arası hapis cezası alır ama hapise 6 ay sonra gidecektir. Stan hapisanede tecavüze uğrama korkusu yaşar . Bunun için bu 6 ayı iyi değerlendirir ve Usta adlı bir kişiyle tanışır.Geçen bu 6 ayda stan bütün kung fu tekniklerini öğrenir ve hapishaneye gider .Ve bundan sonra hapishanede gırgır şamata başlar.




ÜVEY KARDEŞLER (STEP BROTHERS)
BENİM PUANIM:6.20

Yapım:2008 ~ ABD
Tür:Komedi
Yönetmen:Adam Mckay
Senaryo:Will Ferrell, John C. Reilly, Adam Mckay
Yapımcı:Will Ferrell, Judd Apatow, Adam Mckay, Jimmy Miller
Görüntü Yönetmeni:Oliver Wood
Müzik:Jon Brion
Süre:1 saat 38 dk


Oyuncular:
Will Ferrell, Seth Rogen, Mary Steenburgen, John C. Reilly, Ken Jeong, Adam Scott, Kathryn Hahn, Richard Jenkins, Andrea Savage, Brian Huskey

Brennan Huff, 39 yaşında, ara sıra bir iş bulup çalışan ve annesiyle birlikte yaşayan bir adam. Dale Doback ise 40 yaşında, mütemadiyen işsiz ve babası ile birlikte yaşayan bir diğer adam. İkilinin anne ve babaları evlenip birlikte yaşamaya başlayınca, Brennan ve Dale de üvey kardeş olarak birlikte yaşamaya mecbur kalırlar. Birbirlerinden hiç hoşlanmayan bu iki kendini beğenmiş üvey kardeş arasındaki kıskançlık ve rekabet, birbirinden ilginç ve komik olayların yaşanmasına neden olur...





NEPOLEON DYNAMITE
BENİM PUANIM:3.10

Tür : Komedi
Yönetmen : Jared Hess
Senaryo : Jared Hess , Jerusha Hess
Görüntü Yönetmeni : Munn Powell
Müzik : John Swihart
Yapım : 2004, ABD , 82 dk.

Oyuncular

Jon Heder (Napoleon Dynamite) , Jon Gries (Rico Amca) , Aaron Ruell (Kip) , Efren Ramirez (Pedro) , Diedrich Bader (Rex) , Tina Majorino (Deb) , Sandy Martin (Büyükanne) , Haylie Duff (Summer)

Dar pantalonu, sevimli uzun botları ve muhteşem yetenekleriyle Napoleon Dynamite yeni nesil bir kahraman. Napoleon günlerini mitolojik hayvanları çizerek geçirir.
Napoleon'un hayatına iki yeni arkadaş girer ve bu yeni üçlü sınıf başkanı seçimini kazanmak ve sınıftaki çocukların en çılgın hayallerini gerçekleştirmek için bir kampanya başlatırlar. Eğer Pedro tüm yaz boyunca burnu havada gezmeye devam ederse, Napoleon gizli silahını ortaya çıkaracaktır.





ÖDÜL PEŞİNDE (THE BOUNTY HUNTER)
BENİM PUANIM:5.80

Tür : Komedi / Romantik / Aksiyon
Gösterim Tarihi : 23 Nisan 2010
Yönetmen : Andy Tennant
Senaryo : Sarah Thorp
Yapım : 2010, ABD , 110 dk.

Oyuncular

Jennifer Aniston (Nicole Hurley) , Gerard Butler (Milo Boyd) , Gio Perez (Sam Amca) , Joel Garland (Dwight) , Jason Kolotouros (Gelman) , Matt Malloy (Gary) , Jason Sudeikis (Stewart) , Adam Rose (Jimmy)

Talihsiz bir ödül avcısı olan Milo Boyd (Gerard Butler), kefaletini ödemeyen eski karısı, muhabir Nicole Hurley'yi izlemesi gerektiğinde (Jennifer Aniston) hayalindeki işi almış olur.

Her şeyin bundan ibaret olduğunu ve zahmetsizce para kazanacağını düşünmektedir, ancak Nicole örtbas edilen bir cinayetin izini sürmek için onu atlattığında, Milo hiçbir şeyin kendisi veya Nicole için kolay olmayacağının farkına varır. Eski eşler sürekli birbirlerine üstünlük sağlar – ta ki kendilerini, canlarını kurtarmak için kaçarken bulana kadar.

Sevgi, saygı ve itaat için ettikleri yeminin zor olduğunu sanmışken, hayatta kalmanın çok daha güç olduğunu göreceklerdir.

Filmi Andy Tennant (Aşk Doktoru/Hitch, Beni Unutma/Sweet Home Alabama) yönetiyor.





KESİNLİKLE BELKİ (DEFINITELY MAYBE)
BENİM PPUANIM:8.10

Tür : Romantik / Dram / Komedi
Gösterim Tarihi : 18 Nisan 2008
Yönetmen : Adam Brooks
Senaryo : Adam Brooks
Görüntü Yönetmeni : Florian Ballhaus
Müzik : Clint Mansell
Yapım : 2008, ABD / Fransa / İngiltere , 112 dk.

Oyuncular

Ryan Reynolds (Will Hayes) , Huu Tuan Nguyen (Ad Exec) , Rick Derby (Ordon Gezegeninden Gelen) , Sakina Jaffrey (Okul Annesi) , Bob Wiltfong (Okul Babası) , Abigail Breslin (Maya Hayes) , Huu Tuan Nguyen (Ad Exec) , Isla Fisher (April Hoffman) , Elizabeth Banks (Emily) , Rachel Weisz (Summer Hartley)

Will Hayes karısından boşanma belgelerini yeni almıştır. 11 yaşındaki kızını okuldan almaya gittiğinde Maya cinsel eğitim dersi almaktadır. Maya'nın ona cinsellikle ilgili sorduğu soruları kaldıramaz ve konuyu değiştirerek annesine nasıl aşık olduğunu farklı hikayeler ve bir bulmaca şeklinde anlatmaya başlar.





AŞKZEDE (FORGETTING SARAH MARSHALL)
BENİM PUANIM:5.90

Tür : Romantik / Komedi
Gösterim Tarihi : 4 Temmuz 2008
Yönetmen : Nicholas Stoller
Senaryo : Jason Segel
Yapım : 2008, ABD , 112 dk.

Oyuncular

Jason Segel (Peter Bretter) , Kristen Bell (Sarah Marshall) , Mila Kunis (Rachel Jansen) , Russell Brand (Aldous Snow) , Bill Hader (Brian Bretter) , Liz Cackowski (Liz Bretter) , Maria Thayer (Wyoma) , Jack McBrayer (Darald)

Kendi halinde bir müzisyen olan Peter , Tv yıldızı sevgilisi Sarah'tan ayrılmış olmanın üzüntüsünü hafifletmek için Hawaii'de bir tatil yapmaya karar verir.

Sarah'ı da orada yeni sevgilisiyle görünce kıskançlık krizlerine giren Peter, daha sonra resepsiyonist kızla yakınlaşır.

Yapımcısı Apatow’un “kısmen romantik komedi, kısmen felaket filmi” olarak nitelediği “Forgetting Sarah Marshall”ın senaryosunu aynı zamanda başrolde de oynayan Jason Segel yazdı





DEDİĞİMİ YAP YAPTIĞIMI YAPMA (ROLE MODELS)
BENİM PUANIM:7.10

Tür : Komedi
Gösterim Tarihi : 2 Ocak 2009
Yönetmen : David Wain
Senaryo : Paul Rudd , David Wain , Ken Marino , Timothy Dowling , Timothy Dowling (Kitap) , W. Blake Herron (Kitap)
Yapım : 2008, ABD / Almanya , 99 dk.

Oyuncular

Seann William Scott ( Wheeler) , Christopher Mintz-Plasse (Augie Farks) , Jane Lynch (Gayle Sweeny) , Elizabeth Banks , Bobbe J. Thompson , Paul Rudd

Danny ve Wheeler satış temsilcili yapıyorlardır. Çalışırken bir enerji içeceği kamyonuna çarpınca çıktıkları mahkeme onlara iki seçenek sunar.

Ya hapse gireceklerdir ya da 150 saatlik bir eğitim programında
çocuklarla birlikte olacaklardır.

Hizmet görevini tercih eden ikili için, çocuklarla birlikte geçirilen sadece bir gün hapsi daha çekici kılmaya yetecektir, ama onlar artık çocuklar için rol modeldir.





ARIZA (THE WACKNNES)
BENİM PUANIM:5.10

Yapım:2008 ~ ABD
Tür:Dram, Komedi
Yönetmen:Jonathan Levine
Senaryo:Jonathan Levine
Yapımcı:Keith Calder
Görüntü Yönetmeni:Petra Korner
Müzik:David Torn
Süre:1 saat 50 dk

Oyuncular:
Mary-kate Olsen, Famke Janssen, Ben Kingsley, Josh Peck, Method Man, Olivia Thirlby, Talia Balsam

1994′ün yazında New York’un tüm sokakları hip-hop müzikleriyle yankılanıyor. Yeni vali, Rudolph Giuliani ise gürültü yapan taşınabilir radyoları, alkolikleri ve grafiticileri ortadan kaldırma yolunda girişimlerde bulunuyor.
Uyuşturucu satıcısı ve hiç arkadaşı olmayan delikanlı Luke ailesiyle sürekli sorun yaşar; aynı zamanda da kızlara hiç güvenmez. Terapisti Dr. Squires’la bir anlaşma yapar; seans karşılığında Luke ona uyuşturucu verecektir. Dr. Squires ise kendinden daha genç olan karısının ondan uzaklaşmasından dolayı alt üst olmuştur. Bu ikili çok iyi arkadaş olur. Doktor, Luke’a ayak uydurmak için gençliğindeki gibi saçlarını uzatır. Daha sonra Luke, doktorun üvey kızı Stephanie’yle tanışır ve ilk defa masum gerçek aşkı tadar. Stephanie, Luke’un sonunda ergenlikten çıkmasına yardımcı olur. The Wackness, iki kaybolmuş ruhun olgunlaşmasının olağan dışı hikayesi. Genç yönetmenin geniş oyuncu kadrosuyla ele aldığı enteresan bir komedi.




DOST KAZIĞI (How to Lose Friends & Alienate People)
BENİM PUANIM:6.20

Tür : Romantik / Komedi
Gösterim Tarihi : 23 Nisan 2009
Yönetmen : Robert B. Weide
Senaryo : Peter Straughan , Toby Young (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Oliver Stapleton
Müzik : David Arnold
Yapım : 2008, İngiltere , 110 dk.

Oyuncular

Simon Pegg (Sidney Young) , Kirsten Dunst (Alison Olsen) , Danny Huston (Lawrence Maddox) , Gillian Anderson (Eleanor Johnson) , Megan Fox (Sophie Maes) , Jeff Bridges (Clayton Harding)

Sidney, çalıştığı derginin tam zıttı olan muhafazakar New York dergisi Sharps'dan iş teklifi alınca çok mutlu olur. Artık istediği başarıya ulaşabilecektir.

Fakat bu yeni işle aralarına karıştığı Manhattan insanlarının aksine; gösterdiği kaba davranışları, garip şakaları ve başına gelen talihsizliklerle komik duruma düşmesi Young’ın hayatının kadınına rastlamasıyla daha da içinden çıkılmaz bir hal alacaktır.

Toby Young'ın Vanity Fair’deki kendi kariyerini anlattığı uluslararası çok satan hikayesinden uyarlanan filmin yönetmeni Oscar Ödülü’ne aday gösterilen yönetmen Robert Weide. Yönetmeni daha önceki Curb Your Enthusiasm ve Lenny Bruce: Swear To Tell The Trurth filmlerinden hatırlayacaksınız.





KALPAZANLAR THE COUNTERFEITERS)
BENİM PUANIM:6.80

Tür : Savaş / Dram / Suç
Gösterim Tarihi : 28 Mart 2008
Yönetmen : Stefan Ruzowitzky
Senaryo : Stefan Ruzowitzky , Adolf Burger (Kitap)
Müzik : Marius Ruhland , Benedict Neuenfels
Yapım : 2007, Almanya / Avusturya

Oyuncular

Karl Markovics (Salomon Sorowitsch) , August Diehl (Adolf Burger) , Devid Striesow (Sturmbannführer Friedrich Herzog) , Martin Brambach (Hauptscharführer Holst) , August Zirner (Dr. Klinger) , Veit Stübner (Atze)

Film, Nazilerin 1936'da yarattıkları en büyük kalpazanlık operasyonunu anlatan gerçek bir hikayeden yola çıkmıştır.

II. Dünya Savaşı sırasında Nazilerin, savaşın tek galibi olabilmek için yaptıkları ahlâk dışı işlerden biri de sahte para basarak diğer ülke ekonomilerini çökertmektir. Bu iş için kurdukları gruba, el sanatları ve kalpazanlık konusunda çok iyi olan Salomon "Sally" Sorowitsch (Karl Markovics) ’ı da dahil ederler.

Sefaletten kurtulan yaşamlarına rağmen, içinde bulundukları durum onları rahatsız eder, vicdanlarıyla karşı karşıya getirir.





BURADA OLAN BURADA KALIR (WHAT HAPPENS IN VEGAS)
BENİM PUANIM:6.20

Tür : Komedi / Romantik
Gösterim Tarihi : 9 Mayıs 2008
Yönetmen : Tom Vaughan
Senaryo : Dana Fox
Yapım : 2008, ABD

Oyuncular

Cameron Diaz (Joy) , Ashton Kutcher (Jack) , Krysten Ritter (Kelly) , Lake Bell (Tipper) , Dennis Farina (Banger) , Queen Latifah , Michelle Krusiec (Chong)

Parti delisi karizmatik Jack Fuller ve ticaretle uğraşan Joy McNally’nin tesadüfi olarak Las Vegas’ta paylaştıkları gürültülü bir haftasonu, onlar için hayal meyal anlardan çok hatırlanacak izler bırakır…Bu iki tatilci New York’lu, hiçbir acı hissetmedikleri o anda Vegas-stili bir evlilik sözleşmesine imza atmamış olsalardı, kim bilir belki herşey farklı olurdu…Ama burası Vegas..

İki farklı cinsiyet arasındaki hiçbir savaş Jack ve Joy gibi iddialı iki gladyatöre ev sahipliği yapmamıştır. Jack ve Joy “saadet dolu evliliklerini” birbirlerini öldürmeden altı ay sürdürmeyi başarabilecekler ve büyük ganimete ulaşabilecekler mi? Ya da ikisi arasındaki bu hararetli kıvılcımlar birgün kalplerine sıçrayıp sahte ilişkilerini şaşırtıcı bir gerçekliğe mi dönüştürecek?







KIZGIN REKABET (TENURE)
BENİM PUANIM:5.80

Yapım:2009 ~ ABD
Tür:Komedi
Yönetmen:Mike Million
Senaryo:Mike Million
Yapımcı:Brendan Mcdonald, Tai Duncan, Paul Schiff
Görüntü Yönetmeni:Steve Yedlin
Müzik:John Frizzell
Süre:1 saat 30 dk

Oyuncular:

Luke Wilson, Bob Gunton, Gretchen Mol, David Koechner, Sasha Alexander, Rosemarie Dewitt, Michael Cudlitz, Andrew Daly, Ellen Tobie, Hilary Pingle, Lily Holleman, Nathan Pham, Van Hughes, William Bogert, Zach Selwyn

Profesör Charlie Thurber’ın üç ay içerisinde üniversitenin demirbaş listesine alınıp alınmayacağı belli olacaktır ancak Yale’den yeni bir kadın meslektaşının gelişiyle Charlie, kendine bir rakip kazandığını farkedecektir..





ŞEHRİN ADAMI (MAN ABOUT TOWN)
BENİM PUANIM:5.30

Tür : Dram / Komedi / Aksiyon
Gösterim Tarihi : 16 Haziran 2006
Yönetmen : Mike Binder
Senaryo : Mike Binder
Görüntü Yönetmeni : Russ T. Alsobrook
Müzik : Larry Groupé
Yapım : 2006, ABD , 96 dk.

Oyuncular

Ben Affleck (Jack Giamoro) , Scott London (Genç Jack Giamoro) , Rebecca Romijn-Stamos (Nina Giamoro) , Mike Binder (Morty) , Gina Gershon (Arlene) , Adam Goldberg (Phil Bayla) , Amber Valletta (Lily) , John Cleese (Dr. Primkin) , Ling Bai (Barbi Ling)

Şehrin Adamı; Los Angeles’ın en önemli menajerlerinden Jack Giamoro’un sahip olduğu tüm değerleri yitirme olasılığıyla karşı karşıya kalmasını anlatıyor. Müthiş bir kariyere, çuvallar dolusu paraya ve şöhrete sahip olan Giamoro; güzel karısının kendisini bir müşterisiyle aldattığını öğrenir. Ayrıca bu da yetmezmiş gibi; bütün mahrem sırlarını paylaştığı günlüğü hırslı bir muhabirin eline geçer. Günlüğünü, karısını, kariyerini kısacası mutluluğunu ve geleceğini kurtarmak isteyen Giamoro ardı ardına yanlışlar yapar ve işler sarpa sarar.

Ben Affleck ve Rebecca Romjin’i bir araya getiren Şehrin Adamı, sadece tecimsel amaçlar güdüyor gibi gözükse de aile, özgüven, hırs gibi kavramları ele alışı bakımından özgün noktalar yakalamayı başaran, popüler anlayıştan uzak, yer yer dramatik açılımlar getiren, uçuk bir komedi aksiyon filmi.





SEVGİLİ JOHN (DEAR JOHN
BENİM PUANIM:5.80

Tür : Savaş / Romantik / Dram
Gösterim Tarihi : 19 Mart 2010
Yönetmen : Lasse Hallström
Senaryo : Jamie Linden , Nicholas Sparks (Kitap)
Yapım : 2010, ABD , 105 dk.

Oyuncular

Channing Tatum (John Tyree) , Amanda Seyfried (Savannah Curtis) , Richard Jenkins (Bay Tyree) , Henry Thomas (Tim) , D.J. Cotrona (Noodles) , Cullen Moss (Rooster (Dan Rooney)) , Gavin McCulley (Starks) , Keith Robinson (Kaptan Stone)

Sıkıntılı bir çocukluk geçirmiş olan John Tyree, orduya yazılarak evden ayrılır. Gitmeden önce hayır kurumlarında çalışan Savannah isimli bir üniversite öğrencisi ile tanışır. John genç kızın kalbini kazanmayı başarır. Ancak 11 Eylül'den sonra John orduya çağırılır ve böylelikle ayı kalan çift, artık mektuplarla iletişim kurmaya başlarlar.





AŞKA YOLCULUK (LEAP YEAR)
BENİM PUANIM:6.20

Tür : Komedi / Romantik
Gösterim Tarihi : 26 Mart 2010
Yönetmen : Anand Tucker
Senaryo : Harry Elfont , Deborah Kaplan
Yapım : 2010, ABD / İrlanda

Oyuncular

Amy Adams (Anna) , Matthew Goode (Declan) , Adam Scott (Jeremy) , John Lithgow (Jack) , Noel O’Donovan (Seamus)

5. yüzyıldan kalma bir İrlanda efsanesinde erkek arkadaşlarına bir türlü evlilik teklif edemeyen kadınların o çok özel soruyu sormak için özlemle beklediği çok özel bir günden söz edilir. Sevdiğiniz erkeğin resmen nişanlınız olmasını mı istiyorsunuz? Önünüzde sadece 24 saat vardır. O da her dört yılda bir gelir ve 29 Şubat’ın ta kendisidir. Parmağında o çok özel yüzük olmayan ve kendi kaderini avucunun içine almaya hazır hisseden her kadının yapması gereken tek şey, Artık Yıl’ın çok özel günü olan 29 Şubat’ın gelmesini beklemektir.

Başrollerinde iki kez Oscar adayı oyuncu Amy Adams (“Enchanted”, “Doubt”, “Julie & Julia”) ile İngiliz aktör Matthew Goode”un (“Watchmen, Match Point”) oynadığı romantik komedi “Leap Year”da sevdiği erkekle evlenmeye kesin kararlı olan ama kaderin cilvesi sonucu başka bir erkekle tanışan genç bir kadının öyküsü anlatılır.

İlişkisinde evlilik teklifi almadan dördüncü yolunu dolduran Anna Brady (Amy Adams), artık bu işi çözmeye kesin kararlıdır. Kadınların erkeklere 29 Şubat tarihinde evlilik teklifi yapmasına izin veren eski bir İrlanda geleneğini keşfeden Anna, Boston’dan Dublin’e giden kardiolog erkek arkadaşı Jeremy’nin (Adam Scott) izini sürmeye karar verir. 29 Şubat gününde evlilik teklifi yapması fikrini ise serseri ruhlu ama iyiniyetli babası Jack (John Lithgow) gündeme getirmiştir. Babasının dediğine bakılırsa herşey basit ve kolay olacaktır.

Ancak kötü hava koşulları ve şanssızlık İrlanda’da da yakasını bırakmaz. Hiç beklemediği bir anda kendisini İrlanda’nın öbür ucunda bulan Anna, başkent Dublin’e ulaşabilmek için kaygısız ama ters mizaçlı aşçı Declan’ın (Matthew Goode) yardımına başvurmak zorundadır. İrlanda’nın ünlü Cennet Adası’nda sürekli didişme halinde olan Anna ile Declan, çok önemli bir gerçeğin farkına varacaklardır: Çıktığınız yol sizi hiç beklenmeyen yerlere götürebilir.





FORREST GUMP
BENİM PUANIM:10.10

Tür : Macera / Dram / Komedi
Yönetmen : Robert Zemeckis
Senaryo : Eric Roth , Winston Groom (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Don Burgess
Müzik : Alan Silvestri
Yapım : 1994, ABD , 142 dk.

Oyuncular

Tom Hanks (Forrest Gump) , Robin Wright (Jenny) , Gary Sinise (Teğmen Taylor) , Hanna R. Hall (Genç Jenny) , Mykelti Williamson (Bubba) , Sally Field (Annesi)

"Dünyaya Forrest Gump'ın gözleriyle baktıktan sonra bir daha hiç bir şey aynı olmayacak"

Öykümüz düşük I.Q. sahibi Forrest Gump'ın yaşamını ve hayatının aşkı olan Jenny ile tanışmasını anlatıyor. Film boyunca, Gump'ın aralarında Elvis Presley, Kennedy, Nixon'ın da olduğu tarihsel kişilerle kaza eseri tanışmasını 50'lerden 70'lerin sonuna kadar gelen bir süre zarfında izliyoruz.

Gump tamamen tesadüf olarak Vietnam savaşına ve Amerikan yakın tarihinin önemli olaylarına şahitlik ediyor ve hatta rol alıyor. Ancak bilmeden yaptıklarının ne kadar önemli sonuçları olduğundan da bihaber durumda.





SINAV (EXAM)
BENİM PUANIM:9.10

Yapım:2009 ~ İngiltere
Tür:Gerilim, Gizem, Psikolojik
Yönetmen:Stuart Hazeldine
Senaryo:Stuart Hazeldine
Senaryo (Kitap):Simon Garrity
Yapımcı:Stuart Hazeldine
Görüntü Yönetmeni:Stephen Barton, Matthew Cracknell, Tim Wooster
Müzik:Stephen Barton, Matthew Cracknell
Süre:1 saat 37 dk

Oyuncular:
Luke Mably, Colin Salmon, Jimi Mistry, Nathalie Cox, Adar Beck, Pollyanna McIntosh, Chris Carey, Chukwudi ıwuji, Gemma Chan, John Lloyd Fillingham

Gizemli ve güçlü bir şirkette iş sahibi olmak için aday olan 8 yetenekli kişinin bu seçimde son aşamaya gelirler..




ÇILGIN CENAZE (DEATH AT A FUNERAL)
BENİM PUANIM:4.10

Yapım:2010 ~ ABD
Tür:Aile, Komedi
Yönetmen:Neil LaBute
Senaryo:Dean Craig
Yapımcı:Chris Rock, Share Stallings, Laurence Malkin, William Horberg, Sidney Kimmel,
Dean Craig
Görüntü Yönetmeni:Rogier Stoffers
Müzik:Christophe Beck
Süre:1 saat 32 dk

Oyuncular:
Martin Lawrence, James Marsden, Danny Glover, Zoe Saldana, Luke Wilson, Chris Rock, Regina Hall, Columbus Short, Peter Dinklage, Tracy Morgan, Loretta Devine

İngiliz komedi filmi Cenazede Ölüm’ün yeniden çevrimi…

Bir cenaze ve açığa çıkan sırlar. Ölen babalarının cenazesi için toplanan aile, hiç bilmedikleri bir aile sırrı ile yüz yüze kalacaklardır.




İLAHLARIN AŞKI (ONDINE)
BENİM PUANIM:5.20

Tür : Dram / Fantastik
Gösterim Tarihi : 18 Haziran 2010
Yönetmen : Neil Jordan
Senaryo : Neil Jordan
Yapım : 2009, ABD / İrlanda , 111 dk.

Oyuncular

Colin Farrell (Syracuse) , Alicja Bachleda-Curus (Ondine) , Tony Curran (Alex) , Stephen Rea (papaz) , Dervla Kirwan (Maura) , Alison Barry (Annie)

ONDINE lirik ve modern bir masal.. Syracuse (Colin Farrell), İrlanda’lı bir balıkçıdır. Bir gün ağlarına takılan güzel ve gizemli bir kadınla (Alicja Bachleda) hayatı değişir. Küçük kızı Annie (Alison Barry) bu kadının büyülü bir varlık olduğuna inanmaktadır. Syracuse ise bu güzel kadına umutsuzca aşık olmuştur. Tüm asallarda olduğu gibi mutluluk ve karanlık bu hikayede yanyana gitmektedir. Senaryosu ve yönetmenliğini Neil Jordan’ın üstlendiği İrlanda kıyılarının büyülü dünyasında geçen filmin görüntü yönetmenliğini Christopher Doyle yapıyor.

ONDINE aşk, umut ve imkansız için savaşmayı anlatan bir aşk hikayesi.

ONDINE EFSANESİ

Deniz tanrısı Poseidon’un kızı Ondine bir şövalyeye aşık olur. Ondine aşkı uğruna ölümsüzlükten vazgeçer ve şövalye ile evlenir. Ancak bir süre sonra şövalye deniz kızından sıkılır ve başka bir kadınla birlikte olur. Fedakar kızının aldatılmasına kızan deniz tanrısışövalyeye büyük bir ceza verir. Şövalye artık düşünmeden nefes alamaz ve kalbi atmaz, yani istemsiz hareketleri ancak istemli olarak yapabilecektir. Bir anlık dalgınlık ölümüne sebep olacaktır. Şövalye bu duruma uzun süre dayanamaz ve öleceğini bile bile uykuya dalar. Bu yüzden doğumsal merkezi solunum yetmezliğine lanet her ne kadar deniz tanrısından da gelse Ondine’s Curse(Ondine’ın Laneti) adı verilir.






UYURGEZER (SLEEPWALKING)
BENİM PUANIM:6.60

Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 8 Ağustos 2008
Yönetmen : Bill Maher
Senaryo : Zac Stanford
Görüntü Yönetmeni : Juan Ruiz Anchía
Müzik : Christopher Young
Yapım : 2008, ABD / Kanada , 100 dk.

Oyuncular

Nick Stahl (James) , Annasophia Robb (Tara) , Charlize Theron (Joleen) , Dennis Hopper (Bay Reedy) , Woody Harrelson (Randall)

Erkek arkadaşı tutuklanınca evinden atılan, 11 yaşındaki kızı Tara ile ortada kalan Joleen erkek kardeşi James’in yanına taşınır ve taşındıktan hemen sonra Joleen, kızını bırakıp bir adamla kaçar.

Tara’nın bakımını üstlenmeye hazır olmayan James, Tara’yı alıp çocukluğunun geçtiği Utah’a, uzun süredir konuşmadığı babasının yanına dönmek zorunda kalır. James’in çiftiğe dönmesi babası ile arasındaki sorunlarla da yüzleşmesi demektir. James içinde kaldığı bu zor durumda, Tara’nın bugüne kadar hiç sahip olmadığı baba rolünü üstlenmeye başlar.

Uyurgezer, X-Men ve X2’de özel efekt süpervizörü olarak çalışmış Bill Maher’in ilk yönetmenlik denemesi.




CENTİLMEN (THE AMERICAN)
BENİM PUANIM:6.20

Tür : Gerilim / Dram
Gösterim Tarihi : 10 Eylül 2010
Yönetmen : Anton Corbijn
Senaryo : Rowan Joffe , Martin Booth
Yapım : 2010, ABD

Oyuncular

George Clooney (Jack) , Bruce Altman (Larry) , Thekla Reuten (Mathilde) , Thekla Reuten (Mathilde) , Irina Björklund (Ingrid) , Violante Placido (Clara)

Oscarlı oyuncu George Clooney, ilk filmi “Control” ile haklı bir saygınlık kazanmış yönetmen Anton Corbijn’in ikinci filminde başrolde karşımıza çıkıyor.

Kiralık katiller arasında Jack (G. Clooney) yıllar içinde usta mertebesine yükselmiş, acımasızlığıyla tanınan biridir. İsveç’deki işi beklediğinden farklı bir şekilde sonuçlanır. Sıradaki işi onun son işi olacaktır. Her görevden sonra yaptığı gibi küçük bir İtalyan kasabasında kendine yarattığı “vaha”da inzivaya çekilir. Bu kasabada “ölüm”den bir süreliğine de olsa uzaklaşmaktadır. Kasabanın rahibi Peder Benedetto’yla (İtalyan sinema ve tiyatrosunun usta aktörü Paolo Bonacelli) bir dostluk kurar. Aynı sırada, kasabada tanıştığı Clara (Violante Placido) isimli genç kadınla da yakınlaşır. Yeni görevini ona Belçikalı bir kadın (Thekla Reuten) bildirecektir. Jack, Clara’yla başlayan ilişkisi yüzünden konsantrasyonunu kaybetmektedir ve bir tetikçi için en tehlikeli şey açık vermektir.

Centilmen, Martin Booth imzalı “A Very Private Gentleman” adlı romandan sinemaya uyarlandı.





TEMİZLİKÇİ (THE CLEANER)
BENİM PUANIM:5.50

Yapım:2007 ~ ABD
Tür:Gerilim, Gizem, Suç
Yönetmen:Renny Harlin
Senaryo:Matthew Aldrich
Yapımcı:Samuel L. Jackson, Avi Lerner, Steve Golin, Alix Madigan, Lati Grobman, Michael P. Flannigan
Görüntü Yönetmeni:Scott Kevan
Müzik:Richard Gibbs
Süre:1 saat 30 dk

Oyuncular:
Eva Mendes, Samuel L. Jackson, Ed Harris, Luis Guzmán, Keke Palmer, Robert Forster, Jose Pablo Cantillo, Maggie Lawson, Rosalind Rubin, Edrick Browne, James Barnes, Linda Leonard, Marc Macaulay, Mike Guy, Richard Folmer

Eski bir polis olan Jackson’ın işi cinayet alanlarını temizlemektir. Ancak bir gun, işini bitirdikten sonra o cinayetin polise hiç bildirilmemiş olduğunu farkeder. Oysa, farkında olmadan tüm delilleri yok etmiştir






127 SAAT (127 HOURS)
BENİM PUANIM:7.80

EN İYİ FİLM 2011 OSCAR ADAYI
Christian Colson, Danny Boyle, John Smithson
EN İYİ ERKEK OYUNCU 2011 OSCAR ADAYI
James Franco
EN İYİ UYARLAMA SENERYO 2011 OSCAR ADAYI
Danny Boyle, Simon Beaufoy
EN İYİ MÜZİK 2011 OSCAR ADAYI
A.R. Rahman
EN İYİ KURGU 2011 OSCAR ADAYI
Jon Harris
EN İYİ ÖZGÜN ŞARKI 2011 OSCAR ADAYI
A.R. Rahman, Rollo Armstrong, Dido("If I Rise")

Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 11 Şubat 2011
Yönetmen : Danny Boyle
Senaryo : Danny Boyle , Simon Beaufoy , Aron Ralston
Yapım : 2010, ABD / İngiltere

Oyuncular

James Franco (Aron Ralston) , Kate Mara , Lizzy Caplan (Sonja) , Amber Tamblyn , Clémence Poésy

Utah'da bulunan bir kanyonda kayaya sıkışan ve 5 gün boyunca hayatta kalma mücadelesine giren Aron Ralston'un gerçek hikayesi...





ÖLÜMSÜZ (22 Bullets) (L'immortel)
BENİM PUANIM:5.50

Tür : Gerilim / Aksiyon / Suç
Gösterim Tarihi : 20 Ağustos 2010
Yönetmen : Richard Berry
Senaryo : Eric Assous , Richard Berry
Yapım : 2010, Fransa , 115 dk.

Oyuncular

Jean Reno (Charly Matteï) , Kad Merad (Tony Zacchia) , Richard Berry (Aurelio Rampoli) , Gabriella Wright (Yasmina Telaa) , Marina Foïs (Marie Goldman)

Marsilya’daki mafya ailesine üye olan, çok uzun, kanlı ve başarılı bir kariyere sahip olan Charly Matteï mafyadan ayrılmıştır. 3 yıl boyunca karısı ve iki çocuğu ile sakin bir yaşam sürmektedir. Ancak bir kış sabahı vücuduna 22 kurşun sıkılarak ölüme terk edilir ama Charly hayatta kalmayı başarır ve onu öldürmeye cesaret edebilecek tek kişi olan Tony Zacchia’nın peşine düşer. Zacchia bir hata yapmıştır: Başarısız olmuştur...

Bu film, Marsilya mafya dünyasında yaşanmış gerçek bir yaşam hikâyesinden esinlenerek yapılmıştır…







Yapım:
2010 ~ ABD
Tür:Dram, Suç
Yönetmen:R. Ellis Frazier
Senaryo:R. Ellis Frazier
Yapımcı:R. Ellis Frazier, Jacov Bresler, Bob Dziadkowiec, Jose Martinez Jr.
Görüntü Yönetmeni:Anthony J. Rickert-epstein
Müzik:Kim Carroll
Süre:1 saat 35 dk

Oyuncular:
Andy Garcia, Gina Gershon, Danny Pino, Luke Goss, Aidan Quinn, Gary Daniels, Jordan Belfi, Mario Van Peebles, Claudia Ferri, Geoffrey Ross, Melissa Baldridge, Raymond J. Barry





BU KIZ BENİ AŞAR (She's Out of My League)
BENİM PUANIM:3.10

Tür : Komedi / Romantik
Gösterim Tarihi : 18 Haziran 2010
Yönetmen : Jim Field Smith
Senaryo : Sean Anders , John Morris
Yapım : 2010, ABD

Oyuncular

Alice Eve (Molly) , Jay Baruchel (Kirk Kettner) , Krysten Ritter (Patty) , Mike Vogel (Jack) , Lindsay Sloane (Marnie) , Geoff Stults (Cam)

Arkadaşlarının 10 üzerinden 5 verdiği Joe, 10 numarayla yani mükemmel kadınla tanışır ama kendine olan güvensizliği, ailesinin ve arkadaşlarının ona bakış açısı gibi etkiler yüzünden kuracağı ilişki tehlikeye girer.






ŞEYTAN KARIŞMIŞ (ACCIDENTS HAPPEN)
BENİM PUANIM:4.80

Tür : Komedi / Dram
Yönetmen : Andrew Lancaster
Senaryo : Brian Carbee
Yapım : 2009, Avustralya / İngiltere

Oyuncular

Geena Davis (Gloria Conway) , Harrison Gilbertson (Billy Conway) , Harry Cook (Larry Conway) , Joel Tobeck (Ray Conway) , Karl Beattie (Young Billy Conway)

Şeytan Karışmış bir Amerikan ailesinin kaderini ve şanssızlıklarını anlatan, muzip, eğlenceli, süprizlerle dolu bir komedi.

Bir işe yaramayan aileler vardır, bir de Conway Ailesi gibiler. Sert bir anne, stoacı bir baba ve uzak bir kardeş. Ancak Billy eyleme geçtiğinde o ve ailesi için herşey değişecek ve dünya bambaşka bir şekilde dönmeye başlayacaktır.





BENİ UNUTMA (REMEMBER ME)
BENİM PUANIM:6.60

Tür : Romantik / Dram
Gösterim Tarihi : 30 Nisan 2010
Yönetmen : Allen Coulter
Senaryo : Will Fetters
Yapım : 2010, ABD , 113 dk.

Oyuncular

Moisés Acevedo (Kapkaççı) , Noel Rodriguez (Kapkaççı) , Kevin P. McCarthy (Polis Şefi) , Chris Cooper (Sgt. Neil Craig) , Robert Pattinson (Tyler Hawkins) , Pierce Brosnan (Charles Hawkins) , Ruby Jerins (Caroline Hawkins) , Emilie de Ravin (Ally Craig)

Bir romantik dram olan Beni Unutma’da Robert Pattinson, Tyler isimli New York’ta yaşayan ve bir trajedinin tüm aileyi dağıtmasıyla babasına (Pierse Brosnan) karşı isyankar hale gelen bir genci canlandırıyor.

Tyler, kaderin bir oyunu sonucu Ally (Emilie de Ravin) ile tanıştığı güne kadar kendisini kimsenin anlayamadığını düşünmektedir. Aşk aklına gelen en son şey olmasına rağmen, Ally’nin beklenmedik şekilde kendine çok iyi gelmesi ve ondan ilham alıyor olmasıyla ona yavaş yavaş aşık olmaya başlar. Bu aşkla beraber mutluluğu ve hayatındaki anlamı da keşfeder. Az bir zaman sonra sırların ortaya çıkması ve trajedinin yeniden boy göstermesiyle, onları bir arada tutan sebepler aksi yönde etki etmeye başlar.

2001 yazında geçen Beni Unutma, aşkın gücü, ailenin hayatlarımızdaki rolü, tutkuyla yaşama ve birinin hergün süre gelen hayatındaki değerler üzerine unutulmaz bir hikaye.





COP OUT
BENİM PUANIM:3.50

Tür : Aksiyon / Komedi / Suç
Yönetmen : Kevin Smith
Senaryo : Robb Cullen , Mark Cullen
Yapım : 2010, ABD , 107 dk.

Oyuncular

Bruce Willis (Jimmy Monroe) , Tracy Morgan (Paul Hodges) , Juan Carlos Hernández (Raul) , Cory Fernandez (Juan) , Adam Brody (Barry Mangold)

Kıdemli bir New York polisinin çok değer verdiği beyzbol kartı çalınır. Kızının düğün masrafları için tek çaresi bu kart olan polis, partnerini bu takıntılı hırsızı bulmak için işe koşar.





DÜŞÜNÜLEMEZ (UNTHINKABLE)
BENİM PUANIM:8.10

Tür : Dram / Gerilim
Yönetmen : Gregor Jordan
Senaryo : Peter Woodward
Yapım : 2010, ABD , 97 dk.

Oyuncular

Samuel L. Jackson (Henry) , Carrie-Anne Moss (Ajan Helen Brody) , Michael Sheen (Steven) , Stephen Root (Charlie) , Lora Kojovic (Rina)

Bir terörist tarafından gizlinen üç atom bombası, ABD'nin en büyük kabusu haline gelir. Yerleri bilinmeyen bu bombaların yerleştirilmesine iki gün kala, bir sorgu yargıcı ile FBI ajanı bu silahları bulmak için mücadeleye girişirler.






ŞANTAJ (STONE)
BENİM PUANIM:3.50

Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 8 Ekim 2010
Yönetmen : John Curran
Senaryo : Angus Maclachlan
Yapım : 2010, ABD

Oyuncular

Robert De Niro (Jack Maybury) , Milla Jovovich (Lucetta) , Edward Norton (Stone) , Frances Conroy (Madylyn) , Enver Gjokaj (Young Jack)

Emekliliğine sayılı günler kalmış olan şartlı tahliye memuru Jack Mabry’den (Robert De Niro), büyükanne ve büyükbabasının cinayetini yangın ile kaza süsü verip örtbas etmeye çalıştığı için hapishanede bulunan Gerald “Stone” Creeson’ın (Edward Norton) dosyasını, şartlı tahliye gerekçesi ile yeniden incelemesi istenir. Şartlı tahliyenin gerçekleştirilebilmesi ve Stone’un hapisten erken çıkabilmesi için Jack’i artık kendisinin yepyeni bir insan olduğuna dair ikna etmesi gerekmektedir. Ancak Stone’un bu çabaları, her iki erkek üstünde de hiç beklenmedik etkiler yaratacaktır. Kanun adamı ve suçlu arasındaki mesafe gittikçe daraldıkça, Stone’un iki adamın da karanlık dürtülerinden yola çıkarak kurguladığı yolculukta iki erkek de birbirine daha çok benzemeye başlar.

Filmin muhteşem kadrosunda, Stone’un seksi ve ahlak konusunda sıra dışı karısı Lucetta karakteriyle (Milla Jovovich) ve Jack’in dindar, sadık karısı Madylyn rolünde de Altın Küre ödüllü oyuncu Frances Conroy yer alıyor.

Detroit’in büyük bir ekonomik çöküş yaşayan çaresizlik içindeki varoşlarında ve maksimum güvenlikli bir hapishanede geçen bu tutku, ihanet ve yozlaşma hikayesi, sorunlu geçmişlerini geride bırakmak ve belirsiz gelecekleriyle yüzleşmek isteyen iki erkeğin yaşamlarını biraraya getiriyor.








TOPRAK ALTINDA (BURIED)
BENİM PUANIM:7.80

Tür : Gerilim / Gizem
Gösterim Tarihi : 8 Ekim 2010
Yönetmen : Rodrigo Cortés
Senaryo : Chris Sparling
Yapım : 2010, İspanya , 95 dk.

Oyuncular

Ryan Reynolds (Paul Conroy) , Robert Paterson (Dan Brenner) , José Luis García Pérez (Jabir) , Stephen Tobolowsky (Alan Davenport) , Samantha Mathis (Linda Conroy)

Paul Conroy Irak'ta görev yapan bir Amerikan askeridir. Bir grup Iraklı direnişçinin saldırısına uğrayan Paul, gözünü açtığında ölümle burun buruna olduğunu görür. Paul uyandığında kendisini bir tabutun içinde gömülü halde bulmuştur. Oraya nasıl ve kim tarafından getirildiğini bilmemektedir. Ölmemek için zamana karşı yarışmak ve klostrofobinin doruklarındaki bu kabusu atlatmak zorundadır.







HOT TUB TIME MACHINE
BENİM PUANIM:5.80

Tür : Komedi / Bilim Kurgu
Yönetmen : Steve Pink
Senaryo : Josh Heald , Sean Anders
Yapım : 2010, ABD , 100 dk.

Oyuncular

John Cusack (Adam) , Clark Duke (Jacob) , Craig Robinson (Nick) , Rob Corddry (Lou) , Sebastian Stan (Blaine) , Lyndsy Fonseca (Jennie) , Chevy Chase (Tamirci)

Artık birer yetişkin olmuş dört eski arkadaş, eski günlerini yadederler. Sıkıcı yaşamlarında boğulan bu dört arkadaş, 80'lere dönmek için bir yol bulurlar: Jakuzi şeklinde bir zaman makinesi...





TANRININ KİTABI (THE BOOK ELI)
BENİM PUANIM:2.50

Western / Macera / Aksiyon
Gösterim Tarihi : 5 Şubat 2010
Yönetmen : Albert Hughes Allen Hughes
Senaryo : Gary Whitta
Yapım : 2010, ABD , 118 dk.

Oyuncular

Denzel Washington (Eli) , Gary Oldman (Carnegie) , Mila Kunis (Solara) , Ray Stevenson (Redridge) , Jennifer Beals (Claudia) , Tom Waits (Mühendis)

Amerikan yapımı filmi Albert ve Allen Hughes kardeşler yönetmiş.

The Book of Eli'' Distopik bir gelecekte geçen aksiyon / Gerilim türünde bir yapım. Filmde güneş patlaması sonrası kavrulmuş dünyada sağ kalanların yaşam mücadelesinde Eli (D.Washington) adlı bir adamın yok olmanın eşiğine gelen insanlığı kurtaracak olan bir kitabı koruma mücadelesini anlatıyor.






CEMETERY JUNCTION
BENİM PUANIM:9.10

Tür : Komedi / Dram
Yönetmen : Ricky Gervais Stephen Merchant Stephen Merchant
Senaryo : Ricky Gervais
Yapım : 2010, İngiltere , 95 dk.

Oyuncular

Tom Hughes (Bruce Pearson) , Ricky Gervais (Mr. Taylor) , Christian Cooke (Freddie Taylor) , Ralph Fiennes (Mr Kendrick) , Matthew Goode (Mike Ramsay) , Jack Doolan (Snork)

Film 70'lerin reading, İngiletere'sinde geçiyor. Prudential şirketinde kapıdan kapıya dolaşarak insanları sigortalamaya çalışan Freddie, fabrikada çalışan Bruce ve tren istasyonunda çalışan Snork'un hikayesi anlatılıyor.






TEHLİKELİ EMEKLİ (RED)
BENİM PUANIM:7.50

Tür : Komedi / Aksiyon
Gösterim Tarihi : 15 Ekim 2010
Yönetmen : Robert Schwentke
Senaryo : Warren Ellis , Cully Hamner
Yapım : 2010, ABD / Kanada

Oyuncular

Bruce Willis (Frank Moses) , Helen Mirren (Victoria) , Morgan Freeman (Joe Matheson) , Mary-Louise Parker (Sarah) , John Malkovich (Marvin Boggs)

Eski bir CIA ajanı olan Frank Moses (Bruce Willis) yalnız ve sessiz bir hayat sürmektedir. Ta ki, yüksek teknoloji sahibi bir ekip onu öldürmeye kalkışıncaya kadar. Kimliğinin ortaya çıkması ve çok önem verdiği bir kadın olan Sarah (Mary-Louise Parker)’nın hayatının tehlikeye girmesi üzerine Frank eski takımını toparlar ve son bir yaşam savaşı vermeye başlarlar.

Kadrosunda bir çok ünlü yıldızı barındıran film Warren Ellis'in aynı isimli çizgi romanından uyarlandı.





İNTİKAM PEŞİNDE (EDGE OF DARKNESS)
BENİM PUANIM:7.30

Tür : Gerilim / Dram
Gösterim Tarihi : 29 Ocak 2010
Yönetmen : Martin Campbell
Senaryo : William Monahan
Yapım : 2010, ABD , 117 dk.

Oyuncular

Mel Gibson (Craven) , Ray Winstone (Jedburgh) , Danny Huston (Jack Bennett) , Bojana Novakovic (Emma Craven)

Thomas Craven ( Mel Gibson ) Boston Polis Departmanı’nda tecrübeli bir cinayet masası dedektifi ve kızını yalnız büyüten bir babadır. 24 yaşındaki biricik kızı Emma ( Bojana Novakovic ) evinde vurulunca herkes asıl hedefin Craven olduğunu düşünür. Ancak kısa zaman sonra Craven bu durumdan şüphelenmeye başlar ve kızının ölümünü araştırmaya karar verir. Araştırma onu, kızının gizli yaşamına, devletin gizli işlerine ve kanıtları yok etmekle görevli devletin gizli adamı Darius Jedburgh’e ( Ray Winstone ) götürür






YEDEK POLİSLER (THE OTHER GUYS)
BENİM PUANIM:7.80

Tür : Komedi / Aksiyon
Gösterim Tarihi : 1 Ekim 2010
Yönetmen : Adam McKay
Senaryo : Adam McKay , Chris Henchy
Yapım : 2010, ABD , 107 dk.

Oyuncular

Mark Wahlberg (Dedektif Terry Hoitz) , Samuel L. Jackson (Highsmith) , Will Ferrell (Dedektif Allen Gamble) , Dwayne Johnson (Danson)

New York'ta çalışan polis dedektifleri Allen Gamble (Will Ferrell) ve Terry Hoitz (Mark Wahlberg) kağıt işlerinden ve boş geçen günlerden sıkılmışlardır.

Kıskanılan polis memurları Highsmith'e (Samuel L. Jackson) ve Danson'a (Dwayne Johnson) katlanamayan kahramanlarımız yaptıkları işe biraz heyecan katmak için bir plan yaparlar... Fakat işler umdukları gibi gitmez.





THE LAST SEVEN
BENİN PUANIM:4.30

Yapım:2010 ~ İngiltere
Tür:Aksiyon, Gerilim, Macera, Savaş
Yönetmen:Imran Naqvi
Senaryo:John Stanley
Yapımcı:Toby Meredith, Simon Phillips, Patricia Rybarczyk
Görüntü Yönetmeni:David Mackie
Müzik:Matthew Williams
Süre:1 saat 28 dk

Oyuncular:
Danny Dyer, Tamer Hassan, Daisy Head, David Frost, Grace Vallorani, Jim Ford, John Mawson, Lewis James, Martin J. Thomas, Mike Linnane, Robby Haynes, Ronan Vibert, Sebastian Street, Simon Phillips




TESTERE 7 (SAW 7)
BENİM PUANIM:8.80

Yapım:2010 ~ ABD, İngiltere, Kanada
Tür:3 Boyutlu, Gerilim, Gizem, Korku, Polisiye, Psikolojik
Yönetmen:David Hackl, Kevin Greutert
Senaryo:Patrick Melton, Marcus Dunstan
Senaryo (Kitap):Leigh Whannell, James Wan
Yapımcı:Leigh Whannell, James Wan, Mark Burg, Oren Koules, Troy Begnaud, Peter Block
Görüntü Yönetmeni:David A. Armstrong, Brian Gedge
Müzik:Charlie Clouser
Süre:1 saat 30 dk

Oyuncular:
Tobin Bell, Chester Bennington, Sean Patrick Flanery, Costas Mandylor, Ken Leung, Betsy Russell, Gina Holden, Cary Elwes, Greg Bryk, Shauna Macdonald, Tanedra Howard, Franky G, Rachel Wilson, Chad Donella, Alexandra Bokyun Chun, James Van Patten, Joris Jarsky, Dean Armstrong, Johnny Yong Bosch, Lindsay Felton, Rebecca Marshall, Simon Northwood, Claudia Difolco, Çad Donella, Dru Viergever, Elizabeth Rowin, Ishan Morris, Jon Cor, Kevin Rushton, Kevin Mcgarry, Larissa Gomes, Laurence Anthony, Naomi Snieckus, Natalie Tran

Jigsaw'un ölümcül yasası devam ederken Jigsaw'dan kurtulan bir grup insan kendilerine yardımcı olmak için destek ararlar ve ve bu destekçilerin en başında Bobby Dagen adında Jigsaw'dan kurtulmuş biri vardır. Bobby'nin gizli sırlarından yeni bir terör dalgası ortaya çıkacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder