Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

2010 ARALIK

SİYAH KUĞU (BLACK SWAN)
BENİM PUANIM:2.20

EN İYİ FİLM 2011 OSCAR ADAYI
Mike Medavoy, Brian Oliver, Scott Franklin
EN İYİ KADIN OYUNCU 2011 OSCAR ADAYI
NATALİE PORTMAN
EN İYİ YÖNETMEN 2011 OSCAR ADAYI
DARREN ARONOFSKY
EN İYİ GÖRÜNTÜ YÖNETİMİ 2011 OSCAR ADAYI
Matthew Libatique
EN İYİ KURGU 2011 OSCAR ADAYI
Andrew Weisblum

Yapım:2010 ~ ABD
Tür:Dram, Gerilim, Gizem, Psikolojik
Yönetmen:Darren Aronofsky
Senaryo:Darren Aronofsky, John Mclaughlin, Mark Heyman
Yapımcı:Darren Aronofsky, Jon Avnet, Mike Medavoy, Scott Franklin, Brad Fischer, Brian Oliver, Arnold Messer
Görüntü Yönetmeni:Matthew Libatique
Müzik:Clint Mansell
Süre:1 saat 43 dk

Oyuncular:
Natalie Portman, Winona Ryder, Mila Kunis, Vincent Cassel, Sebastian Stan, Toby Hemingway, Janet Montgomery, Barbara Hershey, Ksenia Solo, Kristina Anapau, Tim Lacatena, Christopher Gartin, Matthew Nadu, Adriene Couvillion, Beth Laufer, Deborah Offner, Kurt Froman, Marcia Jean Kurtz, Marty Krzywonos, Melanie Torres, Shaun O'hagan, Tina Sloan

Nina (Portman), New York’ta yaşayan çok yetenekli bir balerindir ve hayatında çoğu balerin için de olduğu gibi dansetmekten başka bir şey yoktur. Eski bir balerin olan ve bu konuda çok hırslı olan annesi Erica (Hershey) ile yaşamaktadır. Oyun yönetmeni Thomas Leroy (Cassel) KUĞU GÖLÜ’nün baş balerini Beth MacIntyre (Ryder) yeni sezonda değiştrimeye karar verir ve ilk tercihi de Nina’dır. Balenin saf ve zarif Beyaz Kuğu ile şehvetin temsilcisi Siyah Kuğuyu aynı anda canlandırabilecek birine ihtiyacı vardır. Fakat Nina’yı bekleyen bir yeni bir rakip vardır, ve o da Leroy’u etkilemeyi başarmıştır. Nina Beyaz Kuğu rolüne her ne kadar uysa da Lily de Siyah Kuğu’nun tam karşılığıdır. İki genç dansçı arasındaki rekabet garip bir arkadaşlığa dönüşürken Nina da kendi karanlık tarafıyla haşır neşir olmaya başlamıştır – onu mahvedebilecek türden bir kayıtsızlık.







TAVŞAN YUVASI (RABBIT HOLE)
BENİM PUANIM:6.20

EN İYİ KADIN OYUNCU 2011 OSCAR ADAYI
NİCOLE KİDMAN

Yapım:2010 ~ ABD
Tür:Dram
Yönetmen:John Cameron Mitchell
Senaryo:David Lindsay-abaire
Yapımcı:Nicole Kidman, Gigi Pritzker, Per Saari, Dean Vanech, Leslie Urdang
Görüntü Yönetmeni:Frank G. Demarco
Müzik:Anton Sanko
Süre:1 saat 31 dk


Oyuncular:
Nicole Kidman, Aaron Eckhart, Dianne Wiest, Sandra Oh, Giancarlo Esposito, Jon Tenney, Sandi Carroll, Tammy Blanchard, Patricia Kalember, Ali Marsh, Julie Lauren, Mike Doyle, Miles Teller, Roberta Wallach, Stephen Mailer, Yetta Gottesman

Mutlu bir evlilikleri olan Becca ve Howie Corbett’ın yaşamı, oğulları Danny’nin bir trafik kazasında ölmesi ile alt üst olur. Çift karşılaştıkları bu yoğun acı ile baş etmeye çalışırken, bir taraftan da kendi ilişkilerinin çıkmazları ile karşılaşır.

Howie’nin acısı onu tuhaf bir nostaljiye kaptırır ve geçmişini yeniden sorgulatırken, Becca’nın yas süreciyle başa çıkma yöntemi çok daha farklı olacaktır. Becca oğlunun ölümünden sorumlu olan Jason adlı genç ile bir dostluk kurar ve onun dünyasını anlamaya çalışır. Acı Corbett çiftini farklı seçimlere sürüklerken, tehlikeli ve sürprizlerle dolu bir kendini keşfetme süreci onları beklemektedir.





UZUN BOYLU ESMER ADAM (You Will Meet a Tall Dark Stranger)
BENİM PUANIM:7.10

Yapım:2010 ~ ABD, İspanya
Tür:Komedi, Romantik
Yönetmen:Woody Allen
Senaryo:Woody Allen
Yapımcı:Letty Aronson, Stephen Tenenbaum, Jaume Roures
Görüntü Yönetmeni:Vilmos Zsigmond
Süre:1 saat 34 dk

Oyuncular:
Anthony Hopkins, Antonio Banderas, Naomi Watts, Freida Pinto, Anna Friel, Josh Brolin, Ewen Bremner, Neil Jackson, Anupam Kher, Gemma Jones, Lucy Punch, Christian Mckay, Eleanor Gecks, Jim Piddock, Jonathan Ryland, Jonathan Hearn, Pauline Collins, Pearce Quigley, Roger Ashton-griffiths, Rupert Frazer

Woody Allen bu filmiyle de, ihtiraslarıyla, tutkularıyla, zaaflarıyla, endişeleriyle bir grup insanın, tehlikeli olabilecek sıkıntılarının öyküsünü anlatıyor.

Sally’nin annesi (Gamma Jones) 40 yıllık kocası tarafından terkedilince mutluluğa yaşıtı bir sahafta arar. Sanat galerisinde çalışan Saly patronu Greg’e (Antonio Banderas) aşkını açamamanın sıkıntısını yaşar. Babası (Anthony Hopkins), kendini daha genç hissetmek için hediyeye boğduğu genç bir fahişeyle ikinci evliliğini yapar, kaçınılmaz olarak boynuzlandığına tanık olur. Roy karşı pencere komşusu Dia’ya (Freida Pinto) aşık olur, karşılık bulunca da karısını terkeder.





ARMADILO
BENİM PUANIM:2.50

Yapım:2010 ~ Danimarka
Tür:Belgesel, Savaş
Yönetmen:Janus Metz Pedersen
Senaryo:Kasper Torsting
Yapımcı:Sara Stockmann, Ronnie Fridthjof
Görüntü Yönetmeni:Lars Skree
Süre:1 saat 40 dk

Danimarka’nın Vietnam’ı: Armadillo

Psikolojik çöküş, karakter değişimi, kaldırılması imkansız ruhsal ve zihinsel sorumluluklar, sonu gelmeyen kabuslar ve merhametin tamamı ile saf dışı kaldığı bir dünya: Savaş Meydanı.

Burada yaşananlara tanıklık eden kişinin tecrübelerine kim ortak olmak ister? Belki de hiç kimse. Fakat onların yaşadıklarını başkalarının yaşamaması için bir yönetmen veya gazetecinin satırlarına taşıdığı kelimeler ya da kamerasına çektiği görüntüler çok önemlidir. Ulus devletin üst tabakasındaki karar alıcıların bu yayını takiben belirleyeceği politika da toplumun tepkisini belirler.


Ödüllü televizyon belgesel yapımcısı Janus Metz’in ilk uzun metrajlı projesi olan Armadillo Danimarka’nın Afganistan’daki varlığını sorguluyor. Afganistan’ın Helmand eyaletinde hali hazırda görev yapan Armadillo bölüğüne giren yapımcı ve ekibi, savaşı bütün çıplaklığı ile eleştirirken, siyasi amaçlarla savaş alanındaki gerçek arasında sıkışan Danimarkalı askerlerin hayatlarını bütün detayı ile ele alıyor.

Yapımcı Metz’in esin kaynağı askerlerin durmadan adrenalin pompalayan savaşa olan bağımlılıklarını ve yeniden askere alınmak için gösterdikleri büyük gayreti anlama arzusu. Belgesel, Ocak 2009 tarihinde 170 İngiliz ve Danimarkalı askere ev sahipliği yapan Armadillo üssüne bir bölük askerin gelişi ile başlıyor.

Askerlerin Helmand’daki günlük hayatına odaklanmadan önce, havaalanında aile mensupları ile dramatik vedalaşmalara tanıklık ediliyor. Taliban güçlerinin gölgesinde yaşayan ve korkusu altında ezilen yerel halkın kimi dost kimi düşman olarak gördüğünün ise hiçbir önemi yok, çünkü Danimarkalı askerlerin kalışları diğer NATO bünyesinde görev yapan askerler gibi geçici. Belgeselin Danimarka’nın Afganistan politikasını değiştireceğini düşünüyor. Danimarka ordusunun bazı Danimarkalı askerlerin sivillere karşı takındığı kötü tutum dolayısı ile resmi soruşturma başlattığını belirten Fridthjoh, genç bir askerin Afgan sivilleri en insancıl yolla ”tasfiye ettiklerini” (argoda öldürme) söylemesine filminde yer vererek, büyük bir skandalı da ortaya çıkarıyor. Danimarkalılar arasında ülkenin nasıl bir dış politika izlemesi gerektiğine dair çok ciddi soru işaretleri bırakıyor. Ayrıca, bu filmin öncesinde Danimarkalı askerlerin hiç kimseyi öldüremeyeceği gibi bakir ve saf bir düşünceye toplum olarak sahip olduklarının altını çizen yönetmen, Afganistan’a giden askerlerin de oradaki çocuklara şeker ve eğitim getirdikleri inancı ile insanların beyinlerinin yıkandığına dikkat çekiyor. ”Danimarka tarihinde ilk defa kendimizi dünyanın geri kalanı gibi savaşta tıpkı her zaman Amerikalılar hakkında duyduğumuz hikayelerdeki gibi buluyoruz.





KOSMOS
BENİM PUANIM:00.00

Tür : Fantastik / Dram
Gösterim Tarihi : 16 Nisan 2010
Yönetmen : Reha Erdem
Senaryo : Reha Erdem
Yapım : 2009, Türkiye

Oyuncular

Sermet Yeşil (Kosmos) , Türkü Turan (Neptün) , Hakan Altuntaş , Murat Deniz , Asil Büyüközçelik , Sencar Sağdıç

Reha Erdem’in yazıp yönettiği Kosmos, mucizeler yaratan bir hırsızın (Kosmos), zaman dışı, sınır bir şehre her şeyden kaçıp yerleşmesinden sonra başından geçenleri anlatıyor.

Kosmos geldikten sonra bu şehirde aşk, mucize ve tuhaf soygunlar birbirini kovalamaya başlar. Zamanla talihsiz olaylar serisi herkesin Kosmos’tan uzaklaşmasına sebep olur.

2009 yapımı filmin başrollerinde Sermet Yeşil, Türkü Turan, Hakan Altuntaş, Sabahat Doğanyılmaz’ı izleyeceğiz.

Kosmos, 46. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film yarışmasında yarışıyor.





SEBBE
BENİM PUANIM:7.20

Yapım:2010 ~ İsveç
Tür:Dram
Yönetmen:Babak Najafi
Senaryo:Babak Najafi
Yapımcı:Mimmi Spång, Gunnar Carlsson, Rebecka Lafrenz, Jessica Ask
Görüntü Yönetmeni:Simon Pramsten
Müzik:Linda Dalin
Süre:1 saat 20 dk

Oyuncular:
Adrian Ringman, Åsa Bodin Karlsson, Emil Kadeby, Eva Melander, Kenny Wåhlbrink, Margret Andersson, Martin Wallström, Miran Kamala, Runo Larsson, Sebastian Hiort Af Ornäs, Sebastian Sporsén



UZAKLARA GİDELİM (AWAY WE GO)
BENİM PUANIM:7.10

Tür : Dram / Komedi
Gösterim Tarihi : 26 Mart 2010
Yönetmen : Sam Mendes
Senaryo : Dave Eggers , Vendela Vida
Görüntü Yönetmeni : Ellen Kuras
Müzik : Alex Murdoch
Yapım : 2009, ABD / İngiltere , 98 dk.

Oyuncular

John Krasinski (Burt Farlander) , Maya Rudolph (Verona De Tessant) , Carmen Ejogo (Grace De Tessant) , Catherine O’Hara (Gloria Farlander) , Jeff Daniels (Jerry Farlander) , Allison Janney (Lily)

Film ilk çocuklarını bekleyen ve mevcut yaşam koşullarından memnun olmayan genç çift Burt ve Verona’nın yerleşip, kuracakları ailenin köklerini salabilecekleri ve çocuklarını büyütebilecekleri en ideal yeri aramak için Amerika’yı dolaşmalarını anlatıyor.

Çiftin yol boyunca yaşadıkları aksilikler ve aradıkları 'ev'i bulmaları için onlara yardım etmeye çalışan enteresan akrabalar ve eski arkadaşlar da serüvenlerine renk katıyor.




TÜRK İNADI (TETE DE TURC)
BENİM PUANIM:6.20

Yapım:2010 ~ Fransa
Tür:Dram, Suç
Yönetmen:Pascal Elbé
Senaryo:Pascal Elbé
Yapımcı:Olivier Gravenhorst, Patrick Godeau, Michel Jullien
Görüntü Yönetmeni:Jean-françois Hensgens
Müzik:Bruno Coulais, Edouard Morin, Daniel Sobrino
Süre:1 saat 27 dk

Oyuncular:
Brigitte Catillon, Florence Thomassin, Simon Abkarian, Pascal Elbé, Ronit Elkabetz, Roschdy Zem, Erick Desmarestz, Gamil Ratib, Laure Marsac, Michel Ferracci, Monique Chaumette, Nathalie Besançon, Samir Makhlouf, Stéphan Guérin-tillié

14 yaşındaki Bora arkadaşlarıyla beraber bir binanın üstünde eğlenirken aşağıda duran doktor Simon'un arabasına molotof kokteyl atar ve arabanın yanmasına sebep olur.Ve yangının başlamasıyla arabaya koşar ve Simonuda arabadanda o çıkararak kurtarır.Bu arada simonun yardımını bekleyen bir adamda o gelemediği için karısını kaybeder. Simon'un ağabeyi bunu yapanın kim olduğunu bulmak için bir ankete başlar ve diğer yandan genç bir anne çocuklarını koruyabilmek için savaş verir.Bu insanların yaşamları ilginç bir biçimde birbirine bağlıdır.






ASLI GİBİDİR (Certified Copy) (Copie conforme)
BENİM PUANIM:5.25

Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 31 Aralık 2010
Yönetmen : Abbas Kiarostami
Senaryo : Abbas Kiarostami
Yapım : 2010, Fransa / İtalya / İran , 106 dk.

Oyuncular

Juliette Binoche (Elle) , William Shimell (James Miller) , Jean-Claude Carrière , Agathe Natanson , Gianna Giachetti

Toskana'da aşk başka nasıl anlatılır? Aşk yuvası küçük oteller, kafelerde birbirinin gözüne bakan âşıklar... Bir çift gibi görünmeye çalışan bir kadın ve bir erkek... Adam, bir konferansa konuşmacı olarak katılan İngiliz bir yazar; kadın, Fransa'dan gelen bir sanat galerisi sahibi. İşte herhangi bir zaman, herhangi bir yerde, herhangi birinin başına gelebilecek bir öykü...

İran Yeni Dalgası'nın önde gelen isimlerinden Abbas Kiarostami, kendi yaşam öyküsünden esinlendiği geleneksele yaklaşmayan, sıra dışı filminde Juliette Binoche'un karşısında İngiliz bariton William Shimell'ı oynatarak nesnelerin veya kişilerin gerçekliğini sorguluyor.

Prömiyeri 2010 Cannes Film Festivali’nde yapılan film, Fransız oyuncu Juliette Binoche'e bu rolüyle festivalin En İyi Kadın Oyuncu ödülünü getirdi.





SALAKLAR SOFRASI (Dinner for Schmucks)
BENİM PUANIM:6.80

Tür : Komedi
Yönetmen : Jay Roach
Senaryo : David Guion , Michael Handelman
Yapım : 2010, ABD

Oyuncular

Steve Carell (Barry) , Paul Rudd (Tim Wagner) , Stephanie Szostak (Julie) , Jemaine Clement (Kieran Vollard) , Zach Galifianakis (Therman) , Lucy Punch (Darla) , Bruce Greenwood (Fender)

Çevresinde bulduğu akılsızlarla eğlenmeyi iş edinen, her haftanın bir gününü akşam yemeğinde bir salakla dalga geçerek geçiren bir adamın akıllanmasını konu alan Salaklar Sofrası adlı tiyatro ve filmin bir remake'i diyebileceğimiz filmde Steve Carell başrolde..





DURDURULAMAZ (Unstoppable)
BENİM PUANIM:3.60

EN İYİ SES DÜZENLEME 2011 OSCAR ADAYI
Mark P. Stoeckinger

Tür : Gerilim / Dram / Aksiyon
Gösterim Tarihi : 12 Kasım 2010
Yönetmen : Tony Scott
Senaryo : Mark Bomback
Yapım : 2010, ABD

Oyuncular

Denzel Washington (Frank Barnes) , Chris Pine (Will Gordon) , Rosario Dawson (Connie Hooper) , Ethan Suplee , Elizabeth Mathis (Nicole) , Kevin Dunn

Film, içinde bol miktarda kimyasal madde ve bir vagon dolusu küçük çocuk olan yük treninin kontrolünü kaybederek son sürat şehre doğru yol almaya başlamasını ve tehlike yaratan bu trenin durdurulma hikayesini anlatıyor...





PARİS
BENİM PUANIM:6.80

Yapım:2008 ~ Fransa
Tür:Dram, Komedi, Romantik
Yönetmen:Cedric Klapisch
Senaryo:Cedric Klapisch
Yapımcı:Bruno Levy
Görüntü Yönetmeni:Christophe Beaucarne
Müzik:Loïc Dury, Robert Burke
Süre:2 saat 10 dk

Oyuncular:
Juliette Binoche, Mélanie Laurent, Romain Duris, Gilles Lellouche, Olivia Bonamy, Annelise Hesme, Albert Dupontel, François Cluzet, Zinedine Soualem, Fabrice Luchini, Karin Viard, Audrey Marnay, Julie Ferrier, Maurice Bénichou, Xavier Robic

Parisli dansçı Pierre'in ciddi bir hastalığı vardır ve yakında öleceğine inanmaktadır.Bu yeni durum nedeniyle,etrafına ve tüm tanıdıklarına artık farklı bir gözle bakar:Kız kardeşi Elise,bir mimar,kaçak bir göçmen,bir fırıncı ve tabii ki Paris...Karşısına kim çıkarsa çıksın,o da onlarla hayatın derinlerine dalar;Paris'i,hayat sevgisini ve ölümü yeniden keşfeder.





ANNEME DOKUNMA (CYRUS)
BENİM PUANIM:3.30

Yapım:2010 ~ ABD
Tür:Komedi
Yönetmen:Jay Duplass, Mark Duplass
Senaryo:Jay Duplass, Mark Duplass
Yapımcı:Michael Costigan
Görüntü Yönetmeni:Jas Shelton
Müzik:Michael Andrews

Oyuncular:
Marisa Tomei, Jonah Hill, Catherine Keener, John C. Reilly, Katie Aselton, Tim Guinee, Jamie Donnelly, Jerald Garner, Kathy Wittes, Matt Walsh, Steve Zissis

Karısından yeni boşanmış, hayat boyu kaybetmeye mahkûm John, bir partide gayet hoş, seksi Molly'yle tanışır. İşler iyi gider, sonra Molly'nin 21 yaşındaki oğlu, filme adını veren Cyrus, sahneye çıkar. Ana-oğul arasında öyle sıkı bir ilişki vardır ki John epey rahatsız olur, ama ikisi arasında kendine bir yer açmak için mücadeleyi elden bırakmaz.




CASH
BENİM PUANIM:5.80

Yapım :2008, Fransa
Tür :Gerilim / Komedi / Suç
Yönetmen :Éric Besnard
Senaryo :Éric Besnard
Yapımcı :Luc Bossi
Görüntü Yönetmeni :Gilles Henry
Müzik :Jean-Michel Bernard
Süre :1 saat, 40 dk.

Oyuncular :Jean Reno, Valeria Golino, François Berléand, Alice Taglioni, Jean Dujardin

Işıkların ile aşıkların kenti Paris ve Güney Fransa mekanlarında geçen bir kedi ile fare oyunu. Birbirinden seçkin, yaratıcı ve zeki dolandırıcılık ustaları sıradışı “akıl oyunları”yla birbirlerini alt etmeye çalışıyor...

KonusuParis’in en seçkin dolandırıcılarından Cash (Jean Dujardin), yüksek kazançlı kalpazanlık işleri yapmaktadır. Ancak bu iş onun için sadece bir aperatiftir. Cash’in büyük hayali Fransız Riviera’sında (ılıman Akdeniz iklimli Güney Fransa’da) çapı çok büyük bir elmas soygunu gerçekleştirmektir.
Ancak operasyonunun üzerine dolandırıcılığı bir sanat haline getirmesiyle tanınan efsanevi düzenbaz Maxime’in (Jean Reno) gölgesi düşer...
Birbirinden güzel ve tehlikeli kadınlar (Julia rolünde Valeria Golino ile Garance rolünde Alice Taglioni) paylarını isterler.
İttifaklar yapılır ve bozulur.
Oyunun adı vefasızlık, döneklik, sahtekarlık ve ihanettir.
Kesin olan tek bir şey vardır. Hesaplar görülecek, bir arkadaşın ve kardeşin ölümünün intikamı alınacaktır.
Sonuçta birisi kaybedecektir. Peki, kaybeden kim olacaktır?





PARÇALANMIŞ HAYATLAR (FUGTIVE PIECES)
BENİM PUANIM:5.50

Yapım:2007 ~ Kanada, Yunanistan
Tür:Dram
Yönetmen:Jeremy Podeswa
Senaryo:Jeremy Podeswa
Senaryo (Kitap):Anne Michaels
Yapımcı:Robert Lantos
Görüntü Yönetmeni:Gregory Middleton
Müzik:Nikos Kypourgos
Süre:1 saat 44 dk

Oyuncular:
Nina Dobrev, Rachelle Lefevre, Rosamund Pike, Ayelet Zurer, Rade Serbedzija, Stephen Dillane, Ed Stoppard, Robbie Kay





KOLEJ MUHABBETİ (COLLEGE ROAD TRIP)
BENİM PUANIM:2.50

Yapım:2008 ~ ABD
Tür:Aile, Komedi, Macera
Yönetmen:Roger Kumble
Senaryo:Emi Mochizuki, Cinco Paul, Ken Daurio, Carrie Evans
Yapımcı:Ann Marie Sanderlin, Andrew Gunn, Kristin Burr, Louanne Brickhouse
Görüntü Yönetmeni:Theo Van De Sande
Müzik:Ed Shearmur
Süre:1 saat 23 dk

Oyuncular:
Martin Lawrence, Lucas Grabeel, Brenda Song, Margo Harshman, Raven Symoné, Geneva Carr, Kym Whitley, Lonny Ross, Eugene Jones III, Joe Lo Truglio, Josh Meyers, Raven , Tara Copeland, Vincent Pastore

Bir grup başarılı lise öğrencisi, gitmek istedikleri üniversite için ülkeyi dolaşmaya karar verirler. Yola çıktıklarında ise onları bir sürpriz beklemektedir. Bir polis şefi olan Melanie’nin babası James Porter, gençlerin güvenliğini sağlama maksadıyla onları takip etmektedir.





INDIANA JONES KRİSTAL KAFATASI KRALLIĞI
BENİM PUANIM:4.10

Tür : Macera / Aksiyon
Gösterim Tarihi : 23 Mayıs 2008
Yönetmen : Steven Spielberg
Senaryo : Jeff Nathanson , David Koepp , George Lucas (Kitap) , Jeff Nathanson (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Janusz Kaminski
Müzik : John Williams
Yapım : 2008, ABD , 122 dk.

Oyuncular

Harrison Ford (Indiana Jones) , Karen Allen (Marion Ravenwood) , Cate Blanchett (Ajan Irina Spalko) , Shia LaBeouf (Mutt Williams) , John Hurt (Abner Ravenwood) , Ray Winstone (Mac) , Jim Broadbent (Yale Profesörü)

125 milyon dolar bütçeli “Indiana Jones 4”ün Mayıs 2008’de gösterime girmesi planlandı.

Steven Spielberg “Indiana Jones 4”ün çekileceği Hawaii’de geçtiğimiz yıllarda, aralarında “Raiders of the Lost Ark”, “Jurassic Park”, “The Lost World: Jurassic Park” ve “Jurassic Park III” gibi filmlerinin çekimlerini de gerçekleştirmişti.





AV MEVSİMİ
BENİM PUANIM:6.50

Tür : Polisiye / Gerilim
Gösterim Tarihi : 3 Aralık 2010
Yönetmen : Yavuz Turgul
Senaryo : Yavuz Turgul
Görüntü Yönetmeni : Uğur İçbak
Yapım : 2010, Türkiye

Oyuncular

Şener Şen (Ferman) , Cem Yılmaz (İdris) , Çetin Tekindor (Battal) , Okan Yalabık (Hasan) , Melisa Sözen (Asiye) , Rıza Kocaoğlu (Asit Ömer) , Nergis Çorakçı (Hatun) , Mustafa Avkıran (Müslüm) , Mustafa Avkıran (Müslüm)

Tecrübesi, sezgileri ve takipçiliğiyle tüm teşkilatın “Avcı” olarak bildiği Ferman (Şener Şen) ile yalnızca bakışlarıyla bile lakabının hakkını veren “Deli” İdris (Cem Yılmaz) cinayet masasında görevli, baba-oğul kadar yakın iki polistir. Antropoloji mezunu, sessiz sakin Hasan (Okan Yalabık) ise bu ikiliye yeni katılmış bir “Çömez”...

Öldürülen genç bir kız onları uyuşturucu taciri Asit’le, Türkiye’nin en zengin adamlarından Battal Çolakzade’yle (Çetin Tekindor), kızın ağabeyleri Abbas, Vakkas ve daha birçok farklı insanla karşı karşıya getirecektir.

Hayatını eşine adayan, onun hastalığıyla boğuşan Ferman, boşandığı eşi Asiye’ye (Melisa Sözen) tutkuyla bağlı İdris, yeni mezun ve bu dünyaya yabancı Hasan... Çözmeye çalıştıkları cinayet, bu üç polisin hayatını değiştirecektir.




KATYN KATLIAMI (KATYN)
BENİM PUANIM:4.70

Yapım:2007 ~ Polonya
Tür:Dram, Savaş, Tarih
Yönetmen:Andrzej Wajda
Senaryo:Andrzej Wajda, Wladyslaw Pasikowski, Przemyslaw Nowakowski, Andrzej Mularczyk
Yapımcı:Katarzyna Fukacz-cebula, Dariusz Wieromiejczyk, Dominique Lesage, Michal Kwiecinski
Müzik:Krzysztof Penderecki
Süre:1 saat 52 dk

Oyuncular:
Danuta Stenka, Agnieszka Glinska, Agnieszka Kawiorska, Andrzej Chyra, Antoni Pawlicki, Artur Zmijewski, Jan Englert, Magdalena Cielecka, Maja Ostaszewska, Maja Komorowska, Oleg Drach, Oleg Savkin, Pawel Malaszynski, Sergei Garmash, Wladyslaw Kowalski

Filmde, 1940 yılında dönemin Sovyet gizli polisi tarafından, Stalin’in emriyle sosyalist(komunist) ideolojiye sahip olmadıkları için 22.000 Polonyalı'nın başlarına tek kurşun sıkılarak öldürülmesiyle sonuçlanan olay anlatılmaktadır.


Bu katliamda öldürülenler arasında Andrzej Wajda nin babası da bulunmaktadır. Film 2008 yılında oskara aday olmuştur.





MISSION İSTANBUL
BENİM PUANIM:2.10

Yapım:2008 ~ Hindistan
Tür:Aksiyon, Macera
Yönetmen:Apoorva Lakhia
Senaryo:Apoorva Lakhia, Suresh Nair, Raj Vasant
Senaryo (Kitap):Suresh Nair
Yapımcı:Shabbir Boxwala
Görüntü Yönetmeni:R.j. Gururaj
Müzik:Vikas Kohli

Oyuncular:
Shriya , Abhishek Bachchan, Vivek Oberoi, Zayed Khan, Shabbir Ahluwalia, Shweta Bhardwaj, Sunil Shetty, Brent Mendenhall, Nikitin Dheer

Vigas Sagar işinde başarılı bir muhabirdir fakat evlilik hayatı kötüdür.Boşanma döneminde İstanbul merkezli bir haber kanalından aldığı bir teklifi fırsat olarak değerlendirir.Para ve iş yönünden rahat olan Vigas karısındanda uzak olduğu için mutludur.Ancak çalıştığı yerde pek de iyi işler dönmemektedir ve bunu fark edenlerin başınada iş açılmaktadır.




HARBİ DEFİNE
BENİM PUANIM:3.60

Tür : Komedi
Gösterim Tarihi : 1 Ekim 2010
Yönetmen : Hakkı Görgülü
Senaryo : Hakkı Görgülü , Mesut Dadal , Cengiz Küçükayvaz
Görüntü Yönetmeni : Ümit Çakmaksoy
Müzik : Melih Oğuzhan
Yapım : 2010, Türkiye , 120 dk.

Oyuncular

Cengiz Küçükayvaz (Cemil) , Önder Açıkbaş (Ramazan) , Kemal Kuruçay (Hoca) , Cüneyt Arda Pamuk (Kenan) , Melih Oğuzhan (Ender) , Haldun Boysan (Durmuş) , Sümer Ezgü (Yılmaz) , Züleyha Karyağdı (Emine) , Sinan Bengier (Jet Hüseyin)

Amerikalı bir grup araştırmacı 1960'lı yıllarda İç Ege'nin bir köyüne gelir. Karun hazinelerini bulurlar ve hazinenin en değerli parçalarından biri olan Kanatlı Deniz Atı broşunu alıp götürürler. 1960'lardan günümüze taşınan bu macera dolu öyküde ölüm döşeğindeki Tahir, 4 erkek çocuğunu ölmeden önce toparlar ve onlara bırakacağı bir mirası olmadığından, Amerikalıların gelişinden ve yıllardır sakladığı sırrından bahseder ve hayata gözlerini kapatır. Bu sır; Uşak'ın Şıhhasan köyündeki evlerinin altında saklı olan hazinedir.

Babalarının defin işlemlerini halleden kardeşler, köylerine gidip hazineyi bulma konusunda kararsız kalırlar. Tartışırlar önce. Sonra bir falcının yanına giderler. Cingöz Falcı köydeki evden ve hazinden bahsedince kararları değişir ve hepsi zengin olma hayali kurmaya başlar. En sonunda istemeyerekte olsa Ramazan ( Önder AÇIKBAŞ), Cemil ( Cengiz KÜÇÜKAYVAZ ), Kenan ( Cüneyt Arda PAMUK) Ender ( Melih OĞUZHAN ) ve Hoca ( Kemal KURUÇAY ) Uşak'a doğru yola koyulurlar.

Köye hazine aramak için gelen 4 kardeş bir yandan hazineyi ararken diğer yandan da kendilerini keşfe çıkarlar. Köy hayatının temizliği ve saflığı, köy insanın samimiyeti ve komik halleri hazine arayan bu 4 kardeşte büyük değişimlere yol açacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder