Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

2011 Mart

GÖZÜM ÜSTÜNDE (Observe and Report)
BENİM PUANIM:5.10

Tür : Komedi / Aksiyon
Yönetmen : Jody Hill
Senaryo : Jody Hill
Görüntü Yönetmeni : Tim Orr
Müzik : Joseph Stephens
Yapım : 2009, ABD , 86 dk.

Oyuncular

Seth Rogen (Ronnie Barnhardt) , Ray Liotta (Detective Harrison) , Michael Pena (Dennis) , Anna Faris (Brandi) , Dan Bakkedahl (Mark) , Jesse Plemons (Charles)

Bir alışveriş merkezinde güvenlik görevlisi olan çift kutuplu karaktere sahip Ronnie Barnhardt, alışveriş merkezinin ortasına işemeye çalışan bir teşhirciyi engeller.

Fakat Barnhardt sanığı yargıcın karşısına çıkaramayınca, huysuz bir polis dedektifi davayı kapamak için görevlendirilir.

Kara komedi türündeki film, vizyona girdiği ilk hafta Amerika'da dördüncü sırada yerini aldı






ADAMIM BENİM (I Love You,Man)
BENİM PUANIM:5.80

Tür : Romantik / Komedi
Gösterim Tarihi : 12 Haziran 2009
Yönetmen : John Hamburg
Senaryo : John Hamburg , Larry Levin
Görüntü Yönetmeni : Lawrence Sher
Müzik : Theodore Shapiro
Yapım : 2009, ABD , 104 dk.

Oyuncular

Paul Rudd (Peter Klaven) , Rashida Jones (Zooey) , Sarah Burns (Hailey) , Greg Levine (Haileynin Sevgilisi) , Jaime Pressly (Denise) , Jon Favreau (Barry) , Jason Segel (Sydney Fife)

Başarılı bir emlak komisyoncusu olan Peter Klaven hayallerinin kadını Zooe'le nişanlıdır. Yakında evleneceklerdir, fakat Peter farkeder ki çevresinde sağdıçı olabilecek bir yakın arkadaşı yoktur.

Erkeklerle yapılan bir hayli garip buluşmalardan sonra Peter sağdıçım diyebileceği -kendisinin tamamen zıttı olan- sevimli, karizmatik Sydney Fife ile tanışır.

Fakat kısa sürede gelişen dostluk ilişkileri nişanlısıyla arasını bozar. Ya nişanlısını seçmelidir ya da yeni arkadaşını. Acaba Peter ''Seni seviyorum, adamım'' diyebilecek kadar erkek midir?

Polly Gelince filminin yazarı ve Zor Baba, Zor Baba ve Dünür ve Zırtapoz filmlerinin ortak yazarlarından olan John Hamburg'un filmi I Love You Man, Amerika Box Office'te vizyona girdiği ilk hafta ikinci sırada yerini aldı.







ARIZA AİLE (Birds of America)
BENİM PUANIM: 2.20

Yapım:2008 ~ ABD
Tür:Dram, Komedi
Yönetmen:Craig Lucas
Senaryo:Elyse Friedman
Yapımcı:Galt Niederhoffer, Jana Edelbaum, Celine Rattray, Daniela Taplin Lundberg
Görüntü Yönetmeni:Yaron Orbach
Müzik:Ahrin Mishan
Süre:1 saat 29 dk

Oyuncular:
Hilary Swank, Ben Foster, Lauren Graham, Matthew Perry, Ginnifer Goodwin, Brandon Hanson, Jennifer Gargano, Peter Conboy, Tom Pelphrey

Her ailede aileyi bir arada tutan bir birey vardır. Tanager ailesinde de bu görevi Morrie (Matthew Perry, Friends) üstlenmiştir. Morrie’nin kardeşi Jay (Ben Foster, 3:10 To Yuma) evsiz ve depresyondadır. Ablası Jay (Ginnifer Goodwin, Kadınlar Ne İster Erkekler Ne Anlar) arada fotoğrafçılık yapan ve sürekli ilgi görmek isteyen mutsuz bir kadındır. Eşi Betty (Lauren Graham, Gilmore Girls) yedi yıldır çocuk yapmak için Morrie’nin işlerini yoluna koymasını beklemektedir. Ama bir gün Morrie’nin kendi hayatı yavaş yavaş çökmeye başlayınca yıllardır desteklediği ailesinin gücü sınanacaktır…







The Russell Girl
BENİM PUANIM:8.20

Yapım:2008 ~ ABD
Tür:Dram
Yönetmen:Jeff Bleckner
Senaryo:Jill E. Blotevogel
Yapımcı:Andrew Gottlieb
Görüntü Yönetmeni:Charles Minsky
Müzik:Jeff Beal
Süre:2 saat

Oyuncular:
Paul Wesley, Amber Tamblyn, Mary Elizabeth Mastrantonio, Henry Czerny, Jennifer Ehle, Ben Lewis, Daniel Clark, Tim Dekay, Max Morrow, Richard Leacock





SENİ O KADAR ÇOK SEVDİMKİ (Il y a longtemps que je t'aime)
BENİM PUANIM:3.50

Tür : Dram / Gizem
Gösterim Tarihi : 3 Temmuz 2009
Yönetmen : Philippe Claudel
Senaryo : Philippe Claudel
Görüntü Yönetmeni : Jérôme Alméras
Müzik : Jean-Louis Aubert
Yapım : 2008, Fransa / Almanya , 115 dk.

Oyuncular

Kristin Scott Thomas (Juliette Fontaine) , Elsa Zylberstein (Lea) , Serge Hazanavicius (Luc) , Laurent Grévill (Michel) , Frédéric Pierrot (Faure)

15 yılını hapiste geçiren, sessiz ve düşünceli Juliette, özgürlüğüne kavuştuktan sonra yıllardır görmediği kız kardeşinin yanına yerleşir. Fakat hem hapis yılları hem de içeri girmesine neden olan trajik olay herkesten gizlenir.

Bu durum Juliette'in gerilmesine neden olsa da, hem ailesinin desteği hem de kendisine yaklaşmak isteyen bir adam hayata adapte olmasında yardımcı olur.

2008'in en önemli filmleri arasında bulunduğunu söyleyebileceğimiz Il y a longtemps que je t'aime, başroldeki Kristin Scott Thomas'ın oldukça etkileyici performansı ile unutulmaz bir deneyime dönüşüyor.






ŞAMPİYON (THE WRESTLER)
BENİM PUANIM:7.50

Tür : Dram / Aksiyon / Spor
Gösterim Tarihi : 20 Mart 2009
Yönetmen : Darren Aronofsky
Senaryo : Robert D. Siegel
Görüntü Yönetmeni : Maryse Alberti
Yapım : 2008, , 111 dk.

Oyuncular

Evan Rachel Wood (Stephanie) , Marisa Tomei (Cassidy) , Mickey Rourke (Randy Robinson) , Ajay Naidu (Medic) , Judah Friedlander (Scott Brumberg)

Randy, artık okul ve müsamere salonlarında dövüşerek geçinmeye çalışmaktadır. Özel hayatında başarısız, kızıyla arası kopuk bir adamdır. Hayranlarının sevgisiyle hayata tutunur.

Bir karşılaşma esnasında kalp krizi geçirince, doktoru bir daha güreşmemesi gerektiğini söyler. Tezgâhtar olarak işe girer, kızıyla ilişkisini düzeltmeye başlar. Ancak bir süre sonra ringe geri dönmeye karar verir.

Pi ve Requiem for a Dream gibi kült filmlerin yönetmeni Darren Aronofsky'nin ve Randy Robinson rolünü Nicholas Cage'den "çalan" Mickey Rourke'nin performansı çok övülüyor.






SİYAH BEYAZ
BENİM PUANIM:3.20

Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 23 Nisan 2010
Yönetmen : Ahmet Boyacıoğlu
Senaryo : Ahmet Boyacıoğlu
Görüntü Yönetmeni : Özgür Eken
Müzik : MŞŞ , Cem Anıl
Yapım : 2010, Türkiye , 90 dk.

Oyuncular

Tuncel Kurtiz (Ahmet Nihat) , Nejat İşler (Doktor) , Erkan Can (Muzaffer) , Şevval Sam (Ayten) , Taner Birsel (Faruk) , Derya Alabora (Nilgün) , Rıza Sönmez (Rıza) , Serhat Tutumluer (Aytenin sevgilisi) , Almıla Uluer (Doktorun eşi)

Tuncel Kurtiz, Nejat İşler, Erkan Can, Şevval Sam, Taner Birsel ve Derya Alabora’nın başrollerini paylaştıkları Siyah Beyaz 23 Nisan 2010’da sinema izleyicisiyle buluşmaya hazırlanıyor…

Siyah Beyaz’ı beyaz perdeye taşıyan filmin karakterleri ise; fırtınalı bir hayat yaşamış ama 70 yaşına gelmesine karşın hala durulmamış, ideallerine bağlı bir ressam (Tuncel Kurtiz); kalp krizi geçirdikten sonra işini bırakan, sümüklü böcek besleyip sakin bir yaşam sürmeye çalışan bir avukat (Erkan Can); mesleğini yapmaktan sıkılmış, üstüne bir de karısı tarafından terkedilmiş bir doktor (Nejat İşler); ve hayata karşı tek başına direnen, yalnızlığı bir yaşam tarzı haline getirmiş bir iş kadını (Şevval Sam)... Bu insanlar Siyah Beyaz’ın müdavimleri ve bu bar bir anlamda onların sığınabilecekleri son liman. Barın sahibiyse kimseye taviz vermeyen, sinirli, alıngan ama dünya tatlısı bir insan olan Faruk (Taner Birsel).

Siyah Beyaz, dostluk, duyarlılık, 50 yaşına gelmek ve yaşlanmanın farkına varmak, bir mekana bağlanmak ve hayatın küçük ayrıntıları üzerine bir film.





ÇAKALLARLA DANS
BENİMPUANIM:7.10

Tür : Komedi
Gösterim Tarihi : 17 Aralık 2010
Yönetmen : Murat Şeker
Senaryo : Murat Şeker , Ali Tanrıverdi
Yapım : 2010, Türkiye

Oyuncular

Şevket Çoruh , İlker Ayrık , Timur Acar , Murat Akkoyunlu , Tuba Ünsal , Kemal Uçar

Büyük bir şirketin muhasebecisi olan Servet, gözünü para hırsı bürümüş karısının hırsına kapılarak, şirketin internet hesapları üzerinden hatırı sayılır miktarda bir parayı patronundan çalmak amacıyla plan yapar. Bu planın bir parçası da en yakın arkadaşı olan Gökhan'dır; Servet parayı Gökhan'ın hesabına aktarıp herhangi bir olumsuz durumda suçu onun
üzerine yıkmayı hesaplar. Diğer iki arkadaşı da bu hain planın figuranı olacaklardır.

Ama unuttuğu iki şey vardır; birincisi, kendisi gibi kurnaz ama saf olan arkadaşları, ikincisi ise; çakallık yapmaya çalışırken zaten çakalların alengirli oyunlarının tam ortasında olmaları. Dört kafadar başlattıkları bu işi ellerine yüzlerine bulaştırır ve başlarına gelmedik komik olay kalmaz. Kısa yoldan para kazanmak uğruna bindikleri geminin dümeni onları, akıllarına bile gelmeyecek çılgın ve eğlenceli bir serüvene sürükler.





SHANGHAİ ÖPÜCÜĞÜ (Shanghai Kiss)
BENİM PUANIM:4.60

Yapım:2007 ~ ABD, Çin, HongKong
Tür:Dram, Komedi, Romantik
Yönetmen:David Ren, Kern Konwiser
Senaryo:David Ren
Yapımcı:Kip Konwiser, Stephanie Kwong, Michael Gleissner
Görüntü Yönetmeni:Alexander Buono
Müzik:David Kitay
Süre:1 saat 46 dk

Oyuncular:
Hayden Panettiere, Kelly Hu, Ken Leung, Joel Moore, Summer Altice, Byron Mann, James Hong, Lorna Scott, Brian Gardner, Chen Li, Kathleen Lancaster, Oliver Yan, Spencer Redford, Steve Connell, Timothy Bottoms

Los Angeles’da yaşayan Asya asıllı Amerika’lı bir aktörün anneannesinin ölümü üzerine kendisine miras kalan evi görmek için gittigi Shanghai’da kendi köklerini ve özünü yeniden sorgulamasını konu alıyor.






ŞEYTANLA EL SIKIŞMAK (Shake Hands With The Devil)
BENİM PUANIM:6.80

Yapım:2007 ~ Kanada
Tür:Dram, Tarih
Yönetmen:Roger Spottiswoode
Senaryo:Michael Donavan
Senaryo (Kitap):Roméo Dallaire
Yapımcı:Roméo Dallaire, Michael Donovan
Görüntü Yönetmeni:Thomas Ladenburger, Markus Tiarks, Elfi Mikesch
Müzik:David Hirschfelder
Süre:1 saat 52 dk

Oyuncular:
Deborah Kara Unger, Roy Dupuis, James Gallanders, Katesi Gakire, Owen Sejake

Şeytanla El Sıkışmak, soykırıma tanıklık eden Kanadalı bir komutanın görevi ve vicdanı arasında gidip gelmesinin hikayesi. 1993 yılında, Birleşmiş Milletler korgeneral Roméo Dallaire’i Ruanda’ya gidip hassas ateşkeşi denetelemek için görevlendirir. Dallaire, bu küçük Afrika ülkesine ulaştığında, azınlık olan Tutsi’lerin başını çektiği isyancılar ile hükümeti kontrol eden Hutu’lar arasındaki barışın pek sağlam temelleri olmadığını anlar. Birleşmiş Milletler bayrağını çektikten sadece aylar sonra, kimliği belirsiz bir grup başkanın uçağını düşürür ve bu olay Tutsiler ve ılımlı Hutulara karşı uzun süredir planlanan soykırımı başlatır. Kigali’de korkunç ve uzun bir geceyi de.





KURTLAR VADİSİ FİLİSTİN
BENİM PUANIM:1.80

Tür : Aksiyon / Macera
Gösterim Tarihi : 28 Ocak 2011
Yönetmen : Zübeyr Şaşmaz
Senaryo : Raci Şaşmaz , Bahadır Özdener , Cüneyt Aysan
Yapım : 2010, Türkiye , 110 dk.

Oyuncular

Necati Şaşmaz , Gürkan Uygun , Kenan Çoban , Erdal Beşikçioğlu , Erkan Sever , Zafer Diper , Umut Karadağ , Mustafa Yaşar , Nur Aysan

Gazze’ye insani yardım malzemeleri götürmeye çalışan gemilere yapılan kanlı baskın üzerine Polat Alemdar ve arkadaşları Filistin’e gitmiştir. Yapılacaklar bellidir: Bu baskının askeri planlayıcısı ve yürütücüsü olan İsrailli komutan ele geçirilmelidir.

Filistinlilerle kurulan ilk temaslar sayesinde hedefine adım adım yaklaşmaya çalışan Polat Alemdar’ı bazı sürprizler beklemektedir. Hedeflerindeki kişi olan Moşe Ben Eliezer’in kural tanımaz gaddarlığı ve teknolojik imkânları işleri zorlaştırmaktadır. Polat, Moşe’ye ulaşmaya çalışırken, Filistin’de masum insanların nasıl öldürüldüklerini görür. Moşe, köyleri yıkmakta, çocukları öldürmekte ve Polat’a yardım eden herkesi hapse atmaktadır.

Ancak teknolojik imkânlar ve kural tanımazlık, Moşe’yi kurtarmaya yetmeyecektir.




KUTSAL DAMACANA DRACOOLA
BENİM PUANIM:2.30

Tür : Komedi
Gösterim Tarihi : 21 Ocak 2011
Yönetmen : Korhan Bozkurt
Senaryo : Ahmet Yılmaz
Yapım : 2011, Türkiye , 92 dk.

Oyuncular

Ersin Korkut , Şahin Irmak , Özge Ulusoy

Henüz minik bir bebekken kendisini cami avlusunda bulan yavru Sebo (Sebahattin), güvercinlerin ve kumruların yemleriyle beslenip kendi kendini yetiştirmiştir.

Aklı başına geldiğinde zengin bir işadamının konağında iş bulan ve kızı Demet’e plâtonik bir aşkla bağlanan Sebo’nun mutluluğu bir anda bozulur. Bir geceyarısı ansızın müştemilâtın kapısı çalınır, gelen efsanevi kan emici Kont Dracula’dır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder