Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

2011 NİSAN

MERHABA DÜNYA (Martian Child)
BENİM PUANIM:6.10

Tür : Komedi / Dram
Gösterim Tarihi : 21 Aralık 2007
Yönetmen : Menno Meyjes
Senaryo : Seth Bass , Jonathan Tolins
Yapım : 2007, ABD , 108 dk.

Oyuncular

John Cusack (David) , Bobby Coleman (Dennis) , Amanda Peet (Harlee) , Sophie Okonedo (Sophie) , Joan Cusack (Liz)

Küçüklüğünde sıra dışı bir çocuk olan David Gordon, bilimkurgu yazarı olmuştur. Nişanlısı öldükten sonra,zeki fakat sorunlu bir çocuk olan 6 yaşındaki Dennis’i evlât edinmeye karar verir ve onu tüm tuhaflıklarına rağmen sever. Dennis Mars'tan geldiğini düşünmektedir.

Uzayla ilgilenen ve toplumdan uzak yaşayan David ve Dennis, bu özelliklerinden dolayı yakınlaşırlar. Aralarında özel bir bağ oluşan bu ikiliyi ayırmak isteyen Sosyal Hizmetler, çocuğun evden kaçmasına sebep olur.

K-Pax gibi filmlerden hoşlananları mutlu edecek bir filme benzeyen Martian Child, "uzaylı" temasının yanında, esas olarak çocuk sevgisi, toplum yapısı gibi konulara değinen sıcak bir hikayeye sahip.





ÇIKIŞ YOK (STUCK)
BENİM PUANIM:7.50

Tür : Gerilim / Korku
Gösterim Tarihi : 12 Eylül 2008
Yönetmen : Stuart Gordon
Senaryo : John Strysik , Stuart Gordon (Kitap)
Yapım : 2007, Kanada / ABD / İngiltere , 94 dk.

Oyuncular

Mena Suvari (Brandi) , Stephen Rea ( Tom) , Russell Hornsby ( Rashid) , Rukiya Bernard ( Tanya)

Genç ve şefkatli Brandi, bir emekli evinde terfisini bekleyen bir görevlidir. Bir gece sarhoş halde gece kulübünden dönerken, herşeyini yakın zamanda kaybetmiş Tom’a arabasıyla çarpar.

Brandi, bir adamı çok ağır yaraladığı duyulursa parlak olan geleceğinin söneceği korkusuna kapılır. Bu yüzden Tom’u kurtarmak yerine, onun kendinden geçmesini bekleyip onu ortadan kaldırmayı planlar. Tom için tek hayatta kalış yolu ise, Brandi'nin onu kapattığı garajdan kaçmaktır.


Brandi'nin, çarptığı adamı kurtarmak ya da öldürmek ikileminde kalmasının vurgulandığı Stuck filminde, gerçek hikayeden yola çıkılmıştır. Festivallerden ödüller kazanan filmde, izleyicide etki bırakan sahnelere bolca yer verilmiştir.






İÇGÜVEYSİ BİLL (Meet Bill)
BENİM PUANIM:4.50

Yapım:2007 ~ ABD
Tür:Dram, Komedi
Yönetmen:Bernie Goldmann, Melisa Wallack
Senaryo:Melisa Wallack
Yapımcı:Fisher Stevens, John Penotti, Matthew H. Rowland
Görüntü Yönetmeni:Peter Lyons Collister
Müzik:Ed Shearmur
Süre:1 saat 33 dk

Oyuncular:
Jessica Alba, Logan Lerman, Timothy Olyphant, Aaron Eckhart, Elizabeth Banks, Kristen Wiig, Ana Lucasey, Holmes Osborne, Todd Louiso, Jason Sudeikis, Reed Diamond, Andy Zou, Conor Ofarrell, Constance Barron, Julia Pace Mitchell

Bill mutsuz bir adamdır. Karısı jess’in banka sahibi babası tarafından finanse edilmekte ve gittikçe şişmanlamaktadır. Kendine ait bir yaşam kurabilmek ve jess’in babasından bağımsız olarak hayatına devam edebilmek için bir donut bayiliği alma hayalleri kurar.

Eşi tarafından aldatılan Bill bir öğrenciye rehberlik etmeye başlar. Başta angarya gibi görünen bu iş Bill’in hayatına çeki düzen vermesini sağlar. Bill artık hayallerinin peşinden koşmaya başlayacak mıdır ?



SON DİLEK (One Last Thing)
BENİM PUANIM:7.10

Yapım:2005 ~ ABD
Tür:Dram, Komedi
Yönetmen:Alex Steyermark
Senaryo:Barry Stringfellow
Yapımcı:Susan A. Stover, Jason Kliot, Joana Vicente
Görüntü Yönetmeni:Chris Norr
Müzik:Anton Sanko
Süre:1 saat 36 dk

Oyuncular:
Michael Angarano, Gina Gershon, Cynthia Nixon, Sunny Mabrey, Johnny Messner, Dana Eskelson, Wyclef Jean, Alysia Reiner, Gia Carides, Amanda Goodman, Brian Stokes Mitchell, George Seminara, Gideon Glick, Lucas Caleb Rooney, Richie Rich

16 yaşında ölümcül bir kanser türüne yakalanmış gencin son arzusunu yerine getirme çabasının hikayesini anlatıyor. Dylan Jameson (Angarano) hayatının yakında noktalanacağını bilerek kalan zamanında mümkün olduğunca hızlı yaşamaya çalışmaktadır. Bir yardım organizasyonu olan 'Dilek Fonu', Dylan'a en sevdiği futbol oyuncusu Jason O'Malley ile balık tutma imkanı sağlamıştır. Bu Dylan'ın ilk arzusudur. Fakat daha sonra bir televizyon programında Dylan asıl arzusunun bir model ve bir seks sembolü olan Nikki Sinclair (Sunny Mabrey) ile birlikte olmak istediğini açıklar.




SINIRI GEÇMEK ( Crossing Over)
BENİM PUANIM:7.60

Tür : Dram
Yönetmen : Wayne Kramer
Senaryo : Wayne Kramer
Görüntü Yönetmeni : Jim Whitaker
Yapım : 2008, ABD , 140 dk.

Oyuncular

Harrison Ford (Max Brogan) , Sean Penn (Chris Farrell) , Ray Liotta (Cole Frankel) , Ashley Judd (Denise Frankel) , Summer Bishil (Taslima Jahangir)
Crossing Over, farklı farklı ülkelerden gelme göçmenlerin Los Angeles'ta yasal bir statü kazanmalarını amaçlayan bir planlamayı anlatıyor.

Film; sınırlar, yeşil kart alma süreci, dosyada sahtecilik, göçmenleri için olan barınaklar, yerleştirme, terörizm ve kültür çatışması gibi önemli konuları da içeriyor.

Running Scared yazarı ve yönetmeni, ayrıca Mindhunters filminin yazarı olan Wayne Kramer, 1996 yılında yazdığı aynı adlı kısa filmini uzun metraja aktarmış. Kadrosunda çok önemli oyuncular içeren Crossing Over, sosyal içerikli sıkı bir drama hissi uyandırıyor.





GENOVA
BENİM PUANIM:4.20

Tür : Dram / Romantik
Yönetmen : Michael Winterbottom
Senaryo : Laurence Coriat , Michael Winterbottom
Yapım : 2008, İngiltere , 94 dk.

Oyuncular

Colin Firth (Joe) , Hope Davis (Marianne) , Willa Holland (Kelly) , Catherine Keener (Barbara)

Dönem filmlerinden bilimkurguya, erotik ilişki dramlarından belgesele türler arasında rahatlıkla geçiş yapabilen Altın Lale sahibi Michael Winterbottom’ın bu son projesi, sevgi, suçluluk ve bağışlama kavramlarını işleyen bir çağdaş zaman hayalet öyküsü ve aile dramı.

Filmin kahramanları, eşini bir trafik kazasında kaybedince yeni bir yaşam kurmak adına Chicago’dan İtalya’nın Cenova kentine taşınan Joe ve iki kızı. Kızlarından 16 yaşındaki Kelly, bu gizemli yeni dünyanın seksi ve tehlikeli yanlarını keşfederken 10 yaşındaki Mary, sürekli sokaklarda annesinin hayaletini görür. Nicholas Roeg’un Don’t Look Now / Büyü filmini anımsatan tekinsiz atmosferine sahip olan ama bambaşka bir tarzda ilerleyen Cenova, harikulade performanslarla parıldayan güçlü bir psikolojik dram.






NED KELLY
BENİM PUANIM:4.80

Yapım:2003 ~ Avustralya, Fransa, İngiltere
Tür:Biyografi, Dram, Western
Yönetmen:Gregor Jordan
Senaryo:John M. Mcdonagh
Senaryo (Kitap):Robert Drewe
Yapımcı:Tim Bevan, Liza Chasin, Eric Fellner, Robert Drewe, Catherine Bishop, Nelson Woss, Lynda House, Timothy White, Debra Hayward
Görüntü Yönetmeni:Oliver Stapleton
Müzik:Klaus Badelt, Bernard Fanning

Oyuncular:
Orlando Bloom, Heath Ledger, Naomi Watts, Emily Browning, Geoffrey Rush, Kerry Condon, Rachel Griffiths, Joel Edgerton, Saskia Burmeister, Geoff Morrell, Charles 'bud' Tingwell, Kiri Paramore, Kris Mcquade, Laurence Kinlan, Philip Barantini

Kelly, kardeşi Dan ve başka 2 adamla birlikte bir çete kurar. Kuzeybatı Victoria'da yaşayan Kelly'nin yakalanmasına kadar 1878'den itibaren 2 yıl boyunca bir çok soygun düzenlerler. Bir bankayı soyan ve kendilerini tutuklamaya çalışan 3 polisi öldüren çete Glenrowan'daki bir kulübe giderler. Polis dolu treni raydan çıkarmayı planlayan çetenin planı, bir öğretmenin trendekileri uyarmasıyla bozulur.





ÇILGIN REKABET (The Promotion)
BENİM PUANIM:5.50

Yapım : 2008, ABD
Tür : Komedi
Yönetmen : Steve Conrad
Senaryo : Steve Conrad
Yapımcı : Harvey Weinstein, Bob Weinstein, Steven A. Jones, Jessika Borsiczky Goyer, Christina Varotsis
Görüntü Yönetmeni : Lawrence Sher
Müzik : Alex Wurman

Oyuncular : John C. Reilly, Gil Bellows, Seann William Scott, Fred Armisen, Nathan Adloff, Abby Allen, Michael Armon, Gina Barber

İki orta düzey süpermarket çalışanı, yeni açılacak olan bir pozisyon için acımasızca rekabet halindedir. Görünüşte kişilikleri ve geçmişleri çok farklı olan bu iki rakibin aslında ne kadar çok ortak yanı olduğu rekabet sırasında ortaya çıkar. İkiliden hangisinin bu savaştan galip çıkacağını son dakikaya kadar anlayamayacaksınız!




ŞAMAR OĞLANI (Dan in Real Life)
BENİM PUANI:4.10

Tür : Komedi / Romantik Komedi
Gösterim Tarihi : 18 Ocak 2008
Yönetmen : Peter Hedges
Senaryo : Peter Hedges , Pierce Gardner
Görüntü Yönetmeni : Lawrence Sher
Yapım : 2007, ABD

Oyuncular

Steve Carell (Dan Burns) , Juliette Binoche (Marie) , Dane Cook (Mitch Burns) , Alison Pill (Jane Burns)

Dan Ashburn üç kızı olan dul bir baba ve ünlü bir köşe yazarıdır. Bir aile toplantısında tanıştığı Beth’e aşık olur. Fakat öğrenir ki Beth Dan’in erkek kardeşinin kız arkadaşıdır! Köşe yazılarında herkese öğüt veren Dan bu kez kendiyle çatışma yaşamaktadır.

Romantik komedilerde sıkça karşımıza çıkan Steve Carell, bol ödüllü Fransız oyuncu Juliette Binoche ile sevimli bir ikili olmayı başarmış.






BABAMIZ (Padre Nuestro)
BENİM PUANIM:8.80

Yapım:2007 ~ ABD
Tür:Dram, Gerilim
Yönetmen:Christopher Zalla
Senaryo:Christopher Zalla
Yapımcı:Ben Odell, Per Melita
Görüntü Yönetmeni:Igor Martinovic
Müzik:Brian Cullman
Süre:1 saat 45 dk

Oyuncular:
Paola Mendoza, Teresa Yenque, Armando Hernández, Barbara Danicka, Eugenio Derbez, Jean Brassard, Jesús Ochoa, Jorge Adrián Espíndola, Ricky Garcia


Film, kapağı ABD’ye atmaya çalışan bir gencin hikayesini anlatırken, kimlik hırsızlığı ve ihanet üzerinde duruyor. 17 yaşındaki Pedro (Jorge Adrian Espindola) 17 yıl önce giden babasının ardından Meksika’dan kaçak olarak ABD’nin yolunu tutuyor. Bindiği kamyonda, bir başka gence hikayesini anlatıyor. Brooklyn’e geldiğinde ise çantası yok, zengin restoran sahibi babasının adresi de onun içinde. Tek kelime İngilizce bilmeyen Pedro, meteliksiz halde ortada kalıyor. Kenya’da doğmuş, İspanyolca konuşan ve Columbia Üniversitesi’nde sinema okumuş yönetmen de bir New Yorklu.



9,90 YTL & 99 Francs
BENİM PUANIM: 4.50

Tür : Komedi
Gösterim Tarihi : 29 Ağustos 2008
Yönetmen : Jan Kounen
Senaryo : Jan Kounen , Nicolas & Bruno , Frédéric Beigbeder (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : David Ungaro
Müzik : François Roy , Jean-Jacques Hertz
Yapım : 2007, Fransa , 100 dk.

Oyuncular

Jean Dujardin (Octave Parango) , Jocelyn Quivrin (Charles Charlie Dagout) , Patrick Mille (Jean-François Jeff Marolles) , Vahina Giocante (Sophie) , Elisa Tovati (Tamara)

Octave, dünyanın en ünlü reklam ajanslarından birinde çalışmaktadır. İnsanların ne isteyeceğine kendisi karar veren Octave, paraya para dememekte, etrafındaki kızlarla da gününü gün etmektedir.

Fakat ajansın en güzel kızı Sophie ile yaşadığı aşk ve çok büyük bir şirketle yapacağı iş görüşmesi yüzünden heyecanlanıp aklını kaybeden Octave, kendi reklam kapmanyasını sabote ederek sisteme karşı gelmeye başlar.

Frédéric Beigbeder'in reklam şirketinde çalıştığı sıralarda yazdığı kitaptan uyarlanan film, reklam dünyasını hedef alan eleştirel bir film.






KANLI ŞÖLEN (FEAST)
BENİM PUANIM:3.20

Yapım:2005 ~ ABD
Tür:Aksiyon, Gerilim, Komedi, Korku
Yönetmen:John Gulager
Senaryo:Patrick Melton, Marcus Dunstan
Yapımcı:Matt Damon, Ben Affleck, Wes Craven, Bob Weinstein, Harvey Weinstein, Andrew Jameson, Alex Keledjian, Marc Joubert, Michael Leahy
Müzik:Kevin Kiner, Michael Pelavin, Jerome Leroy, Cassandra Ford, Kyle Kenneth Batter, Stephen Edwards
Süre:1 saat 28 dk

Oyuncular:
Krista Allen, Eric Dane, Jenny Wade, Henry Rollins, Jason Mewes, Navi Rawat, Josh Zuckerman, Balthazar Getty, Judah Friedlander, Hannah Schick, Tyler Patrick Jones, Anthony Treach Criss, Chauntae Davies, Clu Gulager, Diane Goldner, Duane Whitaker, Eileen Ryan, Gary J. Tunnicliffe, Mike J. Regan, Somah Haaland

Gözlerden uzak bir barda, birbirlerini tanımayan bir grup insan, gece vakti oraya hapsolurlar. Aradan kısa bir süre geçtikten sonra barın altında gizli bir sığınak olduğunu keşfederler. Bu sığınakta insan etiyle beslenen korkunç yaratıklar yaşamaktadır ve yaratıklar barda kapalı kalmış grubun kokusunu almıştır. Şimdi bu et-obur canavarların kol gezdiği bardan kurtulmak için el ele vermek zorundadırlar. Aliens filminde yaratıkları dizayn eden, görsel efektlerdeki başarısıyla Hollywood’da adını duyuran ve Blade serisinin ilk filmini yöneten Stephen Norrington, bu filmde de yaratığı tasarlayan ekipte yer alıyor...





YAZ AŞKI (Adventureland)
BENİM PUANIM:8.10

Tür : Komedi
Yönetmen : Greg Mottola
Senaryo : Greg Mottola
Görüntü Yönetmeni : Terry Stacey
Yapım : 2009, ABD , 107 dk.

Oyuncular

Jesse Eisenberg (James Brennan) , Kristen Stewart (Em Lewin) , Martin Starr (Joel) , Bill Hader (Bobby) , Kristen Wiig (Paulette) , Ryan Reynolds (Mike Connell)

1987 yazıdır. James Brennan kolejden yeni mezun olmuştur. Mezuniyet sonrası hayalindeki Avrupa turu planlarını yaparken ailesi bu tatil için ona para veremeyeceğini öğrenir.

Ailesi tarafından New Yok'ta bulunan Adventureland isimli lunaparkta çalışmaya zorlanan James, dünyadaki en kötü işi bulmuştur. Orada başına türlü belalar gelecektir.

Fakat orada çalışan Em Levin'in hayatına girmesiyle bu yaz aslında düşündüğünden güzel sonuçlanacaktır.





AŞK ATEŞİ (The Burning Plain)
benim puanım:8.10

Tür: Dram, Suç, Romantik
Yönetmen:Guillermo Arriaga
Senaryo:Guillermo Arriaga
Yapımcı:Laurie MacDonald, Walter F. Parkes, Ray Angelic, Marc Butan
Görüntü Yönetmeni:Robert Elswit
Müzik:Hans Zimmer, Omar Rodriguez-lopez
Süre:1 saat 51 dk

Oyuncular: Charlize Theron(Sylvia), Kim Basinger(Gina), Jennifer Lawrence(Mariana), José María Yazpik(Carlos), Joaquim de Almeida(Nick)

Bir restoran işletmecisi olan Sylvia, sıkıntılı hayatında değişiklik yaratabileceği geçmişteki anların peşindedir, bir kırılma noktası yakalamak ister. Bu amaçla duygusal ve düşünsel bir yolculuğa çıkar. Maria ise, Meksika’dadır ve Santiago ile dostlukları, Maria’nın babasının ölümünden sonra hiç de beklenmedik bir şekilde aşka dönüşür. Gina ve Nick ise boş bir karavanın arkasında yasak bir aşkı yaşamaktadırlar, onların bu ilişkileri Sylvia ve Maria’nın hayatında önemli kırılma noktaları yaratacaktır.

Charlize Theron hayranlarının en beğendiği filmlerden birisi olan Aşk Ateşi, kısmen cinsel ögeler barındırmaktadır, izleyecek olanlar için bu bilgiyi vermeyi gerekli görüyoruz. Daha çok kadınların iç dünyalarına yönelik psikolojik yönelmelerin yer aldığı bu yapımda, ilk başlarda geçmişe gel-git yaşanıyor ve sonra normal zamandan devam ediyor.



YAKIN TEHDİT (Right At Your Door)
BENİM PUANIM:7.40

Yapım : 2006
Ülke : Amerika
Tür : Dram, Gerilim
Süre : 96 dakika
Yönetmen: Chris Gorak
Senaryo: Chris Gorak
Görüntü Yönetmeni: Tom Richmond
Müzik: tomandandy

Oyuncu: Mary McCormack Rory Cochrane Tony Perez

Sizi koltuklarınıza çivileyecek bir gerilim!
Yeni evli genç çift Lexi ve Brad yarı güneşli, puslu ve hafif rüzgarlı tipik bir Güney California sabahına günaydın derler. Ancak çok geçmeden şehrin farklı yerlerinde birdenbire patlayan bombalar, şehirde büyük bir paniğin başlamasına neden olacaktır. Bir yandan şehirde dumanlar yükselirken bir yandan da dumanla birlikte şehre zehirli toksinlerin yayıldığı haberi gelir. Artık tüm şehir kara benzeyen toksik bir maddeyle kaplanmıştır. Bütün bunların bir açıklaması olmalıdır. Peki ama ne?



ÖLDÜREN SİS (The Mist)
BENİM PUANIM:7.50

Tür : Korku / Bilim Kurgu / Fantastik
Gösterim Tarihi : 29 Şubat 2008
Yönetmen : Frank Darabont
Senaryo : Frank Darabont , Stephen King (Kitap)
Yapım : 2007, ABD , 127 dk.

Oyuncular

Thomas Jane (David Drayton) , Marcia Gay Harden (Bayan Carmody) , Laurie Holden (Amanda Dumfries)

Kuvvetli bir fırtına sonrası meydana gelen sis, tüm kasabayı kaplar. Bu yoğun siste ortaya çıkarak, insanları yiyerek beslenen yaratıkların varlığından haberdar olan insanlar, süpermarketin içinde kapana kısılmış durumdalardır.

Bu tedirgin bekleyiş esnasında süpermarketin içindeki insanlar ikiye ayrılır, bazıları intikamcı bir tanrının bu yaratıklara hükmederek insanları kurban etmeyi emrettiğine inanırken, bazıları buna inanmaz.

Stephen King'in uzun bir hikayesinden yola çıkarak çekilmiş bu film, oldukça gerilim dolu saatler geçireceğimizi vaadeder gibi...






TENİS KOÇU GRAY (Balls Out)
BENİM PUANIM:6.70

Yapım: ABD
Tür: Komedi, Spor
Yönetmen: Danny Leiner
Senaryo: Rick Stempson, Andy Stock
Süre: 1 saat 33 dk

Oyuncular: Seann William Scott , Randy Quaid

Gary Houseman (Sean William Scott) bir zamanlar iyi bir tenis oyuncusu olsa da sporu bırakmış ve bir lisede hademe olarak çalışmaya başlamıştır. Ancak, lisenin tenis koçu aniden ölünce Gary için spora dönme zamanı gelmiş demektir…
Yeni koç, bazen hakarete varan konuşmalar yapsa ve daha önce görülmemiş taktiklerle takımını çalıştırsa da ( yıldız oyuncusunu bir maç öncesinde bir striptizci kiralayarak “rahatlatmak” gibi) iki önemli amacı vardır : takımının turnuvayı kazanmasını sağlamak ve oyuncuların kendilerine güvenlerini yerine getirmek.




EMRET PATRONUM (The Boss of It All)
BENİM PUANIM:1.10

Tür : Komedi
Gösterim Tarihi : 22 Aralık 2006
Yönetmen : Lars Von Trier
Senaryo : Lars Von Trier
Yapım : 2006, Danimarka / İsveç

Oyuncular

Jens Albinus , Jean-Marc Barr , Casper Christensen , Benedikt Erlingsson , Friðrik Þór Friðriksson , Peter Gantzler , Sofie Gråbøl , Iben Hjejle

Sıradışı çalışmaların altına imza atmayı seven usta yönetmen Lars von Trier, yeni çalışması için yeniden kamera arkasında.

İş dünyasının gerçeklerini mizahi bir dille ortaya seren film, şirket sahibi bir patronun şirket başkanı olarak rol yapması için bir aktörü kiralamasıyla başlar. Satmak istediği şirketini yıllar evvel kurduğunda, bir takım gizli işleri saklayabilmek için hayali bir başkanın var olduğunu uydurmuştur. Fakat şimdi şirketine talip olan potansiyel alıcılar, bu varolmayan başkanla görüşmek isteyince işler karışır. Oyunculuk kariyeri sayısız başarısızlıkla dolu olan bir aktörün rol yeteneği ise artık tek çıkış yoludur.

Dünya prömiyerini Kopenhag Film Festivali'nde yapan usta yönetmenin yeni filmi, iş dünyasının 'kurnaz' çarklarına sokulan eleştirel bir çomak gibi...





GÜN BATIMI (Evening)
BENİM PUANIM:4.10

Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 12 Ekim 2007
Yaş Sınırı : 29 Haziran 2007, ABD
Yönetmen : Lajos Koltai
Senaryo : Susan Minot , Michael Cunningham , Susan Minot (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Gyula Pados
Müzik : Jan A.P. Kaczmarek
Yapım : 2007, ABD , 117 dk.

Oyuncular

Claire Danes (Genç Ann) , Vanessa Redgrave (Ann) , Toni Collette (Nina) , Patrick Wilson (Harris Arden) , Hugh Dancy (Buddy Wittenborn) , Natasha Richardson , Mamie Gummer (Genç Lila Wintenborn) , Eileen Atkins , Meryl Streep (Lila Wittenborn) , Glenn Close (Mrs. Wittenborn)

Ölmek üzere olan bir anne ve kendi hayatlarındaki sorunlarla boğuşmak zorunda olan kızları... Ann Grant, 50 yıl evvel aşık olduğu ve unutamadığı Harris Arden ve hayatında gizli kalmış bütün sırları, kzıları ile paylaşmaya karar verir.

İlginç olansa Ann'in hayatındaki dönüm noktaları, kızlarının yaşamları için de kritik ve bağlayıcı olacaktır. Bir hayata sıkışıp kalmış olan sırlar, iki neslin kadınlarını etkilemeye devam edecektir.

Mephisto, Hanussen, Taraf Tutmak, Being Julia gibi pek çok István Szabó filminde görüntü yönetmenliği yapan ve 2005 yılında Kadersizlik filminin yönetmeni olarak izlediğimiz Macar yönetmen Lajos Koltai, Evening ile dramatik ve duygusal sularda gezinmeye devam ediyor.








İRLANDA MACERASI (Irish Jam)
BENİM PUANIM:5.10

Yapım:2006 ~ ABD, İngiltere
Tür:Komedi
Yönetmen:John Eyres
Senaryo:John Eyres, Max Myers
Yapımcı:Philippe Martinez, Richard Rionda Del Castro, Thomas Mattinson, Alex Brown, Jamie Brown
Görüntü Yönetmeni:Nimi Getter Müzik:Guy Farley
Süre:1 saat 34 dk

Oyuncular:
Anna Friel, Eddie Griffin, Kevin Mcnally, Angus Barnett, Togo ıgawa, Cathy Murphy, Christopher Dunne, James Bradshaw, Marion O’dwyer, Nevan Finegan, Petey Pablo, Ray Callaghan, Roger Ashton-griffiths, Tom Georgeson, Tony Maudsley, Vass Anderson

Kasabaları’nın satılacağını öğrenen İrlandalı köylüler, kasabalarını kurtarabilmek için ihtiyaçları olan parayı aralarında bir şiir yarışması düzenleyerek toplayabilecekler mi?




VAHŞETİN ÇOCUKLARI (Wit Licht)
BENİM PUANIM:6.70

Yapım:2008 ~ Hollanda
Tür:Dram
Yönetmen:Jean Van De Velde
Senaryo:Jean Van De Velde
Yapımcı:Richard Claus, Chris Brouwer, Paul Brinks
Görüntü Yönetmeni:Theo Van De Sande
Müzik:Nick Laird-clowes
Süre:1 saat 32 dk

Oyuncular:
Adrian Galley, Abby Mukiibi Nkaaga, Frederick Mpuuga, Jacqueline Blom, Marco Borsato, Peter Van Den Begin, Ricky Koole, Sam Okelo, Siebe Schoneveld, Thekla Reuten

Bir gece, Abu adlı Afrikalı bir oğlan çocuğu, köyündeki diğer çocuklarla birlikte, yerliler tarafından kaçırılır. Burada bir restorant işleten aşçı Eduard'ın oğlu Thomas da, yakın arkadaşı Abu'nun ortadan kaybolduğunu öğrenince onu aramak için babasına baskı yapar. Eduard, Abu'yu kimlerin kaçrıdığını ve çocuğa ne olduğunu öğrenmek için Afrika'nın acımasız dünyasına doğru bir yolculuğa çıkar ve sonunda çocuk yaştaki askerlerden kurulu ordu tarafından esir alınır, hayatı tehlikeye girer.



NEW YORK TA BEŞ MİNARE
BENİM PUANIM:6.90

Tür : Aksiyon / Dram
Gösterim Tarihi : 5 Kasım 2010
Yönetmen : Mahsun Kırmızıgül
Senaryo : Mahsun Kırmızıgül
Yapım : 2010, Türkiye / ABD , 110 dk.

Oyuncular

Mahsun Kırmızıgül , Mustafa Sandal , Haluk Bilginer , Zafer Ergin , Hüseyin Avni Danyal , Murat Ünalmış , Gina Gershon , Robert Patrick , Danny Glover , Salih Kalyon

Kırmızı bültenle aranan ve ismi fenomene dönüşen radikal dinci bir örgütün lideri Deccal kod adlı suçlunun Amerika’da yakalandığı bilgisi gelir. Teşkilatın en başarılı iki polisi Amerika’ya suçluyu teslim almaya giderler. Bundan sonrası kolay gibi görünür ama hiçbir şey göründüğü gibi değildir. İstanbul, New York, Bitlis üçgeninde geçen hikaye, yakın dönemin Türkiye’sini sorgularken, 11 Eylül sonrası Amerika ve dünyanın İslam ile olan paranoyasının altını çizecektir.







BREST KALESİ (Brest Fortress)
BENİM PUANIM:7.50

Yapım:2010 ~ BeyazRusya, Rusya
Tür:Aksiyon, Dram, Savaş, Tarih
Yönetmen:Alexander Kott
Senaryo:Ekaterina Tirdatova, ıgor Ugolnikov, Vladimir Eremin, Aleksey Dudarev
Yapımcı:Ruben Dishdishyan, Vladimir Zametalin, ıgor Ugolnikov
Görüntü Yönetmeni:Vladimir Bashta
Müzik:Yuri Krasavin
Süre:2 saat 18 dk

Oyuncular:
Andrei Merzlikin, Yana Yesipovich, Aleksandr Korshunov, Alexandr Sirin, Alexei Kopashov, Anatoly Kot, Anna Tsukanova, Evgeniy Tsyganov, ılya Mozgovoi, Kirill Boltaev, Madlen Dzhabrailova, Pavel Derevyanko, Veronika Nikonova, Vladimir Kapustin, Yuri Anpilogov

Filmde Alman faşist işgalciler 22 Haziran 1941 yilindaki Brest Kalesine saldirmalari sonucu Kaleyi savunan kahramanlarin hikayesini anlatiyor.




KAVŞAK
BENİM PUANIM:4.50

Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 1 Ekim 2010
Yönetmen : Selim Demirdelen
Senaryo : Selim Demirdelen
Yapım : 2010, Türkiye , 95 dk.

Oyuncular

Cengiz Bozkurt , Yücel Erten , Güven Kıraç , Umut Kurt , Sezin Akbaşoğulları , Mete Horozoğlu

Güven, bir muhasebe şirketinde şef olarak çalışan kendi halinde bir insandır. Mutlu bir evliliği, her şeyden çok sevdiği bir kızı vardır. Sıradan bir iş gününün ardından evine gider. Ama evde kimse yoktur…

Kavşak, bu sene Adana Film Festivali ve Beyrut Film Festivali'nde de gösterilecek...





MEMLEKETTE DEMOKRASİ VAR
BENİM PUANIM:1.50

Tür : Komedi / Politik
Gösterim Tarihi : 3 Aralık 2010
Yönetmen : Süleyman Nebioğlu
Senaryo : Süleyman Nebioğlu
Görüntü Yönetmeni : Mustafa Kuşcu
Yapım : 2010, Türkiye , 95 dk.

Oyuncular

Müjdat Gezen (Baradan) , İlker Ayrık (Uzatmalı) , Gülçin Santırcıoğlu (Huriye) , Nejat Birecik (Altındiş) , Sümer Tilmaç (Anten) , Emrah Kolukısa (Menderes) , Başak Üstündağ (Gülizar) , Tamer Karadağlı (Kaymakam) , Şafak Sezer (Jandarma)

Adnan Menderes’i Yassıada’dan kurtarmaya kalkan köyün ‘en akıllı delisi’ Baradan 100.000 kibrit çöpü bulup eczalarından bomba yapmayı planlar. Hedefi bir deniz altı dehlizinden geçerek bombayı Yassıada’da patlatmaktır. Çıkan kargaşada Menderes’in de aynı dehlizden kaçacaktır.






ÇOĞUNLUK
BENİM PUANIM:5.50

Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 15 Ekim 2010
Yönetmen : Seren Yüce
Senaryo : Seren Yüce
Yapım : 2010, Türkiye , 111 dk.

Oyuncular

Bartu Küçükçağlayan , Settar Tanrıöğen , Esme Madra , Nihal Koldaş

Mertkan’ın hayatı basittir: babasının inşaatlarının getir götür işlerine bakar, arkadaşlarla alışveriş merkezlerinde sağı solu keser, arabayla turlar. Bu basitliğe bir anlam bulmak için pek de hevesli değildir. Ne zaman ki Gül ile tanışır, boşluğu ve basitliği değerlendirmek için bir fırsat çıkar karşısına. Ancak babası Gül’ün kökenleri konusunda şüphecidir. Hayatta ayrımcılıkla karşılaştığı ilk anda ona teslim olan Mertkan, çoğunluğa uyar, babasının kendisi için çizdiği yolda hayatına bir anlam bulur.





ÇAKAL
BENİM PUANIM:5.90

Tür : Aksiyon / Dram
Gösterim Tarihi : 17 Aralık 2010
Yönetmen : Erhan Kozan
Senaryo : Sertan Telli
Yapım : 2010, Türkiye , 90 dk.

Oyuncular

Erkan Can (Mecit) , Uğur Polat (Fahrettin) , İsmail Hacıoğlu (Akın) , Haldun Boysan (Vasfi) , Turgay Tanülkü (Fethi) , Damla Sönmez (Deniz)

Film, İstanbul’un arka sokaklarında, karanlık dünyalarda var olmaya çalışan Akın isimli genç adamın öyküsü anlatılıyor.

İstanbul'un yoksul mahallelerinden birinde yaşayan Akın’ın hayatı, annesinin ölümüyle şekil değiştirmeye başlar. Çalıştığı marangoz atölyesinden çaldığı parayla yeni bir hayat kurmayı planlarken, sevgilisi Deniz’in bu planı saçma bulup onu terk etmesi, arkadaşı İdris’in yaptığı teklifi kabul etmesine sebep olur. Bu teklif ona yeni bir başlangıç fırsatı sunar.

Kaybedecek hiçbirşeyi olmayan Akın’ın, gerçek dünyadaki umursamaz ve korkusuz duruşu, patronun gözünden kaçmaz. Fakat bu yeni başlangıç yeni düşmanları da beraberinde getirir.






Hors-la-loi
BENİM PUANIM:7.30

Yapım:2010 ~ Belçika, Cezayir, Fransa
Tür:Aksiyon, Dram, Suç, Tarih
Yönetmen:Rachid Bouchareb
Senaryo:Rachid Bouchareb
Yapımcı:Adrian Politowski, Jean Bréhat
Görüntü Yönetmeni:Christophe Beaucarne
Müzik:Armand Amar
Süre:2 saat 18 dk

Oyuncular:
Jamel Debbouze, Sabrina Seyvecou, Bernard Blancan, Roschdy Zem, Sami Bouajila, Ahmed Benaissa, Assaad Bouab, Chafia Boudraa, Corentin Lobet, Jean Reynès, Jean-Pierre Lorit, Larbi Zekkal, Mourad Khen, Régis Romele, Samir Guesmi, Stéphane Temkine, Thibault De Montalembert

Katliamlar, hor görmeler, her türlü baskı ve işkence. Cezayir’in Fransa’dan bağımsızlığını kazandığı savaşın farklı bir bakış açısıyla değerlendirilmesi. Indigenes’de izlediğimiz karakterlerin İkinci Dünya Savaşı’nın ardından neler yaptığını ve fransız sömürgesi altında neler yaşadığını takip ediyoruz. 1945 yılında yaşanan, fransız asker ve gizli polisinin cezayirlileri kadın çocuk demeden öldürdüğü Setif katliamı da filmde önemli bir yer tutuyor.





ZOR BABA 3 (Little Fockers)
BENİM PUANIM:4.80

Tür : Komedi
Gösterim Tarihi : 24 Aralık 2010
Yönetmen : Paul Weitz
Senaryo : John Hamburg , Larry Stuckey , Greg Glienna
Yapım : 2010, ABD

Oyuncular

Robert De Niro (Jack Byrnes) , Jessica Alba , Ben Stiller (Greg Focker) , Owen Wilson (Kevin Rawley) , Harvey Keitel , Owen Wilson

Zor Baba serisinin üçüncü filmi Zor Baba 3'de, Jack Byrnes (Robert De Niro) ve Greg Focker (Ben Stiller) arasındaki husumet, komedinin son noktasına ulaşıyor. Dünya çapında sevilen filmin yepyeni bölümünde; yıldızlardan oluşan kadroya Laura Dern, Jessica Alba ve Harvey Keitel de katılıyor.

Aradan geçen 10 yıl, karısı Pam’le (Polo) yaptıkları iki küçük Focker ve aşılan sayısız engelden sonar, Greg nihayet asabi kayınpederi Jack’in güvenini kazanır. Fakat para sıkıntısı çeken babamız, bir ilaç şirketinde ikinci bir işe girdiğinde, Jack’in en sevdiği erkek hemşireyle ilgili şüpheleri tekrar baş gösterir.

Greg ve Pam’in tüm tayfası—Pam’in aşk acısı çeken eski sevgilisi Kevin (Owen Wilson) da dâhil — ikizlerin yaş günü partisi için toplantığında; Greg evinin erkeği olabileceğini şüpheci Jack’e kanıtkamak zorunda kalır. Ama tüm yanlış anlamalar, gözetlemeler ve gizli kapaklı işler sonucunda; Greg, Jack’in son sınavından geçip ailenin yeni reisi olacak mı… yoksa güven halkası sonsuza dek kırılacak mı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder